Black Hair

Natural hair lover: Tewa Muller || #13

Naam Tewa Muller// Leeftijd 29 // Woonplaats Amsterdam // Dagelijks Ik heb een eigen bedrijf ZekerTewatha, dat maatschappelijke projecten ontwikkelt op het gebied van social media voor jongeren, ouders van deze jongeren en instanties die met deze jongeren werken. De projecten gaan zowel over de mogelijkheden als de gevaren van social media, zoals cyberpesten, internetcriminaliteit, loverboy-problematiek // Haartype  Ik geloof dat ik een combinatie van 4A/ boven, 4B midden en 4C onder heb. Maandelijks haar-budget Ik denk niet meer dan 10 euro per maand. Wel spendeer ik een klein vermogen aan natuurlijke voedingsupplementen, die vanbinnen uit werken, zoals Vitamine D en Probiotica.// Blog www.thisgirlsblackbook.com Mijn eigen black book met tips en tricks voor en over het leven van de gekleurde vrouw. 

Natural?

Ik draag mijn haar natural sinds een jaar of zeven. Daarvoor gebruikte ik een relaxer. Ik ben nooit gezegend geweest met een volle bos haar maar door de relaxer hield ik steeds minder haar over. Toen iemand een keer een opmerking maakte dat mijn haar zo dun was dat je door mijn haar kon kijken, was voor mij de maat vol. Mijn zus was al naturalista en door haar durfde ik het ook. De eerste reacties, vooral van familie, waren niet erg positief omdat ze het slordig vonden staan. Toch heb ik doorgezet en ben ik erg trots op mijn nu weer volle bos haar!

Mooiste kapsel

Ik wissel mijn afro af met kinky twists, maar vind mijn huidige afro kapsel met verschillende kleuren het mooist.

Natural-hair verzorgingstips 

Ik was mijn haar een keer per week, gebruik voornamelijk natuurlijke producten en slaap met een satijnen muts op mijn haar. Verder gebruik ik een speciale borstel om mijn kroeshaar uit te kammen. Daarna doe ik een leave-in conditioner in mijn haar en doe ik een speciale haar-handdoek op mijn haar. Ik föhn het nooit, maar laat het door de buitenlucht opdrogen. Verder behandel ik mijn haar eens per maand met een biologisch zelfgemaakt masker van avocado, honing, kokosolie en olijfolie.

Het leukste dat iemand ooit over mijn kapsel heeft gezegd

De leukste reacties kwamen van Turkse en Japanse mensen. Deze twee bleven mij bij: een Turks buurjongetje van 7 dat een keer aan mijn moeder vroeg waar haar dochter was. Mijn moeder vroeg, welke van de drie? En toen omschreef hij mij als dat meisje met zooooveeeeeeeeeel haar en gebaarde hij erbij alsof ik een enorme afro had. In zijn ogen was dat misschien ook zo. Ook ben ik eens in Kyoto (Japan) geweest waar een groepje schoolmeisjes mij een uur lang achtervolgden, om uiteindelijk in gebrekkig Engels zich voor te stellen en te vragen of ze alsjeblieft met mij en mijn mooie haar op de foto mochten. Nadat ze allemaal op de foto waren gegaan, maakten ze een buiging. Dat vond ik erg leuk en bijzonder.

Dit vind ik leuk aan mijn haar

Ik vind het leuk dat mijn haar mijn look afmaakt. Zelfs als ik de meest saaie outfit aan heb, fleurt mijn haar mijn hele look op.

Inspirerend

  • Qua blogs vind ik BlackGirlLongHair en MyBlackHair heel gaaf.
  • Mijn zus heeft mij geïnspireerd om natural te gaan.
  • Ook heb ik een aantal vriendinnen die zich altijd prachtige kleden en mij inspireren met hun haar, zoals Priscilla Macintosh en Efua Heyliger. Zij hebben kapsels waarvan ik altijd denk, dat wil ik ook eens proberen!

Haarstylist?

Ik ben de laatste keer naar Alexander for Healthy Hair geweest,waar ik mijn haar heb laten kleuren . Ik heb er een stuk over geschreven dat je hier kan lezen. Het dagelijks onderhoud doe ik zelf en als ik mijn haar wil laten invlechten, kijk ik mijn zus heel lief aan waarop zij terug moppert, maar het toch altijd doet.

Haarmythe over natural hair die ik graag zou willen ontkrachten

Dat je met kroeshaar er niet netjes of professioneel uit zou zien. Als ik een zakelijke afspraak heb of voor de klas sta, draag ik mijn afro gewoon lekker los en nog nooit is een afspraak stuk gelopen omdat ik er met mijn kroeshaar niet representatief uit zou zien. Ik denk dat het meer draait om wat je uitstraalt en ik ben trots op mijzelf – met mijn kroeshaar.

Top 3 van producten die iedere natural hair girl in huis moet hebben

  1. Kruidvat creme voeding, een cheap en cheerful leave-in conditioner
  2. Goede borstel of kam
  3. Haardoek voor na het wassen en een satijnen haardoek voor het slapen

Lees meer over Tewatha!

Twitter: @zekertewatha of @TGSBB

info [@] zekertewatha.nl

www.zekertewatha.nl

www.thisgirlsblackbook.com

 

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies