Black Hair

Naar dit haargroei drankje zijn wij nieuwsgrierig

 

haargroei_drankje_fountain

Je haar gewoon lekker laten groeien en afwachten tot het de ideale lengte heeft bereikt, is zo niet meer van deze tijd! De snellere haargroei methodes en pilletjes vliegen je om de oren. Ons haar moet lang en vol zijn. Daar wachten we natuurlijk niet op.

De haargroei pilletjes hoeven niet voor iedereen te werken. Ik vond tijdens mijn online onstpanningsuurtje een alternatief. Een vitamine drankje voor je haar! Helemaal passend in de tijd waarin vitaminen vaker in drankjes worden gepropt. Fountain The Hair Molecule heet het. Klinkt best goed. En heeft een mooie belofte: “Ondersteunt je haar van binnenuit, waardoor het sterk, gezond en vol van glans en schoonheid zal worden.” Ik was dan ook reuze benieuwd waaruit de moleculen bestaan in deze look good molecule. Blijkt het de welbekende ingrediënten Silica en Biotine te bevatten. Maar dan meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Er zit ook een ingrediënt in dat ik nog niet vaker voorbij heb zien komen: Hyaluronic Acid(hyaluronzuur). Deze stof komt van nature voor in het bindweefsel van de huid en helpt bij het op peil houden van een goede vochtbalans. Het zit daarom ook in heel veel gezichtscrèmes. Dit ingredient wordt ook gebruikt bij mensen die last hebben van haaruitval, bijvoorbeeld via mesotherapy.

De andere twee belangrijke ingrediënten silicium en biotine, hebben we op MBH vaker behandeld.  Silica (kiezelzuur) is een van de duizenden voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Het komt onder andere voor in de beenderen, de huid, de lever en het hart. Ons lichaam heeft een bepaalde hoeveelheid Silica die, naarmate we ouder worden, steeds minder wordt. Degene met voldoende silica in het lichaam hebben waarschijnlijk een mooie huid, gezond haar en sterke nagels. Elke portie van twee theelepels van het haarmolecuul bevat 500 mg siliconen.

En dan nog Biotine: Biotine speelt een rol bij de opbouw en afbraak van koolhydraten, eiwitten en vetzuren. Bovendien stimuleert biotine de haargroei en helpt het de huid gezond te houden (bron). The Hair Molecule bevat  200 µg biotine, wat 400%n is van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Wat zeggen de ingrediënten ons?

The Hair Molecule is gewoon bij De Tuinen te koop. Op de website van De Tuinen vond ik deze ingrediënten lijst:

Water, zoetstof xylitol, silicium dioxide, natuurlijke smaakstoffen, conserveermiddel citroenzuur, stabilisator xanthaangom, biotine complex (dicalcium fosfaat, biotine), hyaluronzuur, conserveermiddel kaliumsorbaat.

Dit drankje heeft een bessensmaak en je moet dagelijks 2 eetlepels mengen met bijvoorbeeld vruchtbaar of yoghurt. De eerste ingrediënten op de lijst laten zien dat het drankje wel heel zoet is. Er zijn wat zoete smaakstoffen aan toegevoegd. Daarna komen de werkzame stoffen silica, biotine en hyaluronzuur.
Er zijn nog weinig reviews van dit product online te vinden. Wie weet test ik hem zelf wel…

Wat denk jij? Zal het werken?

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm