Black Hair

Natural hair lover: Renate Biswana || #8

Naam Renata Biswana // Leeftijd 33  // Woonplaats Rotterdam // Dagelijks Ik ben single en moeder van een zoontje van 5 jaar en ik werk deeltijd als administratief medewerkster bij de leukste Woningbouw Corporatie van Rotterdam! Woonbron // Maandelijks haar-budget ongeveer € 15,-// Haartype Ik heb krullend haar en het zit een beetje tussen type 3A en 3B in //
Natural?
In een ver verleden heb ik wel eens een keertje mijn haar gerelaxt, ik wilde zo graag een keer steil haar hebben. Ik wist toen helaas nog niet dat er zoiets als tangen bestond en koos dus helaas voor deze ontkrullings-methode. Ik ben er snel van genezen, want vanwege de manier waarop ik mijn haar behandelde werd mijn haar super slap, de rek was er uit en het brak flink. Het heeft een hele tijd geduurd voor mijn haar zijn natuurlijke krul terug had. Ik heb nooit een weave gehad, wel eens over nagedacht voor extra lengte (ik vind superlang haar prachtig), maar als ik dan zie wat het kost! Ik vind het gewoon echt te duur. Ook verven vond ik leuk en ik deed het zelf. Met name bruin tot blond vond ik mooi. Ik verfde net zo vaak tot ik de juiste kleur had bereikt. Bondspray heb ik ook vaak gebruikt; sprayen en föhnen tot je haar lichter wordt.
Al met al heb ik mijn haar flink toegetakeld en dat realiseerde ik mij vele jaren later pas. Ik ben nu blij met hetgeen ik heb en dat probeer ik nu zo goed mogelijk te verzorgen.
Mooiste kapsel
Dat is mijn haar los met krullen. Ik heb mijn haar vaak los, dat is gewoon het makkelijkst. Mijn haar steil getangt vind ik ook heel mooi.
Leuk aan mijn haar
Mijn haar is low maintanence.
Natural-hair verzorgingstips
Olijfolie! Ik gebruik het als haarmasker en slaap er dan een nachtje mee. En soms laat ik het gewoon in mijn haar zitten maar alleen als ik een knot draag, want anders ziet het er zo vettig uit. Ik ben dit gaan proberen toen ik weer terug ging van bruin/blond haar naar zwart haar. Na het uitkammen zag ik mijn afgebroken zwarte stukjes haar ( stukjes van 1 a 2 cm) nu veel duidelijker op de grond liggen. Door de olijfolie werd mijn haar minder broos en brak minder. Het heeft mij goed geholpen.
Sinds kort ben ik een beetje aan het experimenteren met co-washing (zulke leuke tips altijd op myblackhair.nl :D) en ik moet zeggen dat ik daar erg over te spreken ben. Ik heb het gewoon een keer geprobeerd  – ’s avonds co-washen en gewoon gaan slapen. Toen ik de volgende dag opstond dacht ik ‘woow!’  ik hoef hier niets meer aan te doen! Zacht (niet pluizend) krullend haar, zonder dat er ook maar een druppel haarproduct in zit. Voor het stylen gebruik ik een moisturizer of een leave-in conditioner. Mijn voorkeur gaat tegenwoordig uit naar de leave-in conditioner van Mixed Chicks. Mijn krullen worden hierdoor extra veerkrachtig en ik krijg een echte ‘bos’ met krullen. Ik heb altijd vet voor mijn haar gebruikt; van Dax tot Pink oil, prima producten hoor maar geen van deze producten lieten mijn haar zo mooi krullen. En het allerbelangrijkste: mijn haar was niet vet!
Maandelijks haar-budget
Ik geef echt heel erg weinig geld uit aan mijn haar. Ik koop maandelijks mijn haarverzorgingsproducten zoals shampoo en conditioner. De merken die ik koop varieert, omdat ik wel eens wissel. Ik vind het leuk om het een en ander uit te proberen. Mijn leave-in conditioner van Mixed Chicks (een grote pompfles) kost ongeveer € 50. Daar doe ik dan ongeveer een half jaar mee. Maandelijks kom dat dus neer op € 15. Naar de kapper ga ik heel weinig.

Het leukste dat iemand ooit over mijn kapsel heeft gezegd
Dat was denk ik wel een compliment over mijn haarkleur. Ze vroeg mij met welk merk en kleur ik het had geverfd. Ik had een coupe soleil (mijn allereerste verf experience). Toen ik de coupe soleil zat was, heb ik er Henna overheen gegooid. De eerste dagen was deze combinatie niet zo mooi, want het viel veel te oranje uit, maar op den duur werd het een hele mooie kleur. De combinatie van zwart – donkerbruin en verschillende tinten rood-oranje-koper-bruin was heel erg mooi. Het was denk ik – voor mijn geluk – toeval dat deze combinatie van coupe soleil en henna zo goed had uitgepakt.

Haarstylist?
In de eerste plaats doe ik alles aan mijn haar zelf. Ook tangen doe ik tegenwoordig zelf. Maar als ik moet punten of mijn haar echt goed getangt moet worden, dan ga ik naar Hairstudio Carmen in Rotterdam.

Haarmythe over natural hair die ik graag zou willen ontkrachten
Ik heb eigenlijk geen idee wat voor haarmythe er over natural haar de ronde doen.

Top 3 van producten die iedere natural hair girl in huis moet hebben

  • Olijfolie als haarmasker om je haar af en toe wat extra’s te geven.
  • De leave-in conditioner van Mixed Chicks. Je krullen worden hiervan extra mooi en veerkrachtig zonder dat je haar vet wordt.
  • De deep conditioner van Mix Chicks. Ik heb wel een gehoord dat je haar op den duur droog kan worden van het gebruik van dit merk. Ik denk dat dit niet het geval is wanneer je ook geregeld een bijbehorende haarmasker gebruikt.

 

________________________________________________________________________

Ben je benieuwd naar de volgende haistory van onze hairlovers? Lees morgen het verhaal van Jeany!

 

__________________________________________________________________________

Lees ook de hairstory’s van onze andere hairlovers

 

 

 

 

 

 

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies