Black Hair

Natural Hair Lover: Kristel Doest || #1

 

Naam Kristel Doest// Leeftijd 28// Woonplaats Almere // Dagelijks VJ op verschillende evenementen. Behalve dat ik als VJ live video´s en visuals mix doe ik ook film en montage opdrachten Haartype 4b-c// Maandelijks haar-budget Niet meer dan €10,- //  Meer? www.aineko.nl


Natural?
Ik werd moe van het brandend gevoel op mijn hoofdhuid tijdens het relaxen en het minstens twee uur onder de droogkap zitten om mijn haar droog te krijgen.  Zonder paraplu in de regen lopen was geen optie en met gigantische krulspelden slapen was niet fijn. Daarnaast brak mijn haar in mijn nek altijd af.

Mooiste kapsel
Gewoon los haar. Lekker groot, een beetje chaotisch, maar makkelijk. Omdat ik veel haar heb krijg ik hoofdpijn als ik mijn haar strak vast maak. Als ik mijn haar los draag zit er geen spanning op mijn haar en hoofd.

Natural-hair verzorgingstips
Veel moisturizer gebruiken, je haar niet te veel wassen en kammen. Ik heb haar type 4B/C (denk ik). Dat is heel droog haar. Door het te veel te wassen verdwijnen de natuurlijke oliën uit je haar en als je het dan vaak kamt breekt het veel sneller. Ik kan het soms, omdat ik het te druk heb, gerust een week of twee niet kammen. Dat geeft mijn hoofdhuid rust en doordat ik het met een doek bind of in een grote knot draag, bescherm ik mijn haar ook nog tegen zon, wind en regen.

“Ooohh, het is zo zacht als een kussen”

Het leukste dat iemand ooit over mijn kapsel heeft gezegd
Er zijn verschillende dingen, maar één van de meest recente dingen was wat VJ 3DJL tegen mij zei toen we een weekend in Barcelona waren. We waren op het strand en hij vroeg of hij mijn haar mocht voelen. Toen dat mocht heeft hij echt de hele avond mijn faro geknuffeld en zei dingen als “Ooohh, het is zo zacht als een kussen.” “Het is zo lekker om aan je haar te zitten. Geeft jouw vriend je niet elke dag hoofdmassages?” 🙂

Dit vind ik leuk aan mijn haar
Het is zowel een positief als een negatief punt: wanneer ik in de ochtend mijn haar los maak is het altijd een verrassing. Afhankelijk van het weer, de haarproducten die erin zitten en de manier waarop ik het heb gevlochten, zit mijn haar altijd anders. Ik kan bijvoorbeeld precies hetzelfde doen met droog, vochtig of nat haar en uiteindelijk drie verschillende uitkomsten krijgen.
Daarnaast vind ik het leuk dat je er veel mee kan doen: vlechten, bantu knot (outs), twists (outs), afro, frohawk, met een stijlkam het stijlen of krullen. Noem het maar op, het kan.

Dit inspireert mij
Mijn familie en vrienden en hoeveel passie, ambitie, en/of liefde zij hebben voor bijvoorbeeld hun werk of voor een persoon. Deze verschillende mensen inspireren mij dagelijks zonder dat ze het weten. Door hen wil ik een betere VJ, vriendin en persoon worden. Geen speciaal antwoord denk ik, maar het zit ‘em in de kleine dingen.

Haarstylist?
Ik doe mijn haar zelf. Tenzij ik het in laat vlechten, dan ga ik naar mijn moeder.

Haarmythe over natural hair die ik graag zou willen ontkrachten
Dat kroes haar in zijn natuurlijke vorm niet groeit. Natuurlijk zal het bij de ene persoon meer of sneller groeien dan bij de andere, maar kroes haar groeit. Het is alleen veel moeilijker te zien, omdat het zoveel inkrimpt.

Top 3 van producten die iedere natural hair girl in huis moet hebben

  • Grote kam met veel ruimte tussen de tanden
  • Water in waterspray fles
  • Moisturizer

Meer heb je niet nodig, al het andere is extra verzorging.

 

____________________________________________________________________

 

 

 

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies