Black Hair

Relax lover: Marcia Kist || #5

Naam Marcia Kist// Leeftijd 23 // Woonplaats Amsterdam // Dagelijks Ik  werk als jurist. Daarnaast sport en dans ik veel // Maandelijks haar-budget Ik geef niet elke maand geld uit aan mijn haar, omdat de producten die ik gebruik lang mee gaan, maar gemiddeld denk ik  €20,- per maand //  

Relaxers?

Vanaf mijn 16e relax ik mijn haar omdat ik graag glad, handelbaar haar wilde en ik had genoeg van het vlechten. Andere opties, zoals curly gaven voor mij geen gewenst resultaat en dus begon ik met relax.

Mooie kapsels
Mijn haar draag ik meestal half krullend zodat het nog wel lengte heeft, maar ook weer niet helemaal steil is, want dat gaat mij snel vervelen. De krullen maken mijn haar ook lekker vol!

Verzorging
Nog steeds ben ik erg blij met mijn gerelaxte haar, omdat je er zoveel mee kunt doen.  Ik kan het steil dragen, gekruld, half gekruld en nog zoveel meer. Ik varieer dan ook veel met mijn haar en ben creatief met rollers, papillotten, de krultang en stijltang. Het gebruik van hitteproducten probeer ik echter wel beperkt te gebruiken, want het is natuurlijk niet echt goed voor je haar. Gelukkig is mijn haar na al die jaren relaxen nog wel vrij gezond; het is nog steeds mooi lang en vol terwijl ik het ook best vaak geverfd heb! Gerelaxed haar heeft wel een goede verzorging nodig en dat kost veel tijd. Dat is dan ook het grote nadeel van gerelaxed haar. Toch vind ik het al die moeite waard. Bovendien hoef ik er eigenlijk maar eens in de week veel tijd aan te besteden (een dagtaak is het wel!), maar dan hoef ik er de rest van de week ook niet veel meer aan te doen. Dat is erg prettig aangezien ik fulltime op kantoor werk en ik ’s ochtends niet veel tijd heb om mijn haar te doen.

Haarstylist?
Ik doe mijn haar altijd zelf. Ik ga zelden naar de kapper. Alleen mijn moeder is degene die het eens in de drie maanden voor me relaxed. Ik denk dat het vooral belangrijk is bij gerelaxed haar dat je goede haarproducten gebruikt en dat je na het wassen altijd rollers in je haar zet.

Mijn haarproducten 

Ik denk dat het voor iedereen anders is welke producten werken voor je haar, maar ik gebruik al jaren voornamelijk de producten van Organic Root Stimulator. De hairmayonaise bijvoorbeeld. Deze maakt mijn haar zacht na het wassen en voor de dagelijkse verzorging gebruik ik Olive oil of Carrot oil. Ik heb veel producten geprobeerd, maar dit zijn toch de producten die voor mij het beste werken. Met gerelaxed haar moet je in ieder geval een goede shampoo en conditioner hebben en een creme of lotion voor de dagelijkse moisturizing. Haarmaskers en vitaminebehandelingen zijn ook heel goed. Blackhair producten zijn niet goedkoop, maar je moet het er eenmaal voor over hebben. De producten die ik koop kosten tussen de zeven en tien euro, maar ik kan er wel maanden mee doen.

Inspiratie

Wat betreft haarstijlen laat ik mij vooral inspireren door celebrities als Beyoncé. Daarom vind ik Myblackhair.nl ook erg leuk, je kunt er van alles vinden over hairstyles, compleet met filmpjes hoe je ze kunt creëren. Ik vind het leuk om creatief te zijn met mijn haar en probeer steeds wat anders uit. Ik besef wel dat ik best geluk heb dat mijn haar nog zo goed is na al het relaxen.

Complimenten

Ik krijg regelmatig complimentjes over mijn haar, dat het zo mooi vol of krullend is bijvoorbeeld. Dat is erg leuk om te horen; zeker omdat ik er ook veel tijd aan besteed. Mensen vallen wel vaak steil achterover als ik ze vertel hoeveel tijd ik aan mijn haar besteed! Maar ik vind dat niet erg, omdat het resultaat het altijd waard is. Ik ben blij met mijn haar zoals het nu is. Zolang het gezond blijft, zal ik het denk ik wel blijven relaxen!

_____________________________________________

Ben je benieuwd naar de volgende haistory van onze hairlovers? Lees morgen het verhaal van Valerie!

_____________________________________________

Lees ook de hairstory’s van onze andere hairlovers

 

 

 

 

 

 

 


 

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies