Organix Moroccan Argan Oil Conditioner


Als het op conditioners aankomt, dan ben ik iemand die elke keer weer een andere koopt. Ten eerste omdat ik het leuk vind om het uit te proberen, ten tweede omdat ik altijd zoek naar iets beters en als laatste omdat ik altijd het gevoel heb dat mijn haar (of ik) te gewend raakt aan een conditioner dat het lijkt alsof het niet meer werkt. Maar dat is natuurlijk niet zo. Dus, daarom: als iets werkt, hou er gewoon aan vast! haha.
Een paar maanden geleden, kocht ik een conditioner van Organix. Organix is een, naar eigen zeggen, milieuvriendelijk, duurzaam en maatschappelijk verantwoord merk dat vrij is van sulfaten, fosfaten en parabenen. De verpakkingen worden vervaardigd van gerecyclede materialen en de teksten worden gedrukt met milieuvriendelijk inkt op composteerbare etiketten. Nou dat klinkt heel goed!
Organix heeft huid- en haarverzorgingslijnen. De haarverzorgingslijnen hebben allen een bijzondere olie of boter als hoofdingredient. Zo heb je o.a.  Morrocan Argan Olie, Coconut Milk, Macademia Olie, Teatree Mint, Green Tea en Shea Butter. Deze lijnen bestaan dan weer minimiaal uit een shampoo en conditioner.
Omdat mijn haar gerelaxed is en een behoorlijke uitgroei heeft, vond ik het belangrijk om mijn uitgroei lekker zacht te houden en de gerelaxte puntjes van voldoende moisture te voorzien. Ik koos daarom voor de Moroccan Argan Oil lijn van Organix. Over deze conditioner zegt Organix: “Verwen uw zintuigen met deze kostbare mix van Marokkaanse Argan Olie die direct doordringt in de haarschacht om het haar te doen glanzen, zacht te maken en tegelijkertijd te herstellen. Deze vernieuwde formule is vrij van sulfate en parabenen en is veilig voor gekleurd haar. Organix Moroccan Argan Oil Conditioner voorziet droog haar van vocht, beschermt tegen de hitte van een warmtebron en UV schade, terwijl het het haar tot in perfectie zijdezacht maakt.”
Prijs
€ 11,99 voor 385 ml
Waar te koop?
www.allesvoorjenagels.nl
Ingrediënten

Er zit dus ook avocado olie, cacao en kokosolie in de conditioner.
Wat doet het?

Op de verpakking staat dat je het na een shampoo voor 3 tot 5 minuten moet laten intrekken, voordat je het er goed uitwast. Ik kies ervoor om de conditioner als deep conditioner te gebruiken. De conditioner heeft een gelige kleur en is een beetje dik, wat ik wel fijn vind. Daarnaast heeft het een hele lekkere geur, die je ook na het gebruik nog in je haar blijft ruiken. De conditioner is makkelijk aan te brengen op mijn haar en trekt  heel snel in. Als ik genoeg tijd heb (/maak), breng ik de conditioner plukje voor plukje, van de puntjes tot de wortels, aan. Vervolgens laat ik het voor 20 minuten intrekken onder een droogkap. Als ik niet stil kan zitten, doe ik gewoon een plastic kap op en laat ik het intrekken voor een uurtje. Dit geeft voor mij hetzelfde resultaat. Hiervoor gebruikte ik altijd de deep conditioner van Mixed Chicks. Het fijne daarvan vond ik dat als ik het uitspoelde, mijn haar echt superzacht aanvoelde. Dat heb ik bij de conditioner van Organix ook, maar niet zo zacht als bij die van Mixed Chicks. Maar dat betekent zeker niet dat ik het een minder goede conditioner vindt. Een echt pluspunt van deze conditioner is dat mijn haar na het gebruik, niet veel meer nodig heeft. Het voelt en ziet er namelijk erg gevoed uit. Mijn haar heeft zelfs een hele mooie glans. Toch doe ik er natuurlijk nog een leave- in conditioner in en seal ik mijn haar met een olie.
Ik ga nu al richting mijn tweede pot en overweeg om eens de Macademia Oil te proberen.
 
Conclusie
Ik ben echt heel erg tevreden over de conditioner. Vooral omdat het mijn haar echt zichtbaar beter eruit doet zien. Mijn haar is makkelijker doorkambaar. Het maakt mijn uitgroei zacht en mijn gerelaxte puntjes zien er niet meer zo droog uit, maar glanzen juist. Misschien voor sommige aan de dure kant. Het is wel goedkoper dan een Mixed Chicks conditioner en geeft voor mij stiekem toch wel een beter resultaat. Een aanrader dus!

6 REACTIES

  1. Ik gebruik deze conditioner voor mn co-wash. Een hele fijne conditioner. Na ’t gebruik ervan voelt m’n haar lekker zacht aan.

  2. Hey Latoya,
    Nee, enkele afro shops verkopen het ook. Ik las ergens dat de Etos het ook verkoopt, maar daar heb ik het zelf nog niet gezien. Sowieso verkoopt een afro shop in de Amsterdamse Poort het(tegenover de shopperhal) . Maar is dezelfde prijs hoor…

  3. Dit klinkt veelbelovend! Omdat ik ondertussen ook wel toe ben aan een nieuw product, heb ik vandaag de shampoo én de conditioner besteld. Hopelijk zal mijn haar er ook lekker zacht van worden ! Groetjes Dominique

  4. Ze verkopen de producten ook van DA en DIO drogisterijen. Ik love de deep conditioner ook en voor mn krullen gebruik ik de curling perfection in combinatie met de Argan Olie. De verpakking van de curling perfection is jammer genoeg wel heel klein voor de hoeveelheid die ik gebruik van voor mn haar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul je reactie in!
Vul hier uw naam in