Black Hair

Personal Note: Mijn favoriete producten van dit moment

favoriteproducts

 

Product junkie? Nee, ik denk dat ik dat (nog?) niet ben. Wel gebruik ik dagelijks best veel haar- en beautyproducten. Reden genoeg dus om met jullie mijn favorieten van dit moment te delen. Misschien zitten er een aantal bij waarover je ook enthousiast bent – of juist niet – en misschien maak ik je juist enthousiast om nieuwe producten uit te proberen. Dit zijn mijn 7 favoriete producten van dit moment:

1. Naomi Campbell  EAU de Toilette Spray Parfum ( € 20,95 50 ML via Parfumsuper.nl)

Dit is echt mijn all-time favourite! Het is het eerste parfum dat Naomi Campbell lanceerde en bestaat al heel erg lang! Maar hoe lang precies? Ik wist dat, vanaf het moment dat ik de commercial van dit geurtje voorbij zag komen, ik het moést hebben. Hoe jong was ik toen? Blijkbaar best jong, want – even Googlen – het geurtje werd in 1999 geïntroduceerd. Al 15 jaar lang dus! Zelfde geurtje en zelfde verpakking. Ik ben verliefd op de zoete, maar lichte geur die het mogelijk maakt dat je deze parfum voor iedere gelegenheid kunt gebruiken. En dat voor een zacht prijsje. Aanrader dus!

2. Cantu for Natural Hair – Coconut Curling Creme (Ongeveer € 10,- bij de Afro shop)

Megisa introduceerde me twee jaar geleden aan de Cantu haarproducten. Voor haar haar gebruikte ze toen de populaire Leave-in conditioner. Heerlijk vond ik ‘em. Toen het merk niet zo lang geleden een speciale ‘natural hair’-lijn uitbracht vond ik het wel interessant om de curling creme uit te proberen. En -My oh My- ik ben verkocht. Het product werkt uitstekend bij mij en is de ultieme moisturizer/curling creme. Bovendien maakt het je haar super zacht! Ik gebruik het zowel als moisturizer als voor mijn twist outs.

3. Aubrey Organics Honey Suckle Rose Conditioner (€ 17,- via Ohmyhair.nl)

Als er één ding is dat kroes- en krullend haar nodig heeft, dan is het vocht! Om de ene week een deep conditioning behandeling is daarom ook geen luxe, maar een simpele must voor mijn haar. De Honeysuckle Rose conditioner van Aubrey Organics is daar een geschikt product voor. Soms gebruik ik het in combinatie met een shampoo. Soms ook niet. Conditioners hebben het beste effect wanneer je het product van wortel tot punten goed in masseert. Neem daar dan ook rustig je tijd voor. Na mijn haar goed nat te hebben gemaakt, verdeel ik mijn haar in secties. De conditioner masseer ik dan in mijn haar. Vervolgens een paar minuten onder de droogkap en daarna spoel ik mijn haar uit met koud water. Resultaat? Super zacht haar en het ruikt echt heerlijk!

Heb je trouwens een relaxer in je haar, dan is deze shampoo ook echt perfect om droog haar mee te behandelen.

4. Jane Carter Solutions – Curl Defining Creme ( € 20,-  via Ohmyhair.nl)

Yep, er bevindt zich nog een krullencreme in dit rijtje. Ik ben echt dol op dit soort producten, omdat het echte twee vliegen in één klap- producten zijn. Wat ik daarmee bedoel is dat de goede cremes zorgen voor zowel moisture als een betere definitie van je krul. Jane Carter Solutions heeft ook zo’n product in haar collectie. Ik schreef er eerder ook al over, dat kun je hier terug lezen. Deze curl defining creme voelt niet alleen zacht aan in je handen, maar ook wanneer je het in je haar hebt gesmeert. Resultaat? Super zachte krullen! Zeker het proberen waard.

5. Black Opal Even True Foundation ( €15,95 bij Etos)

Qua make-up ben ik eigenlijk altijd heel simpel geweest. Niet teveel poespas, gewoon ‘natuurlijk’ mooi. Ik ben daarom ook echt een fan van de No-make up ‘Make-up’ methode. De basis dingen zijn voor mij het belangrijkste. Zo ook een goede foundation. Ik weet dat het voor donkere vrouwen jarenlang best lastig is geweest om geschikte foundations te vinden. Inmiddels ontwikkelen steeds meer merken foundations voor de donkere huid. En ja, zelfs de high end make-up merken, zoals Lancome (heb je de campagne met Lupita Nyong’o al gezien?). Ik denk dat wanneer je de juiste foundation hebt gevonden, je niet zomaar 1-2-3 overstapt naar een ander merk. Tenminste, dat geldt voor mij. Ik heb jarenlang de foundation van Mary Kay gebruikt. Goede kwaliteit en helemaal niet zo duur. Tot nu dus! Onlangs kreeg Megisa een aantal producten van Black Opal, waaronder de Even True Foundation. Ik heb ‘em net enkele dagen binnen, maar ben er nu al enthousiast over. Het is een vloeibare foundation en hij dekt echt heel goed. Nog mooier is dat je er niet eens veel van nodig hebt. De Even True Foundation is te verkrijgen in 8 verschillende kleuren; van lichtbruin tot donkerbruin.

Denk je trouwens dat jouw kleur er niet tussen zit, probeer dan eens de foundations van Sacha Cosmetics, dit merk biedt maar liefst 15 (!) verschillende foundation kleuren voor de donkere huidskleur.

6. Marley Hair (Een paar euro bij de Afro salon)

Marley hair is momenteel erg populair. Niet alleen om je haar mee te twisten of te vlechten, maar ook om er crochet braids mee te maken. Ik heb standaard Marley Hair in huis en gebruik het eigenlijk wekelijks wel. Waarvoor denk je wellicht? Nou, om een neppe knot mee te maken! Ik combineer namelijk mijn eigen twists met de Marley Twists. Eerder schreef ik er al een post over die je hier kunt lezen. 

7. Castor olie (Enkele euro’s bij de Afro Salon of Jamaican Black Castor olie via Ohmyhair.nl)

Dit is een olie die iedereen wel in huis moet hebben, vind ik. En dan maakt het niet uit of je je natuurlijke krullen draagt, een relaxer in je haar hebt of juist vaak een weave of een pruik draagt. Castorolie is perfect om voor je hoofdhuid te gebruiken, maar ook een goede sealer. Ik gebruik de castorolie in combinatie met een moisturizer of een krullencrème.

 Wat zijn jouw favoriete producten van dit moment?

 

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies