Interviews

One To Watch | Jennifer Muntslag

Als je het over energieke personen hebt, dan mag Jennifer Muntslag in dat rijtje niet ontbreken. De 29 jarige zit bomvol energie en wilt het helemaal gaan maken in de entertainment wereld. Muziek maken, presenteren, acteren, workshops geven… Jennifer gaat er helemaal voor!

Met een kam in de hand, stond Jennifer als klein kind al voor de spiegel te dansen en te zingen. Samen met haar nichtje maakte ze toneelstukjes, maar ook in haar eentje kon ze zichzelf goed entertainen. “Ik was toen echt al een spotlight junky. Ik hield van praten en soms zeiden mensen: ‘je praat teveel’. Als ik dan een keer stil en rustig was, dan dachten ze dat er iets mis met me was.”

Opgegroeid in Amsterdam, verhuisde Jennifer op haar elfde plots naar het vreselijk saaie Almere. “Ik kwam uit de Bijlmer en vond Almere saai. Ik heb veel gehuild, maar op een gegeven moment kreeg ik vrienden. En toen werd het leuk. De vrienden die ik daar maakte, zijn nu nog steeds mijn beste vrienden.” Toen Jennifer 18 jaar werd, vertrok ze weer naar Amsterdam om te studeren. Om haar boeken te kunnen betalen, werkte ze bij CoolCat (kledingwinkel) en daar is ze eigenlijk blijven hangen. “Het werken en studeren was moeilijk te combineren en ik stelde school steeds uit. Uiteindelijk ben ik gestopt met school. Ik heb daar geen spijt van. In de praktijk leer je ook veel meer. Dat wil niet zeggen dat ik anderen aanraad om te stoppen met school. Als ik verder was gegaan, was het waarschijnlijk makkelijker geweest om een betere baan te vinden. Ik ga nog wel wat cursussen volgen om bij te leren.”

In het dagelijks leven werkt Jennifer op Schiphol. Daarnaast geeft ze workshops, speelt ze toneel en presenteert ze op verschillende evenementen. “Tot voor kort heb ik vijf jaar lang Mind The Gap gepresenteerd. Dat is een avond voor de woordkunst in de breedste zin van het woord. Daarnaast doe ik veel oprdachten voor Studio West (organiseert evenementen voor jong talent). Ik houd van podiumkunsten en de spanning die daarbij komt kijken. Ik vergeet altijd alles voordat ik opkom. Maar zodra ik moet spreken, is alles weer terug.”

Rihanna Beyonce Been Poppin

Momenteel is RBBP haar ‘main ding’, een pop/rap formatie die zij samen met twee anderen vormt. Jennifer was altijd al aan het zingen en schreef haar eigen nummers. Pas toen ze bij een vriend een demo opnam en het luisterde, dacht ze: ‘Wauw ik kan het, ik ga het vaker doen’. Vele optredens tijdens open mics volgden en haar zelfvertrouwde groeide.

RBBP staat voor Rusted Braces Bambi Peeks en zijn de namen van de producer en de zangeres die oorspronkelijk de groep vormde. Toen Jennifer naar de studio kwam om mee te werken aan één nummer, klonk het zo goed dat ze vroegen of ze zich bij de groep wilde voegen. Sindsdien staat RBBP voor heel veel, zoals ‘Rihanna Beyonce Been Poppin’ en ‘Roll Bounce Bobble Pop’. Jennifer: “RBBP is elektro pop met hiphop invloeden. We zijn anders dan anderen. Ik zou graag groot willen worden in Azie. Dat zou me echt geweldig lijken.” Jennifer is al aardig op weg om in elk geval in Nederland naam te maken. De eerste videoclip voor het nummer ‘NANANA’, werd al in alle Kinky kappers in Nederland, Hamburg en Barcelona gedraaid.

 

Hair

Als je de videoclips van RBBP bekijkt, zie je de meest creatieve kapsels voorbij komen. Op de vraag of Jennifer zelf zo creatief met haar haar is, antwoordt ze dat ze haar kapsels te danken heeft aan haar beste vriendin vriendin Anoeska Schmidt. “Ik heb dreads. In mijn eerste videoclip zie je dat, maar in de tweede video heeft Anoeska met een pak nep haar een pony gecreerd. Ze is heel creatief en heeft zelfs een keer mijn naam in mijn haar geschreven!”.

“Ik heb nu al tien jaar dreads. Vroeger deed ik van alles met mijn haar. Ik had s-curl, relax, vlechten en verschillende kleurtjes in mijn haar. Ik wilde al heel lang dreads, maar het mocht niet van mijn moeder. Ze had er een heel ander beeld bij en dacht dat het vies en ongewassen was. Maar eigenlijk was ik er ook nog niet klaar voor. Toen ik er eenmaal klaar voor was, heeft mijn zus al mijn haar eraf geschoren. Anoeska heeft toen de dreads voor mij erin gedaan. Op een gegeven moment brak mijn haar helaas aan de voorkant. Ik wilde dat mijn dreads er netjes uitzagen en besloot de voorkant los te maken. Nu ben ik een soort proefkonijn voor Anoeska en vlecht ze de voorkant voor me. Ik ben harstikke blij en trots op mijn haar. Mijn moeder vind het nu ook mooi. Ze zei: ‘Wow, is dat je eigen haar?!’

Volg Jennifer!

www.rbbp.net
http://www.youtube.com/user/SeeRBBP

– Op 10 en 11 november presenteert Jennifer tijdens het Black Magic Woman Festival in Amsterdam Zuidoost.
– Op 30 november staat RBBP tijdens Girlesque in de Sugar Factory in Amsterdam
– In december komt de nieuwe videoclip van RBBP uit

 

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm