Relaxed haar? 3 tips voor het vlechten van box braids

braidsbox
Met je haar kun je zoveel doen, ook wanneer je een relaxer in je haar hebt. De box braids zijn nog altijd populair en geven je even enkele weken wat ‘rust’ in het intensief verzorgen van je haar. Vandaar ook dat haarstijlen zoals box braids en twists wel de ‘low maintenance ‘ haarstijlen worden genoemd. Ga je aan de slag met nepvlechten? Dan heb je zeker wel wat aan de volgende tips:
1. Even wachten….
Vlecht je haar niet direct na het relaxen. De chemische behandeling maakt je haar iets zwakker. De eerste paar weken zul je het goed moeten verzorgen door het onder andere te voorzien van voldoende vocht. Gebruik daarom goede moisturizers en haarolien. Na een aantal weken, kun je de box braids laten plaatsen. Zie het dan als een soort van ‘stretch-periode’.
2. Proteine behandeling
Verstevig je haar voordat je de box braids laat plaatsen. Doe daarom een proteine behandleing. Dit kun je bij de kapper laten doen of gewoon zelf thuis. Gebruik natuurlijke ingredienten en mix zelf jouw homemade proteine conditioner of gebruik speciale producten.
3. Strakke en dunne vlechten?…..liever niet!
Nepvlechten die te slap in je haar zijn gevlochten, zijn minder mooi. Te strak gevlochten haar is echter super slecht. Probeer een balans te vinden daarin. Vermijd daarnaast ook dat het haar te dun wordt gevlochten. Dit zorgt er allemaal voor dat je haar zal breken.
 
 
 
 
 

1 REACTIE

  1. Super mooi dat box braids. Wie weet waar ik echt nette box braids kan laten zetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul je reactie in!
Vul hier uw naam in