Black Hair

Review Andrélon Kroescontrol

Andrelon_kroescontrol_review

Met haar nieuwe Oil & Care lijn verwelkomt Andrélon een nieuwe doelgroep. Shea boter en olijfolie zijn voor veel ‘naturals’  echte musthave producten. In de reclame voor dit nieuwe product maken we kennis met Dunya, een (schijnbaar) Marokkaanse vrouw met lang golvend haar die dankzij de nieuwe kroescontrol van Andrélon lettelijk de controle over haar haar krijgt (en de rest van haar leven). Maar geld dat ook voor de haartypen van onze redacteuren? Charlene, Marlene en Sandy testte de producten op hun krullend/kroes haar!

Prijs

Kroescontrol Crème, €3,39
Kroescontrol Serum-Oil €5,99

Waar te koop?

Andrélon is te koop bij de drogisterij

Ingrediënten

Kroescontrol Creme
ingredienten creme

Serum-Oil:

ingredienten_oil

 Charlene:Voor de ‘naturals’ die uitsluitend natuurlijke producten gebruiken is dit product minder geschikt door de toevoeging van ingrediënten die nauwelijks uit te spreken zijn. Ik zal ze niet overschrijven maar duidelijk mag zijn dat het geen ‘all natural’ producten betreft. Ik heb daar persoonlijk geen moeite mee als het product doet wat het belooft en mijn haar gezond houdt. De belofte die Andrélon maakt is dat het mijn kroeze haar intensief zal verzorgen en zal versterken. Sounds good right?”

Wat belooft het?

Andrélon Oil & Care Kroescontrol crème

– Het voedt en verstevigt kroeshaar intensief

– Het haar wordt sterker en controleerbaar

– Het beschermt tegen beschadigingen en pluizen


Andrélon Oil & Care Kroescontrol Serum Oil

– De serum verzorgt droog en kroeshaar

– Het maakt het haar glanzend

– Beschermt tegen pluis

– Het is te gebruiken vóór het stijlen, als finishing touch of na het wassen

Marlene (haartype 4c)

andrelon_haartype

De Kroescontrol crème is verrijkt met sheabutter, Europese fruitolie en olijfolie. Het ruikt heerlijk! De crème gebruik je op vochtig haar zonder uit te spoelen. Ik heb de crème gebruikt na het wassen van mijn haar en ook voor dagelijks gebruik. Je kan het makkelijk aanbrengen op je haar vanwege het pompje. Op de fles staat dat je 2 tot 4 pompjes crème over je haar kan verdelen. Ik heb dik haar dus ik heb meer dan 4 pompjes crème gebruikt. Mijn haar wordt er zacht van door de silliconen, maar op den duur voelt mijn haar erg droog aan. Ik heb krultype 4c. De crème heb ik ook gebruikt om twist te maken en de twists kwamen op zich  goed uit. De crème is best vochtig, dus zorg ervoor dat je haar, bij het eruit halen van je twists, droog is.

De serum olie komt in een plastic doosje waardoor het er erg speciaal uit ziet. De serum heeft een handig pompje. Ik heb het zowel op vochtig als droog haar gebruikt en het maakt mijn haar erg glanzend. Het bevat Marokkaanse Arganolie en ruikt heerlijk!

 

Conclusie
krulpatroon met creme

Ik vind het een goede zet van Andrélon om mee te gaan in de natural hair movement. De producten ruiken heerlijk omdat er parfum in zit. De crème maakt mijn haar zacht en de serum maakt mijn haar glanzend. Alleen vind ik het jammer dat de producten niet natuurlijk zijn. Ik gebruik liever producten die vrij zijn van minerale olie, silliconen en sulfaten. De serum is heerlijk om aan te brengen, maar je zou ook een pure olie kunnen gebruiken.

 

 

Charlene (Haartype 4c)

Mijn krulpatroon (als er al sprake van is) bestaat uit 4b/4c. Stevige butters doen het met name goed op mijn haar doordat ze vocht insluiten. De ‘intensief voedende crème’  heeft een zeer lichte textuur en is bijzonder rijk aan olie. De geur zou ik omschrijven als ‘zoet’ maar zeker niet storend, het ruikt eigenlijk heel lekker. Ik was met name door de lichte textuur nogal sceptisch toen ik het aanbracht op mijn vochtige haar. De ‘intensieve serum-oil’ heb ik bovenop de ‘intensief voedende crème’  gebruikt bij het twisten van mijn haar, ter vervanging van de olijfolie waarmee ik dit normaliter doe. Ook dit product ruikt erg lekker en heeft een bijzonder lichte textuur in vergelijking met andere oliën.

Het moment van de waarheid kwam de volgende dag, het losmaken van mijn twists. Bij het losmaken gebruik ik normaliter olijfolie om pluizen tegen te gaan. Ook hier heb ik dit vervangen door de ‘intensieve serum-oil’. Ik was op zijn zachtst gezegd verbaasd! Mijn haar was ontzettend zacht en had een prachtige kruldefinitie. Mijn twist-out was precies zoals ik wilde, vol en veerkrachtig. Ik heb deze lijn dus echt onderschat (en dat is een understatement). Het werkt niet alleen voor Dunya, maar ook voor mijn 4C ‘fro.

Door het gebruiken van de ‘intensieve serum-oil’ bij het losmaken kreeg mijn haar een mooie glans. s ’Avonds zat mijn haar nog steeds goed na een hele dag rondlopen en overleefde het een stevige work-out in de sportschool.  Op dag 2 waren mijn krullen door het slapen iets ingezakt en heb ik 3 pompjes van de  ‘intensief voedende crème’  verdeeld over mijn haar. En daar waren ze weer!  Iets minder gedefinieerd doordat ik geen twists had gemaakt voor het slapen gaan, maar desondanks was ik erg tevreden. Ook dag 2 verliep op rolletjes en mijn haar heeft geen moment droog aangevoeld.

20130525_160659

Conclusie
Ik ken Andrélon vooral als een fabrikant van haarproducten voor Europees haar. Ik gebruikte het vooral toen ik nog lange gladde weaves had. Wellicht dat ik daardoor nogal sceptisch was. Andrélon heeft zeker haar huiswerk gedaan bij het maken van dit product en ze mogen het terecht ‘kroescontrol’ noemen want mijn kroeze haar is er blij mee.  Het is vocht inbrengend, ruikt lekker, doet wat het belooft en je hebt maar een klein beetje nodig voor een goed resultaat. Ook voelde mijn haar de volgende dag niet zwaar en vettig aan. Dat de ingrediënten  niet ‘all natural’ zijn vind ik zelf geen probleem, maar dit is wel iets waar je rekening mee moet houden als dit belangrijk voor je is. Bij een goede review horen natuurlijk foto’s,  deze volgen nog want ik blijf dit product voorlopig nog even gebruiken.

 

 

Sandy (haartype 3a)
sandy_andrelon
Bij het aanbrengen van de creme valt mij meteen op dat de aangewezen hoeveelheid ( 2-4 pompjes) gewoonweg niet voldoende is voor mijn haar. Ik gebruik uiteindelijk het drie dubbele hiervan. Wellicht is dit product meer bedoeld voor de meiden onder ons met wat korter (kroes)haar.

Na t aanbrengen voelt mijn haar inderdaad zacht en het product geeft een fijne geur af. Maar mijn haar lijkt bij t opdrogen nog erg droog. Ik besluit er wat serum tegenaan te gooien. Hiervan worden mijn krullen wat levendiger en mijn haar gaat inderdaad wat meer glanzen.

Conclusie
Andrélon kroescontrol is wellicht niet zo geschikt voor mensen met haar dat langer is dan schouderlengte. Als je kroeshaar hebt maakt het je haar volgens mij wel zachter en dus makkelijker te stijlen. Maar met alleen deze producten krijg ik mijn haar niet in t gewenste model. Wel ruikt mijn haar de hele dag heerlijk. Ook is de serum erg handig voor als je haar een oppepper kan gebruiken.

Meer informatie over deze producten vind je op website van Andrélon!

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm