Black Hair

Natural hair lover: Delia Titre || # 11

Naam Delia Titre // Leeftijd 27// Woonplaats Delft // Dagelijks Ik verzorg mijn gezinnetje en ik werk als apotheker Haartype Ik heb verschillende typen haar op mijn hoofd. Voornamelijk 4a en 4b. Op de kruin van mijn hoofd heb ik haar zonder echte krul; erg apart // Maandelijks gemiddeld €10 – €20,- //  Meer?  langkroeshaar.blogspot.nl //

Natural?
Ik was het zat om te veel tijd en geld te besteden om mijn haar te ontkroezen, met uiteindelijk altijd een slecht resultaat. Ik vond het niet mooi en de gezondheid van mijn haar ging achteruit. Bovendien vond ik het niet kloppen dat ik me schaamde voor mijn eigen haar, omdat ik niet wist wat ik ermee kon. Toen heb ik de knoop doorgehakt. Ik wil trots zijn op wie ik ben en mijn haar hoort daarbij. En dit wil ik ook uitstralen naar mijn kids. Dit betekent niet dat ik wat tegen weave of relaxen heb. Iedereen moet dit voor zichzelf weten. Natural vind ik het beste voor mij.

Mooiste kapsel
Het kapsel dat ik het mooist vind staan bij mij is de twist-out.

Natural-hair verzorgingstips

  • Slaap op satijn. Dan droogt je haar niet uit. Ik heb zelf een stuk satijnen stof bij een naaiwinkel gekocht. Deze leg ik over mijn kussen. Kleine kinderen blijven haast nooit op hun kussen slapen. Voor jonge kinderen is het handig om een satijnen dekbedovertrek te gebruiken als hoeslaken. 
  • Gebruik na het wassen ALTIJD een leave-in conditioner. Als ik mijn haar heb gewassen en het aan de lucht laat drogen, wordt het stroef. Daarom smeer ik zo snel mogelijk een lekkere leave-in conditioner in mijn haar. Helemaal handig is een deep-conditioner die je niet hoeft uit te spoelen. Dan blijft mijn haar heerlijk zacht.
  • Is je haar ondanks de leave-in conditioner snel weer droog? Gebruik dan een sealer! Hierdoor blijven mijn haren langer “moisturized”. De sealer doe ik bovenop mijn leave-in conditioner. Mijn favorieten zijn casterolie en sheabuttermixen.
Maandelijks haarbudget
Dit verschilt. Ik geef het meeste geld uit aan goede deep conditioners en leave-in conditioners. Maar soms is mijn favo product een tijdje niet verkrijgbaar en dat scheelt geldt ;). Dan maak ik zelf een deep conditioner. Of ik sla het een keertje over. Gemiddeld zal het rond de 10 tot 20 euro per maand zijn.
Het leukste dat iemand ooit over mijn kapsel heeft gezegd is…
“Zo je hebt echt mooi kroeshaar! Had ik dat maar.”
Leuk aan mijn haar
Het is niet saai. Je valt altijd op, omdat je haar er anders uitziet dan die van de ‘doorsnee Nederlander’. En de veelzijdigheid. Je kan makkelijk verschillende haarstylen doen zoals twist, twist-out, knotje en updo’s. Maar je kan bijvoorbeeld ook van super kort – bijvoorbeeld met wash-and-go’s – naar lang gaan, door het te tangen.
Inspiratie!
Vooral mijn vrolijke kids, omdat ze mij eraan herinneren hoe mooi de kleinste dingen zijn.
Haarstylist?
Ik doe mijn haar voornamelijk zelf. Soms laat ik het tangen en punten door een vriendin; of twisten met nephaar.
Welke haarmythe over natural hair zou je nu willen ontkrachten?
Ten onrechte zegt men vaak: “Kroeshaar groeit niet”. Soms lijkt het langzamer te groeien, omdat het zo krimpt en makkelijk breekt. Maar geef je aandacht aan je haar en verzorg je het met geduld…dan kan het zeker lang worden!
Top3 van producten die iedere natural hair girl in huis moet hebben:
  1. Leave-in conditioner.
  2. Grote haarspelden voor leuke up-do’s.
  3. Grote afrokam met wijde tanden voor ontklitten van het haar.
___________________________________________________________________________
Ben je benieuwd naar de volgende hairlover? Lees morgen het verhaal van Marilva!
___________________________________________________________________________
Lees ook de hairstory’s van onze andere hairlovers!

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies