Black Hair

ORS lanceert haar gel in stick vorm

ORS Edge Control Hair Gel Stick and normal

Volgens mij zijn we er allemaal gek op: smooth edges. Want wat is een mooie paardenstaart of knot nog waard wanneer er aan de voorkant allemaal haartjes omhoog springen? Een van de meest populaire oplossingen om de haartjes plat te laten liggen is door gel te gebruiken. En gelukkig zijn er in de loop der jaren heel wat verschillende soorten gels ontwikkeld, die tegenwoordig geen witte ‘flakes’ achter laten. Zo zijn de geld van bijvoorbeeld Eco Styler heel erg populair. Maar ook de Edge Control gel van ORS wordt door veel vrouwen – natural en vrouwen met een relaxer – vaak gebruikt. Nu heeft ORS ook een ‘on the go’ variant van hun Edge Control op de markt gebracht: De Olive Oil Edge Control Hair Gel Stick.

ORS Edge control

De Hair Gel Stick is dus eigenlijk hetzelfde als de gel die je vindt in het Edge Control potje. De stick biedt je alleen de mogelijkheid om zonder het gebruik van je vingers de gel direct op je haarlijn aan te brengen. Ik heb de ORS Edge Control al een tijdje in huis en gebruik hem alleen wanneer het nodig is om mijn babyhaartjes plat te leggen. De gel ziet er niet zo uit als de gemiddelde gel. Hij is namelijk niet zacht, maar juist iets harder. Het is verder doorzichtig qua kleur en heeft de bekende ORS-geur, net zoals alle andere ORS producten. Het is een klein potje, maar ik heb die van mij al bijna een jaar in huis liggen. Je hebt niet veel nodig, aangezien dit product ook echt alleen bedoeld is voor de babyhaartjes bij je haarlijn.

De ORS Edge control gebruiken

Je moet er echt even met je vingers over heen wrijven om wat gel te pakken te kunnen krijgen. Een andere mogelijkheid is om er gewoon een aantal keren met je wijsvinger overheen te strijken. Dan krijg je een laagje gel op je vinger. Wrijf dit even uit op je vinger indien nodig. Vervolgens kun je dit direct langs je haarlijn smeren. Met een borstel zorg je ervoor dat het daarna goed plat blijft liggen. Zodra je het smeert zie je direct dat de babyhaartjes plat gaan liggen. Het werkt dus goed. Maar het werkt ook echt alleen voor die kleine haartjes bij je haarlijn. Heel veel haar ermee plat krijgen, dat is mij tot nu toe niet gelukt. Ik denk dat je daarvoor wel echt een andere gel (zoals de Eco Styler gel) nodig hebt.

Alhoewel het haar voorin dus mooi plat blijft, is de pret na enkele uren alweer over. Zo lang blijft het namelijk niet goed. Tenminste niet bij mijn haar (ik heb krutype 4b/4c). Ik ben benieuwd wat de ervaring van dit product is bij vrouwen met een relaxer. De Hair Gel stick lijkt me daarom een perfecte aanvulling voor onderweg, wanneer je je haar even een touch up wilt geven.

ORS Edge Control Hair Gel Stick kopen?

De ORS Edge Control Hair Gel Stick kun je binnenkort vinden in de Afro Shop en kost rond de 3 euro. Ik heb hem zelf nog niet gezien, maar als hij net zo werkt als de Edge Control uit het potje, dan is het wel een aanrader. En dan echt alleen om de kleine babyhaartjes voorin mee ‘plat’ te leggen. Niet meer en niet minder! Het is daarnaast handig om altijd in je tas te hebben, zodat je je haar kunt bijwerken wanneer dat nodig is. Wil je ook de rest van je haar mooi plat hebben omdat je een knot of een staart maakt, dan raad ik je aan om ook een gel te gebruiken.

info: ORS HairCare