Black Hair

Quick Tips || Straw Curls

strawcurls

Dat je geen hitte nodig hebt om mooie krullen te maken in je haar, weet je vast al. De straw curls zijn daar een prachtig voorbeeld van. Met behulp van voldoende rietjes en bobby pins heb je binnen enkele uren prachtige krullen. Ga je ermee aan de slag? Dan heb je vast wel wat aan de volgende tips:

  1. Bereid je haar voor. Begin je nieuwe kapsel met schoon haar door je haar te wassen met een goede shampoo. Gebruik vervolgens een (deep) conditioner om het vochtbalans van je haar weer te herstellen. Wil je je haar echt even heerlijk verwennen, doe dan vooraf een oliebehandeling met bijvoorbeeld de Emu olie!
  2. Zorg voor een goede moisturizer én goede rietjes die goed passen bij de lengte van jouw haar. Te lange rietjes kun je heel gemakkelijk zelf afknippen. Gebruik bobby pins om de rietjes en het haar op z’n plaats te houden. Zorg ervoor dat je bij het rollen de haarpuntjes goed mee pakt!
  3. Ben je klaar met het aanbrengen van de rietjes? Laat je haar dan aan de lucht drogen en vermijd hierdoor de hitte op je haar. Mocht je echt geen tijd hebben, dan kun je altijd nog de droogkap gebruiken.
  4. Is je haar droog? Verwijder dan de bobby pins en rietjes. Je hebt nu prachtige krullen! Door ze voorzichtig uit elkaar te trekken, krijg je meer krullen. Gebruik een afro-kam om wat meer volume aan te brengen en je bent klaar!

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies