Pepermunt olie voor haargroei


Ben je al bekend met pepermunt olie? Het is heel populair binnen de aromatherapie en staat bekend als een zeer krachtige olie met uitzonderlijke eigenschappen. Pepermuntolie werkt bijvoorbeeld pijn verdovend en verkoelend. Hoofdpijn, spierpijn en jeuk kun je ermee ‘genezen’. Ook werkt pepermunt antibacterieel en ontstekingsremmend. Roodheid van de huid door acne of een ontsteking kan worden geremd.
Je kunt pepermuntolie ook gebruiken ten goede van je haar. Maar let op: gebruik niet teveel!
Enkele voordelen voor het gebruik van pepermuntolie voor je haar:

  • het zorgt voor een balans in de PH waarde van je haar. Hierdoor is de olie zowel geschikt voor droog als vet haar
  • het is effectief tegen haarroos
  • het houdt luizen weg
  • een droge hoofdhuid kun je ermee verhelpen
  • de geur werkt verfrissend en is beter dan de kunstmatige geuren
  • het stimuleert de haarzakjes en daarmee de haargroei

Hoe kan je pepermunt olie gebruiken?
1. Pepermunt en jojoba
Gebruik pepermuntolie en jojoba olie als masker. Jojoba ondersteunt haargroei, verzorgt en moisturized het haar. De combinatie van jojoba en pepermuntolie stimuleert de bloedcirculatie naar de hoofdhuid, terwijl het een mooie glans geeft. Verwarm een mix van jojoba en pepermunt olie au bain marie. Maak je haar nat en kam vervolgens de mix met je handen door je haar. Wrap een doek om je hoofd en laat het masker voor twintig minuten intrekken. Spoel het uit met koud water en was je haar zoals je altijd doet.
2. Pepermunt en groene thee spoeling
Een andere manier is om een reinigende spoeling te maken met pepermunt olie en groene thee. Groene thee is een antioxidant. Maak een kopje groene thee. Voeg er vijf druppels pepermunt aan toe en een eetlabel azijn. Breng deze spoeling aan op je haar en laat het voor vijf minuten intrekken. Shampoo en condition je haar.
3. Pepermunt shampoo en conditioner
Een heel gemakkelijke manier om dagelijks gebruik te maken van de stimulerende en reinigende werking van pepermunt olie, is door pepermunt olie toe te voegen aan je shampoo en conditioner. Voeg zo’n 12 druppels toe aan je shampoo en/of conditioner.
Hoe gebruik jij pepermuntolie?
 

2 REACTIES

  1. Ik gebruik een paar druppels pepermuntolie vermengd met 1 deel vegetarische glycerine en 5 delen water dit spray ik om de dag in mijn natuurlijke bos haar. Het zorgt ervoor dat mn haar glanst en ik heb geen last van een jeukende hoofdhuid meer.

  2. Ben dol op het gebruiken van olie voor mijn haar! Het maakt het lekker zacht en veerkrachtig en is een weldaad voor mijn hoofdhuid. Heerlijk, echt een aanrader! Ik maak een cocktail van jojoba-, amandel-, aloë-, jasmijn- en arganolie en smeer het op mijn hoofdhuid en dorge haren. Dit laat ik meestal een nachtje inwerken en dan was ik mijn haar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul je reactie in!
Vul hier uw naam in