Black Hair

Over Weave enzo: Perfect weave tutorial

Perfect weave

Voor iedereen die (zo nu en dan) fan is van een weave blijft het een uitdaging: hoe zorg ik er voor dat het er zo écht mogelijk uit ziet. Een handige manier om dit te doen is door je eigen haar te ‘mixen’ met de weave. Een full weave of pruik ziet er al gauw iets minder ‘echt’ uit. Wat je dus nodig hebt: een closure!

 

Wat is een closure?Closure

Een closure is een haarstukje dat apart, voorin, wordt vastgemaakt. Je kunt een closure zelf maken of ook gewoon kopen. De meeste vrouwen maken, daar waar de closure zich bevindt, een strakke scheiding. Omdat het haar wordt vastgenaaid op een stuk gaas dat qua kleur moet overeenkomen met de kleur van je hoofdhuid, zie je minder gauw dat de scheiding eigenlijk net zo nep is als de rest van het haar. Het haar wordt voorin gewoon ingevlochten en precies op de scheiding, wordt de closure bevestigd. Dat kan zowel met lijm als met naald en draad. (meer info!)

 

Perfect weave

In deze video laat YouTuber Maria Antoinette een perfecte weave tutorial zien!

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies