Black Hair

Natural hair lover: Stacey Romelia

Naam Stacey Romelia// Leeftijd 22 jaar // Woonplaats Groningen // Dagelijks In het dagelijks leven ga ik naar school en volg ik de opleiding tot schoonheidsspecialiste. Ik loop momenteel ook stage bij een schoonheidssalon. Verder houd ik mij bezig met mijn eigen blog en ben ik altijd aan het zoeken naar haarproducten… echt altijd..// Haartype  Mijn krulpatroon ben ik zelf nog nooit echt tegen gekomen, maar ik zit denk ik het dichts bij 3B (Tracee Ellis Ross) //Blog www.stacefaceblogs.blogspot.com

Natural?
Dit is het beste voor mijn haar. Ik heb relaxers, straight, brazillian keratin treatment en verf in mijn haar gehad en mijn haar ging hartstikke kapot.

Het kapsel dat ik het mooist vind staan bij mij is…..
Los, met veel volume en laagjes.

Mijn natural-hair verzorgingstips
Ik bestel mijn haar producten altijd op internet, omdat ze nergens anders verkrijgbaar zijn. Ik let er altijd op dat de shampoo’s zonder sulfaten, parabenen, fosfaten en andere agressieve ingredienten zijn die je haar alleen maar meer uitdrogen en verzwakken. Persoonlijk vind ik dat je beter wat meer geld uit kan geven aan goede haarverzorgingsproducten, dan 10 verschillende goedkope producten te kopen die helemaal niet goed zijn voor je haar.
Wat ik handige tips vind voor krullend haar die ik zelf toepas zijn:

 • Kam je haar met je handen, niet met borstels enz. (doe dit wanneer het handoek-droog is. Als krullend haar droog is, trek je het vaak alleen maar kapot)
 • Gebruik een goede shampoo en was je haar niet te vaak. 2x per week en als het nodig is vaker. Of gebruik dagelijks een conditioner waarmee je je haren wast.
 • Gebruik een diep voedende haarmasker en laat het minimaal 45 minuten inwerken.
 • Knip je haar altijd in laagjes, laat dit wel doen door een goede kapper, laagjes zijn het beste voor krullend haar
 • Droog je haar met een katoenen doek van curl ease of met een oud t-shirt, niet met een normale handdoek, dat maakt je haar pluizig en werkt beschadigend.
 • Wrijf je haar nooit droog, maar kneed het droog (met een katoenen doek).
 • Knip gespleten haarpunten altijd af, anders zal het alleen verder splijten, om de 6 tot 8 weken laten bijpunten
 • Houd je haar altijd gemoisturized, want krullen zijn vochtarm en hebben echt hydratatie nodig.
 • Gebruik nadat je je stylingsproducten gebruikt hebt, altijd een serum om je haar te beschermen tegen het splijten en invloeden van buitenaf
 • Om je haar goed te voeden kun je ook slapen met een haarolie en het de volgende dag uitwassen wanneer je het te vettig vindt.
 • Gebruik niet te vaak de föhn of de stijltang. Als je dit wel doet, gebruik dan eerst een product met bescherming tegen hitte.
 • Was na het zwemmen het chloor er goed uit, dan kun je wel een shampoo gebruiken met sulfaten erin om het goed te reinigen, hierna wel een diepe conditioner gebruiken (masker).
 • LOVE YOUR HAIR!!!

Maandelijks haar-budget
Ik geef best veel uit. Ik vind dat heel belangrijk, want als je haar eenmaal dood is, is er maar één weg en dat is knippen. Dat wil ik voorkomen door het goed te verzorgen. Ik besteed zo ongeveer tussen de 80 en 100 euro per drie maanden. Met shampoo’s en conditioners doe ik wat langer natuurlijk, want dat hoef ik niet elke maand te kopen, maar de dagelijkse producten zoals moisturizers en stylingproducten gaan bij mij wel snel op. Ik heb veel en dik haar.

Het leukste dat iemand ooit over mijn kapsel heeft gezegd is…
Wat een mooie bos krullen… en dan gaan ze er meestal aan voelen… -_-

Dit vind ik leuk aan mijn haar
Dat mijn haar nooit vet wordt of vet lijkt, zoals bij veel andere mensen met sluik haar. Het ziet er nooit vies of vet uit en ik vind het wel leuk dat ik zo makkelijk volume heb!!

Inspiratie
Ik raak door heel veel geïnspireerd: mensen/dieren/dingen, van alles..

Haarstylist?
Het is moeilijk om een goede kapper te vinden voor krullend haar. Ik heb tot nu toe nog steeds geen kapper gevonden die mijn haar doet zoals ik het hebben wil. Na jaren naar verschillende kappers te zijn gegaan, die altijd 10 centimeter eraf knippen inplaats van 2, heb ik besloten om mijn eigen haar te knippen.

Haarmythe over natural hair die ik graag zou willen ontkrachten?
Dat natural hair lelijk is. Natural hair is mooi bij iedereen, vind ik. Het vergt gewoon meer verzorging en het is even spelen om te kijken wat het best voor je haar werkt.

Top 3 van producten die iedere natural hair girl in huis moet hebben

 1. Een goede -het liefst op natuurlijke basis- shampoo
 2. Een diep voedende haarmasker
 3. Moisturizer

__________________________________________________________

Ben jij ook zo trots op je weave, relaxer, vlechten, dreads of krullen? Geef je dan op voor de rubriek Hairlovers. Stuur een mailtje naar redactie@myblackhair.nl onder vermelding van je naam en je haarstijl.

 

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies