Black Hair

Natural hair lover: Michelle van Middendorp || #10

Naam Michelle van Middendorp // Leeftijd 22 // Woonplaats Harderwijk // Dagelijks Ik werk als secretaresse/planner. Als hobby volg ik hiphop lessen en in het weekend zit ik lekker op een terrasje, ga ik shoppen of uit // Haartype 4 //

Natural?
Sinds een paar maanden ben ik gestopt met relaxen. Ten eerste ben ik klaar met dat chemische goedje en ten tweede wil ik wel eens weten hoe mijn haar er na ongeveer een jaar uitziet. Ik hoop dat het dan weer een beetje op lengte is en minder gebroken is (mocht ik het volhouden, want relaxen is toch wel erg makkelijk).

Mooiste kapsel
Weave vind ik het mooist bij mij staan.

Natural-hair verzorgingstip
Geef je haar 1 keer in de week een deep conditioning behandeling. Uurtje laten inwerken met douchekap en handdoek, uitspoelen en je haar is weer lekker zacht. Werkt super!

Maandelijks Haar-budget
Maandelijks?! Producten koop ik 1 keer in de zoveel tijd. Haren vlechten/weaven doe ik ongeveer 1 keer in de 2 maanden waar ik gemiddeld € 40,- aan kwijt ben.

Leukste compliment over mijn kapsel
Over het algemeen krijg ik leuke reacties. De één vindt natuurlijk iets leuker staan dan de ander, zolang ik er zelf maar blij en gelukkig mee ben. Toch verbaas ik me elke weer over het feit dat er (bekende) mensen zijn die heel verbaasd de opmerking maken “Huh, vorige keer had je het nog kort en nu lang?! Is dat echt?!” …uuhh…wat denk je zelf?

Leuk aan mijn haar
De mogelijkheid om verschillende haarstijlen te dragen.

Inspiratie
Mensen die een doel willen bereiken en er ook echt voor gaan!

Haarstylist?
Verschillende mensen vlechten/weaven mijn haar. Sinds kort kan ik mijn eigen haar twisten (met extensions), wel handig maar mijn hele hoofd doen kost toch teveel moeite en tijd. 1 keer in de zoveel tijd ga ik naar een black hair kapper om m’n haar te ‘refreshen’. Ik zit eraan te denken om einde van het jaar mn haar kort te knippen, zodat ik alleen nog de nieuwe uitgroei overhoud (Big Chop).

Welke haarmythe over natural hair zou je willen ontkrachten?
Kroeshaar is niet onhandelbaar, zolang je maar de juiste producten gebruikt!

Top 3 van producten die iedere natural hair girl in huis moet hebben

  1. Houten kam met lange tanden
  2. Goede conditioner: Olive Oil Replenishing Conditioner van Organic Root Stimulator
  3. Braid Spray van Dr. Miracle, vermijdt een droge hoofdhuid en zorgt voor een zacht resultaat
_______________________________________________________________________________________
Ben je benieuwd naar de volgende haistory van onze hairlovers? Lees morgen het verhaal van Delia!
_______________________________________________________________________________________

Lees ook de hairstory’s van onze andere hairlovers

 

 

 

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies