Beauty

Recept: ontbijt voor haargroei

ontbijt_haargroei

Ben jij ook zo’n type dat zo lang mogelijk in bed wilt blijven liggen, pas om 08.00 op staat, gaat douchen, aankleden, je haar en make-up doet en dan tot de conclusie komt dat je geen tijd meer hebt om te eten, omdat je anders de trein mist en te laat op het werk/school komt? Mmm…dat is niet goed! Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Als je weet dat je een uur doet om jezelf klaar te maken, neem dan 30 minuten extra om een lekker ontbijt klaar te maken. Bevat jouw ontbijt ijzer, vitamine b, Omega-3 of calcium? Dan is het ook nog bevorderlijk voor je haargroei!

Ik vond een heerlijk recept voor een ontbijt dat de haargroei stimuleert:

Haver en boekweit muesli met peren en druiven

Haver kennen we allemaal waarschijnlijk al en zijn bijna standaard in Muesli verwerkt. Boekweit is echter een beetje een vergeten zaad. Het is hartstikke gezond, want zit boordevol magnesium, kalium, fosfor en eiwit. De druiven en peren geven je ontbijt een frisse en zoete smaak. Dit recept kun je al een avond van te voren klaarmaken. Dat scheelt tijd in de ochtend!

Ingrediënten:

1 1/2 kopjes havermout
1/2 kop boekweit
1/2 kop gedroogde appels
2 theelepels gemalen kaneel
1 kopje (biologische) peren in blokjes gesneden
1 kopje rode druiven, gehalveerd
3 eetlepels bruine suiker
Melk (kan ook soja-, haver- of rijstemelk zijn als dat jouw voorkeur heeft)

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 160° C.
Giet de haver gelijkmatig over een anti- aanklaag bakplaat en toast de haver ongeveer 10 minuten. Roer af en toe en hou goed in de gaten dat de haver niet verbrand.
Haal de haver uit de oven en laat het afkoelen. Giet het mengsel in een grote glazen kom en voeg water toe. Laat het weken tot de volgende ochtend.
Voeg de boekweit, gedroogde appels, kaneel en bruine suiker toe aan de geweekte haver en roer het goed door.
Als laatste voeg je de appels en peren toe. Serveer het met melk.

Eet smakelijk!

bron recept

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm