Black Hair

Oprah’s Afro pruik || Achter de schermen O Magazine’s “September Issue”

oprah-cover-sept

Hoe kondig je als magazine de nieuwe “haar-editie” van je septembernummer aan? Heel simpel: plaats een mooie vrouw op de cover en geef haar een pruik. Niet zomaar eentje, maar ééntje die meer dan 1,5 kilo weegt en de lezers doet denken aan Chaka Khan, Diana Ross én de Leeuwenkoning. Yep, alleen zo trek je de aandacht. En dat heeft Oprah Winfrey goed begrepen.

Let’s talk about hair!
De 59-jarige powervrouw schittert met een enorme pruik op de cover van het “September Issue” van O Magazine. De maand september is de belangrijkste maand voor (mode)magazines, want in deze maand vinden we dé trends van het nieuwe seizoen. Septembernummers moeten dus goed worden verkocht en Oprah koos daarom voor een editie die vol staat van haar.

oprah wig

 

Hoe en waar vind je nou zo’n gigantische afropruik? André Walker (haarstylist van Oprah en de man die ook het haartype-systeem bedacht) wist het na lang zoeken ook niet meer. Totdat hij in contact kwam met celebrity hairstylist Kim Kimble. Zij bleek een eigen gemaakte pruik in de kast te hebben liggen, die Oprah wel even mocht lenen.

oprahw-wig september

oorbellen oprah

 

Oprahw

 

Wat vind jij van de cover-look van Oprah Winfrey?

Foto’s via O Magazine

 

 

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies