crochet braids
Black Hair

Prachtige crochet braids voor kids!

Crochet braids are here to stay! Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je dochtertje kunnen crochet braids een hele leuke haarstijl zijn. Zorg er wel voor dat je het haar niet te strak invlecht. Vooral voor kleine kindjes is dit niet fijn. Verder moet je niet overdrijven met de lengte. Een klein meisje met nep haar tot aan haar middel of langer is heel onnatuurlijk en niet praktisch. Probeer eens één van deze haarstijlen met crochet braids:

Cornrows patroon met crochet braids

Als je heel goed kunt invlechten, dan is deze haarstijl met crochet braids wel leuk voor je dochtertje. Vlecht een mooi patroontje aan de voorkant. Aan de achterkant kun je dan crochet braids plaatsen met een gewenste haartype. Bekijk deze drie tutorials:Full head crochet braids

Je kunt natuurlijk ook de crochet braids over het hele hoofd van je dochtertje plaatsen. Met leuke accessoires maak je het dan iets schattiger. Bekijk deze tutorials:

Hoe verzorg je crochet braids?

Net als elke andere tijdelijke haarstijl (box braids, weaves, etc), is verzorging hartstikke belangrijk! En met crochet braids is het echt easy. Je moet nog steeds het haar van je dochtertje moisturizen. Het beste kun je een spray bottle gebruiken en een eigen mix maken (probeer bijvoorbeeld deze 5 DIY leave-in conditioners). Je kunt de leave-in conditioner gewoon op de vlechten spuiten. Mocht je voor de crochet braids echt haar hebben gebruikt, dan moet je natuurlijk ook een leave-in conditioner op het haar aanbrengen. Ook moet je het haar sealen met een olie. Gebruik hiervoor je lievelingsolie.

Zowel synthetisch als echt haar kun je ook gewoon wassen. Het haar kan heel snel dof worden, gebruik daarvoor lichte oliën, zoals jojoba olie of monoï oil. Als je bang bent voor knopen in synthetisch haar, kun je ook alleen droogshampoo voor het haar van je dochtertje gebruiken en de oliën om dof haar te voorkomen.

’s Avonds kun je het haar vlechten of in flexi rods doen (als je marley hair hebt gebruikt) of je doet het in een knotje. Vergeet niet een satijnen doek te binden. Zo voorkom je klitten en blijft het haar langer mooi. Mocht je dochtertje het niet fijn vinden om met een doek op haar hoofd te slapen, kies dan voor een satijnen kussensloop.

Crochet braids kun je tot maximaal 8 weken dragen. Daarna wordt het haar dof, gaat het klitten en zit het gewoon niet meer mooi.

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm