lucienda-haircare
Black Hair

Natuurlijk ogende pruiken en crochet braids van Lucienda Collection

Als ik voor nep haar kies, kies ik negen van de tien keer voor crochet braids. Ik vind het makkelijk om bij mezelf in te vlechten, je kunt er eindeloos mee variëren én je eigen haar makkelijk blijven verzorgen. Ik kies heel vaak voor crochet braids met krullend of kroeshaar, omdat ik dat het mooist vindt. Maar je kunt ook heel gemakkelijk voor steil haar kiezen.

Lucienda Collection

Ik heb al veel verschillende type haar gebruikt voor mijn crochet braids, maar mijn favoriet is nu de Havana Mambo Twist van Lucienda Collection. De twists zien er zo uit:

lucienda-haircare lucienda-haircare

Dit is Toyokalon hair in kleur 1B, 14 inch. Toyokalon haar is een synthetische vezel dat vaak gebruikt wordt bij krullend en golvend haar. Het heeft de neiging om krullen goed vast te houden en minder snel te klitten dan andere vezels. Het ziet er heel erg natuurlijk uit. De Havana Mambo Twist van Lucienda Collection zijn ook verkrijgbaar in de kleuren 4(diep bruin) en 1b/30 (Zwart gemixt met lichtbruin). In één pak zitten 12 twists en per pak betaal je €10. Voor je hele hoofd heb je tussen de 4 en 6 pakken nodig. (ik heb 4,5 pakken gebruikt)

Zoals de naam al zegt, zijn de Havana Mambo Twist echte twists. Je kunt ervoor kiezen om ze dus als twists in je haar te knopen of je kiest – net als ik – voor een twist out, voor mooie krullen. Ik heb eerst de twist los gemaakt en vervolgens nogmaals uit elkaar gepluisd. Daarna heb ik mijn haar ingevlochten en het haar geknoopt.

lucienda-haircare

Voor het knopen gebruik ik een crochet naald. Deze zijn tegenwoordig bij elke afro shop te koop. Als je niet weet hoe je crochet braids moet inbrengen, lees dan deze post. crochet braids

En dan is dit hieronder het resultaat!

lucienda-haircare

lucienda-haircare

Ik heb de foto twee weken nadat ik de crochet braids had geplaatst gemaakt. In totaal heb ik zeker 6 weken genoten van het haar. Het is erg mooi, bewegelijk en licht haar en ziet er heel natuurlijk uit. Naarmate het wat ouder wordt, gaan de krullen iets meer hangen. Ik had verwacht dat het een hele klittebos zou worden, maar dat viel echt reuze mee. De ‘bounce’ in het haar bleef voor een lange periode en als er klitten waren, knipte ik die gewoon weg. ’s Nachts sliep ik met een satijnen doek. Ik deed het haar niet in een staart, gewoon los.

Probeer het zelf!

Naast dit haar biedt Lucienda Collection ook Soft Marley Hair waarmee je diverse crochet styles kan creëren, pruiken van synthetisch en echt haar met natuurlijke krullen en clip ins. De dames op de onderste foto dragen allemaal een afro pruik van Lucienda Collection.

lucienda_collection lucienda_collection lucienda_collection

Ben je benieuwd naar het haar en zou je het willen voelen en proberen? Kom dan naar Party Over Hair op 10 juli in Tolhuistuin Amsterdam. Lucienda Collection zal aanwezig zijn met een stand en de producten verkopen. Als je nog geen kaartje hebt voor Party Over Hair, bestel het dan hier. (Je betaalt voor het einde van de maand 15 euro voor een ticket i.p.v 20 euro!). See you there!

Meer info: www.luciendacollection.com, Instagram en Facebook

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm