Black Hair

Plantaardige olie vs. Essentiële olie

essential-oilsOlie kan, naast het gebruik voor het koken van heerlijke gerechten, ook gebruikt worden voor de huid en het haar. In plaats van het kopen van een huid- of haarproduct waarin olie is verwerkt, is het beter om gewoon pure olie te kopen in een natuurwinkel of bij de supermarkt. Oliën zijn rijk aan essentiële vetzuren die het dichtsbij de natuurlijk vetafscheiding van ons lichaam zijn.

Er zijn twee type oliën:

Plantaardige oliën
Plantaardige olie is olie die 
we halen uit de zaden of vruchten van planten. Deze olie heeft een goede vochtinbrengende werking, dus is een enorme weldaad voor huid en haar. Door het vettige karakter is dit soort olie ook heel geschikt voor massage. Voorbeelden van plantaardige oliën(voor het gebruik op hoofdhuid/haar):

Jojoba olie: Deze olie heeft dezelfde eigenschappen als de natuurlijke hoofdvetten. Het beschermt huid en haar tegen guur en koud weer, luchtvervuiling en statische elektriciteit. Tevens ondersteunt jojoba olie het herstel van littekens.

Kokos olie: Kan een positief effect hebben op een droge hoofdhuid en droog haar. Ook kan het haarroos tegen gaan. Het geeft het haar een mooie glans.

Olijf olie: Heeft, net als kokos olie, een vochtinbrengende werking. Het is wel iets ‘zwaarder’ dan kokos olie.

Zoete amandel olie: Bevat vitamine A, B1, B2, B6 en een geringe hoeveelheid vitamine E. Heb je last van droog of pluizig haar? Doe verwarmde amandelolie in je haar en dek het goed af. Laat het een paar uur of de hele nacht inwerken.

Druivenpit olie: De olie is verkregen uit de eerste koude persing van druivenpitten. Het kan gebruikt worden bij dun of beschadigd haar.

Castor olie:  helpt het haar dikker worden. Het kan zelfs gebruikt worden voor het voller maken van je wimpers en wenkbrauwen!

Essentiële oliën
Essentiële oliën worden ook wel etherische, vluchtige of aromatische oliën genoemd. Ze zijn vluchtig en sterk geurend. Vanwege de sterke geur worden deze oliën vaak gebruikt om een product een lekkere geur te geven. Ook voor een lekker massage en aromatherapie worden essentiële oliën gebruikt. Voorbeelden van Essentiële oliën:

Pepermunt olie: stimuleert de celgroei in de hoofdhuid en verstevigd het haar. rosemary

Tea Tree olie: houdt de hoofdhuid schoon. Is ook te gebruiken bij hoofdluis.

Rozemarijn olie: is te gebruiken bij droog haar. Het stimuleert de haargroei.


Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm