Black Hair

Natural hair lover: Jeany Kammeron || #9

Naam Jeany // Leeftijd 26 // Woonplaats Den Haag // Dagelijks Ik werk voor een facilitair contactcenter en wordt gedetacheerd voor verschillende projecten. Verder zing ik in een Surinaams Culturele Band // Maandelijks haar-budget Maximaal € 50,-// 

Natural?
Ik ben al 13 jaar natural (dreadlocks). De reden hiervoor is dat ik het zonde van het geld vind om zogenaamd mijn haar “te verbeteren” of “makkelijker” te maken met chemische producten, terwijl dit met natuurlijke producten ook kan. Ik vind het fijn om creatief te zijn met mijn eigen haar.

Leuk aan mijn haar
Mijn haar is lekker lang en ik kan er heel veel mee. Van krullen tot vlechten. Heerlijk!

Mooiste kapsel
Het kapsel dat ik het mooist bij mij vindt staan zijn dreaddacurls.

Mijn Natural hair verzorgingstips

  1. Zorg er voor dat je altijd een conditioner gebruikt na het wassen en tussendoor een moisturizer. Dit omdat kroeshaar over het algemeen best droog en broos is.
  2. Voor dreads: Er zijn meer technieken om je haar bij te werken. Mijn favo is de “palm roll”. De dread in beide handen nemen en rollen totdat je roots ingedraaid zijn. Tijdens het rollen,  rol je je dread van boven naar beneden.

Leukste compliment over mijn haar 
“Wat mooi om te zien hoe veelzijdig en mooi natural hair is”.

Inspiratie
Wat mij inspireert in het leven zijn doelen te bereiken en mijzelf te omringen met mensen die ook een brandend verlangen hebben om hun doel te bereiken.

Haarstylist
Ik heb vanaf het begin mijn haar zelf gedaan. Ik ben wel twee keer naar een dreadstylist geweest, maar ik vind het prettiger om het zelf te doen.

Haarmythe over natural hair die ik graag zou willen ontkrachten
Dat je niets met natural hair kan doen. Totale onzin! Het is juist veelzijdig.

Top 3 van producten die iedere natural hair girl in huis moet hebben 

  • Black earth shampoo -Taliah Waajid
  • Black earth conditioner- Taliah Waajid
  •  Lock it up (tight hold)- Taliah Waajid
___________________________________________________________________________________

Ben je benieuwd naar de volgende haistory van onze hairlovers? Lees morgen het verhaal van Michelle!

__________________________________________________________________________________

Lees ook de hairstory’s van onze andere hairlovers

 

 

 

 

 

 

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies