Black Hair

Natural Hair: de ‘Coil Out’ voor krullend haar

coilout

Verreweg één van de meest populaire haarstijlen voor vrouwen met kroes en krullend haar, is de twist out. Door het losmaken van twists, die je enkele uren van tevoren in je haar hebt gemaakt, krijg je prachtige gedefinieerde krullen. Maar natuurlijk zijn er ook tal van andere manieren, waarop je mooiere krullen in je haar kunt krijgen. Eén daarvan is de (finger) coil out. Het is heel simpel: je draait plukje voor plukje je haar met je vingers. Wanneer je je hele haar hebt gedaan, laat je het enkele uren zo zitten. Vervolgens maak je de coils los. Het resultaat? Prachtige krullen!

De perfecte coil out maken

Hoe bereid je je haar voor op een perfecte coil out? Eigenlijk kun je dezelfde stappen ondernemen als die je maakt wanneer je je haar voorbereid op een twist out:

  • Was en condition je haar
  • Zorg er vervolgens voor dat je haar handdoek droog is. Een goede manier om je krullen een beetje droog te maken is door een katoenen T-shirt te gebruiken of een hydrofiele luier (lees daar hier meer over).
  • Gebruik een krullen creme of pudding (zoals Jane Carter Solutions, Curl Defining Creme) om de coils te maken. Je zou de coils ook kunnen laten zoals ze zijn. Ook dat is namelijk een prachtige haarstijl!
  • Wanneer je de coils hebt gemaakt, seal je je haar met een lichte olie (zoals Gleau Oil).

Bekijk dit filmpje!

 

Kort haar?

Dit is dé perfecte haarstijl voor wanneer je kort haar (lees: teeny weeny afro) hebt! Je kunt de coils dan afwisselen met een coil out.

 

Bron foto’s: Pinterest

 

Vond je dit artikel interessant? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt elke week dé blackhair & beauty nieuwtjes!

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies