Beauty

Rebecca Habtab is Miss Excellence 2011


Twee weken geleden vond de eerste Miss Excellence verkiezing plaats in Amsterdam. Het ging allemaal om natural beauty en cultuur bij de Miss Excellence 2011 verkiezing. De visagisten en haarstylisten creëerden passende looks bij elk deelnemer en ze werden van top tot teen opgedirkt voor de Grande Finale.

Bekijk hier de verschillende haarstijlen van de Missen:

Ndidi

Rebecca

 Suraisca

Alieth

 Leila

Avenisse

Amorzinha

Rachella

Marella

Het evenement begon met een openingsoptreden van Jennifer Cooke, waarna de Miss Excellence deelnemers naar het podium liepen in paarse shirts, zwarte hotpants en hoge hakken.

De gastvrouw, Jasmine Sendar, verwelkomde de gasten en erkende de aanwezigheid van de ambassadeurs en de juryleden. Nadat de introductie video van de Miss Excellence deelnemers had plaats gevonden, kwamen de finalisten een voor een terug op het podium voor de ‘talenten ronde’.

Na de talenten ronde liepen de 9 finalisten in hun traditionele/culturele kleding, ​​ontworpen en vervaardigd door hun sponsors.De ronde werd vervolgd met mooie empowerment speeches van de deelneemster. Als laatste liepen de Missen in lange avondjurken. Hierna werden vier deelnemers geëlimineerd.

De Top 5 deelnemers, Amorzinha uit Angola, Leila uit Nigeria, Alieth uit Colombia, Rebecca uit Eritrea en Ndidi uit Nigeria werden vervolgens opgeroepen om vragen te beantwoorden. De vragen werden gesteld door Djamila Melcherts, Miss Beauty Of The World Nederland.

Er was veel spanning tijdens de bekendmaking van de winnaar. Na veel overleg kwam Alieth uit Colombia op de derde plaats en Leila uit Nigeria op de tweede plaats. De 26-jarig Miss Rebecca Habtab werd gekroond tot Miss Excellence 2011.

 

Rebecca Habtab zal de Queen ambassadeur van de gekleurde vrouw in Nederland zijn en tijdens haar Miss excellence periode, zal ze verschillende projecten in samenwerking met Positive Runway uitvoeren. In haar dankwoord bedankte ze de organisatoren van het evenement, sponsors, en haar familie.

Voor het uitgebreide verslag met alle foto’s  klik hier 

Lees meer blogs van Nene via het blogsite: www.elegancy101.com of volg Elegancy101 op Facebook

 

Lees meer blogs van Nene via haar eigen blog: www.elegancy101.blogspot.com of volg Nene op twitter: www.twitter.com/NeNe_Zien