Beauty

Nieuwe trend in beauty land: faux freckles

Wat kan je bijzondere transformaties maken met make-up! Een nieuwe trend in beauty land zijn nu de faux freckles, oftewel: neppe sproeten. Niet iedereen vindt sproeten mooi, maar er zijn vrouwen die het prachtig vinden en het ervoor over hebben om sproetjes met make-up aan te brengen.

Hoe ontstaan sproetjes?

Sproeten zijn geen moedervlekken. Een sproet is een opeenhoping van pigment in de onderste lagen van de opperhuid(bron: wikipedia). De meest mensen krijgen ze als kind en het is genetisch bepaald hoeveel sproeten je dan krijgt. Vooral mensen met roodhaar hebben veel sproeten. Wist je dat sproeten een symmetrische verdeling kennen? Je linker arm heeft dan evenveel sproeten als je rechterarm bijvoorbeeld. Bijzonder toch!

 

Hoe krijg je faux freckles?

Oke, en nu weer terug naar de neppe sproetjes: je moet er echt wel de tijd voor hebben. Dat ten eerste. En ten tweede moet je uiteraard goede producten gebruiken. In het onderstaande filmpje, gebruikt Youtuber Sonjdra Deluxe de volgende producten voor de sproetjes:

  • Een donkerbruine wenkbrauw potlood
  • Gel liner (zij gebruikt Dipdown Fluid Line van MAC)
  • Een hele dunne brush om de sproetjes aan te brengen

Bekijk hier hoe ze het doet en hoe prachtig het resultaat is!

Faux Freckles inspiratie

Op Instagram vind je veel faux freckles inspiratie. Ik vind het echt een hele leuke beauty trend voor de zomer. Get inspired!

faux_freckles

@jordynwoods

faux_freckles

@jul_of_the_nile

faux_freckles

@shantania_beckford

faux_freckles

@xalaysiax

faux_freckles

@chanelarielle

faux_freckles

@anahya

foto’s: Instagram

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm