Black Hair

Refresh je nepvlechten

braidsbox

Je nepvlechten zitten er al een tijdje in en dat is ook erg duidelijk te zien. Zo erg zelfs dat de vlechten er niet meer mooi uitzien. Wat doe je dan? Heel simpel: je zorgt voor een refresh van je nepvlechten (of twists). Dit zijn een aantal goede tips:

  • Was en condition je haar of gebruik een droogshampoo om het schoon te krijgen. Een schone hoofdhuid doet wonderen!
  • Spray om de ene dag een beetje rozenwater in het haar en op de nepvlechten
  • Gebruik daarnaast om de ene dag een goede haarolie om je eigen hoofdhuid en huid mee te verzorgen, maar ook voor de verzorging van je vlechten.
  • Wat vaak voorkomt is dat, hoe langer je de vlechten in hebt, deze steeds verder ‘uitzakken’. Heb je geen tijd of zin om je hele haar opnieuw te vlechten? Vlecht dan alleen de voorkant, zijkanten en achterkant van je haar opnieuw. Doe dat met de eerste twee tot drie rijen vlechten. In het midden behoud je dan nog je ‘oude’ vlechten. Eenmaal klaar lijkt het alsof je hele haar opnieuw is gevlochten!

Vergeet verder niet om altijd met een satijnen doek te slapen! Zo blijven je vlechten of twists ook mooi. (Let wel op: hele lange nepvlechten krijg je meestal niet weggestopt onder een satijnen doek. Je kunt dan het beste een satijnen ‘zak’ gebruiken, speciaal voor je haar)

 

Hoe zorg jij ervoor dat je nepvlechten mooi blijven?

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies