Black Hair

Populair: Cuban twist braid

cubantwiststyles

Er bestaan zoveel verschillende soorten typen nep haar om je eigen haar mee op te vullen. Na de Marley Braid, is er nu een ander haarsoort dat wint aan populariteit: de Cuban twist braid. Dit haar schijnt perfect te zijn voor het maken van Havana Twists en crochet braids. Het haar wordt daarnaast ook nog geroemd vanwege de veelzijdigheid.

Cuban Twist
Maar wat is de Cuban twist precies? Cuban twist is synthetisch haar, met een ‘natural hair texture’. Het haar is beschikbaar in verschillende kleuren en zelfs in de ombré achtige look te verkrijgen. Ook hebben ze verschillende lengtes. Ik heb het haar helaas zelf nog niet vast kunnen houden om het te voelen, maar volgens een aantal vloggers is het haar best hard (harder dan Marley Hair) en zo op het blote oog heeft het veel weg van de Afro Braids en Marley hair. Je kunt het haar verder bewerken door het te krullen met behulp van heet water en krulspelden of een curling wand.

Twist haarstijl met Cuban Twist braid

Vlogger Jodi van TheBrilliantBeauty heeft met het haar echte prachtige twists gemaakt. En ze gebruikt ook nog eens een prachtige kleurencombinatie. Bekijk het filmpje.

 

Crochet Braids met Cuban Twist braid

Je kunt het haar ook gebruiken om mooie crochet braids te maken. Ook Rachelle van het YouTube kanaal BorderHammer is erg enthousiast over de Cuban Twist Braid. Zij prefereert het zelfs boven Marley haar.

Cuban Twist kopen in Nederland

freetress cuban twist

Ik ben benieuwd wie van jullie dit haar al heeft gezien in Nederland (of in Suriname). Heb jij het al ergens in een afro shop zien liggen?

Ik ben erg enthousiast over dit haar. Zou jij het ook willen proberen?

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies