Black Hair

Nooit gedacht dat deze groente je haargroei stimuleert

healthy natural hair

Het is heerlijk om te eten en wordt altijd geassocieerd met Halloween. Ik heb het natuurlijk over de pompoen. Maar behalve lekker en gezond blijkt deze groente ook super goed te zijn voor je haar. Zo goed zelfs, dat het haarbreuk kan verminderen en de haargroei stimuleert.

Hoe zit dat dan?

pompoen

Pompoen is rijk aan vitamine A en dat is erg goed voor je hoofdhuid. Deze vitamine zorgt namelijk voor de bevordering van een gezonde talgproductie. Een tekort aan vitamine A kan tot droog haar en een droge hoofdhuid leiden.

Naast de vitamine A bevat de pompoen ook antioxidanten en vitamine E die je haar voeden en je haargroei stimuleren.

Een haarmasker van pompoen

Je kunt de pompoen direct op je haar gebruiken door het te verwerken in je zelfgemaakte haarmasker. Dit heb je nodig:

  • Verse pompoen (mag 1 kleine zijn).
  • Een klein bekertje water.
  • 2 tot 4 eetlepels haarolie naar keuze
  • 2 eetlepels honing

Snijd de pompoen in kleine stukjes en breng het aan de kook, totdat het zacht is. Laat het niet té lang door koken. De pompoen is binnen enkele minuten al zacht. Mix alle ingrediënten vervolgens in een blender. Gebruik het masker vervolgens nadat je je haar hebt gewassen met shampoo. Laat het masker gedurende 20-30 minuten intrekken en spoel het daarna uit. Gebruik als laatste je conditioner.

Ga jij het proberen?

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies