Black Hair

Natuurlijke krullen met weave

Het blijft geen gemakkelijke opgave: je weave op de meest natuurlijk ogende manier in je haar laten plaatsen (naaien of plakken). Toch kun je heel wat doen om ervoor te zorgen dat de weave nauw aansluit bij de structuur van je eigen haar. Ga aan de slag met deze tips:

  • Ga opzoek naar een krulpatroon dat past bij jouw eigen krulpatroon. Het kan even duren voordat je het juiste patroon vindt, maar het is het waard.
  • Koop een weave die past bij jouw haarkleur.
  • Weave niet je hele haar, maar laat ook je eigen haar zien. Met een krultang kun je, indien nodig, je eigen haar zo krullen dat het nog beter past bij de weave die je hebt gekocht.
  • Zorg goed voor je weave! Zo blijft het er mooi uit zien. Laat dit door je kapster doen of ga thuis zelf aan de slag door het haar te verzorgen met de juiste producten. Meestal kun je gebruikmaken van de producten die je ook voor je eigen haar gebruikt. Vermijd echter teveel chemische producten. Houd de verzorging simpel met natuurlijke oliën en moisturizers

Heat free hair

Hoewel de weaves met steil haar nog steeds populair zijn, groeit de vraag naar weaves met ‘natuurlijke krullen’. Steeds meer naturals gebruiken deze weaves als beschermende haarstijl.Via Instagram kwamen we de virgin hair weaves van Heat Free Hair tegen. Het Amerikaanse bedrijf biedt een collectie van weaves met drie verschillende haartypen.

1. For Kinks: Dit haar komt overeen met het haar van vrouwen die haartype 4B-4C hebben

Schermafbeelding 2013-08-21 om 21.36.34

2. For Curls: Dit haar komt overeen met het haar van vrouwen die haartype 3C-4A hebben

Schermafbeelding 2013-08-21 om 21.38.57

3. For Coils: Dit haar komt overeen met het haar van vrouwen die haartype 3B hebben

Schermafbeelding 2013-08-21 om 21.39.31

Benieuwd naar welk haartype jij hebt? Lees hier meer over de verschillende haartypen

Het haar van Heat Free Hair is te koop vanaf $139,-. Shop hier

Hoe zorg jij ervoor dat je weave er zo natuurlijk mogelijk uit blijft zien?

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies