Beauty

Ontspannen in de Hammam

Een drukke levensstijl hebben we bijna allemaal wel. Wat tijd voor jezelf nemen en tot rust komen is daarom niet onbelangrijk. Een plek waar je even kunt ontsnappen aan de alledaagse drukte en je van top tot teen kunt laten verzorgen, is de Hammam.

Bij binnenkomst kun je al meteen genieten van een kopje thee, en indien gewenst met wat lekkers. Maar je kunt ook meteen doorgaan naar het door jouw gekozen beauty arrangement. Er zijn namelijk diverse arrangementen waaruit je kunt kiezen, een luxe of bijvoorbeeld bruids, maar ook uit een basis arrangement.Een basis arrangement bestaat meestal uit;Toegang tot het badhuis waar je kunt genieten van de baden in verschillende temperaturen.
Hierna kun je je van top tot teen laten inzepen. Het inzepen in de Hammam gebeurd meestal een stuk intensiever dan dat je zelf gewend bent. Je mag er dan ook vanuit gaan dat je aan het einde van de behandeling vele malen schoner dan tevoren bent, en de Hammam weer als herboren kunt verlaten. Bij een basis arrangement wordt het inzepen vaak gevolgd door een scrub, en afgesloten met een modderpakking of een massage.
De prijzen voor een basis arrangement zijn per Hammam verschillend. De gemiddelde prijs ligt rond de € 30,00.
Wat je standaard tegen komt in de Hammam en ook zelf kunt meenemen zijn;
Savon Beldi; ook wel Marokkaanse zwarte zeep genoemd. Een natuurlijke zeep op basis van olijfolie die de huid zacht maakt en voorbereidt op het scrubben.
Kesse; met deze scrubhandschoen verwijderd men alle vuil en dode huidcellen van het lichaam. Het is altijd verplicht om voor je eigen kesse te zorgen. Die kun je in de Hammam kopen of zelf meenemen.
Pestemal; dit is een omslagdoek die vaak gedragen wordt in de Hammam. Pestemals zijn te koop in enkele Hammams en in diverse Turkse en Marokkaanse winkels.
Rhassoul klei; heeft een diepreinigende en verzachtende werking op haar en huid. En is ideaal als modderpakking voor gezicht en lichaam.
Wil jij je heerlijk laten verzorgen en tegelijk volledig tot rust komen in de Hammam?
Enkele adressen waar je kunt genieten zijn;
Den Haag – www.hammam.nl
Rotterdam – www.dunyahammam.nl
Eindhoven – www.dunya-hamam.nl