Health

Nieuw! Gezondheid, voeding & beweging

health

Als een echte bewoner van Nederland moet ik natuurlijk beginnen over het weer. Want wat hebben wij een heerlijk weekend gehad. Het is zo zalig om de zon te voelen (branden) op je huid, het is zo zalig om de deur uit te gaan zonder jas (sjaal, muts, handschoenen!!), en het is zo zalig om heel veel ijsjes en andere lekkere dorstlessers te nuttigen, gewoon omdat het kan (het is warm, daarom eet ik 3 ijsjes!). Het kan mij niet lang genoeg duren dus ik geniet er optimaal van en ik hoop jullie ook.

Dit is mijn eerste blog voor MyBlackhair en ik ben bewust lekker vroeg uit de veren gegaan omdat ik elk zonnestraaltje straks mee wil pikken.

Ik ben Sharon López-Tofiño, eerstejaars student Voeding en Diëtetiek en samen met mijn man een gelukkige bewoner van een klein maar knus huisje sharon_lopez_tofinoin Amsterdam Oost.

Tijdens mijn studie leer ik veel over voeding maar daarnaast leer je bij vakken als anatomie en (bio)chemie hoe het lichaam in elkaar zit en wat er gebeurt met je voeding vanaf het moment dat het in je mond zit, heel interessant en leuk. Ik ben het eerste jaar ook heel veel wijzer geworden op het gebied van de bekende ‘welvaartsziekten’ zoals: diabetes, obesitas, en diverse hart en vaatziekten, allemaal ziekten die vroeger niet bestonden (of nauwelijks) en die mensen nu steeds op jongere leeftijd krijgen.

Ik wil als toekomstig diëtiste mensen begeleiden om het niet zo ver te laten komen of om de klachten die er al zijn te helpen verminderen door samen de levensstijl aan te passen. Dit gaat natuurlijk niet binnen een week, zelfs niet binnen een maand (ook al denkt de meerderheid van de vrouwen dat wel). Daar komt veel meer bij kijken dan alleen een broodje minder te eten.

Bij MyBlackhair kunnen jullie maandelijks een blog van mij lezen op het gebied van gezondheid, voeding en beweging. Nu denken jullie misschien wat heeft dit onderwerp met MyBlackhair te maken? Nou, ik kan je vertellen alles. Schoonheid komt letterlijk van binnenuit. Als je niet de juiste vitaminen, mineralen en gezonde vetten binnenkrijgt kun je last krijgen van een ongezonde hoofdhuid en dof en futloos haar.

Het belangrijkste dat ik wil meegeven via deze blogs is dat ‘gezond zijn’ een combinatie is van vele factoren. Soms voel je je lichamelijk goed, maar zijn je organen langzaam aan het verslechteren door slechte gewoonten als roken, veel fastfood, weinig beweging enzovoort. De gevolgen merk je vaak pas op latere leeftijd, maar dan is het kwaad al geschied en moet je noodgedwongen aan de medicatie of erger.

Dat laatste stukje klinkt heel dramatisch voor zo een zonnige dag, en het is ook helemaal niet mijn intentie om hier ‘horror’ verhalen neer te zetten over wat je wel en niet moet doen. Maar soms ontkom je er niet aan en moeten we wel realistisch blijven.

Het is de bedoeling dat het een leuke blog wordt waar je hopelijk iets van kunt leren zonder ons (te veel) te richten op ‘enge’ ziekten en kwalen.

Ik vind het verder leuk om te koken en bakken, ik doe het niet veel, maar als ik iets uitprobeer dat lekker is, zal ik het recept zeker met jullie delen.

Mochten jullie vragen hebben of suggesties en/of tips willen delen, schroom dan niet en neem contact met mij op.

Een hele fijne zonnige dag toegewenst en tot snel!

Hey! Ik ben Sharon, eigenaresse van De Eco Consulent. Ik ben werkzaam als gewichts- en natuurvoedingscoach en ik wil mensen, o.a. door middel van het schrijven van blogs, inspireren om te kiezen voor een gezondere leefstijl. Loves: familie, hubby, kettlebell, food, the sun, eco lifestyle. www.ecoconsulent.nl