Black Hair

Natural hair lover: Sharlane Woodley || #4

 

Naam Sharlane Woodley// Leeftijd 32 // Woonplaats Amsterdam Zuidoost // Dagelijks Trotse moeder van een zoontje van 1 en een dochter van 8 jaar. Verder ben ik acht jaar werkzaam als ambulant hulpverlener in de jeugdzorg// Haartype  Mijn krulpatroon verschilt. Ik heb een mix van 4a,b en C Maandelijks Mijn uitgaven verschillen elke maand //  

Natural?

In de eerste instantie ben ik natural geworden, omdat ik het hele jojo effect van relaxen en beschadiging van mijn haar zat was. Op een dag keek ik in een glamour magazine en werd ik geinspireerd door een model dat ik zag met een mooie ‘fro. Een big chop was voor mij niet nodig, omdat na een tijdje vlechten m’n haar al redelijk kroes was.

 Mooiste kapsel

Het kapsel dat ik het mooist vind staan bij mij, is het kapsel dat ik nu heb: aan 1 zijkant geschoren en mijn twistouts opgestoken met haarspelden.

Natural-hair verzorgingstips

Belangrijk waar ik rekening mee hou, is het altijd slapen met een satijnen hoofddoek. Ik was mijn haar om de 1 a 2 weken. Na het wassen, droog ik het met een schoon t-shirt in plaats van een handdoek. Dit is veel vriendelijker voor mijn haar en krulpatroon.

De ene keer meng ik haarmayonaise met olijfolie of een ander olie en laat ik het 30 minuten intrekken met een plastic kap en spoel dit daarna uit, om vervolgens mijn haar te twisten. Voor het twisten breng ik een klein beetje haarmayonaise, hairmilk en sheabutter aan op mijn haar. Soms breng ik aan de punten ook een beetje Olive Oil Eco Styling Gel aan.

Ik ben op dit moment de haarproducten van Tia’s Mimosa Handmade Products en Sheado aan het uitproberen. Van Sheado gebruik ik bijna dagelijks Honey Love Hairmilk. Van Tia’s Mimosa gebruik ik shampoo en conditioner, handmade mimosa butter en creme. Tot nu toe ben ik tevreden.

Ik heb pas geleden ook producten van Cantu Sheabutter gehaald; een leave in conditioning repair creme en super shine hair silk. Ik heb het tot nu toe 1 x gebruikt, dus ik weet nog niet wat ik ervan moet vinden. Wat producten betreft laat ik het voor even hierbij om goed uit te vinden wat voor mij het beste werkt.

Het leukste dat iemand ooit over mijn kapsel heeft gezegd

Het leukste dat mensen over m’n kapsel hebben gezegd, is dat zij mijn kapsel heel leuk vinden en dat het mij heel goed staat. Ik krijg complimentjes van mannen en vrouwen, jong en oud.

Dit vind ik leuk aan mijn haar

Wat ik leuk vind aan mijn haar, is dat ik er verschillende dingen mee kan doen. Ik kam een ‘fro, twist-outs, knotje enz. Vooral twist outs op de 2e en de daaropvolgende dagen vind ik mooi. Het zit dan voller en de golven\krullen blijven duidelijk zichtbaar.

Dit inspireert mij

Wat mij in het leven inspireert zijn in de eerste instantie mijn kids, die mij een reden geven om vooruit te denken. De mensen in m’n leven die, in iedere situatie, het lichtpuntje nooit uit het oog verliezen en het beste ervan maken. Er zijn zoveel meer dingen die mij inspireren. Ik vind dat ik persoonlijk best positief ben ingesteld en geloof dat alles met een reden gebeurt. Op dit moment ben ik tevreden met mezelf en wat ik prettig vind, is dat ik nu steeds meer keuzes maak op basis van wat ik zelf leuk vind in plaats van wat anderen zouden willen/denken…hahaha. Zoals bijvoorbeeld natural zijn. Ik vind natuurlijk kroeshaar echt mooi. Vroeger zou het echt een ‘NO NO’ zijn, maar nu is dit het voor mij en no way back to relax. I love my ‘fro and twist-outs, whether you like it or not.

Haarstylist?

Over het algemeen doe ik zelf mijn haar. Als ik het wil laten punten, dan ga ik daarvoor naar de kapper.

Haarmythe over natural hair die ik graag zou willen ontkrachten

De haarmythe over natural hair die ik zou willen ontkrachten is dat je er weinig mee kan doen en dat het iets is van vroeger. Wat van jou is, moet je koesteren en dragen met trots. Als jij het niet doet, zal een ander het ook niet voor jou doen. Ik wil vooral ook dat mijn dochter trots is op haar kroeshaar en hoop haar met mijn instelling over natuurlijk haar te inspireren.

Top 3 van producten die iedere natural hair girl in huis moet hebben

1. Olijfolie

2.  Sheabutter

3. Goede moisturizer of leave-in conditioner.

______________________________________________________________________________________________________

Ben je benieuwd naar de volgende haistory van onze hairlovers? Lees morgen het verhaal van Marcia!

______________________________________________________________________________________________________

 Lees ook de hairstory’s van onze andere hairlovers

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies