Black Hair

MyBlackHair Diary | Vj Aineko #8

Met een mooie bos natuurlijke krullen, een modellen carrière en een creatieve baan als VJ, heeft Kristel Doest (VJ Aineko) het maar druk! En hoe leuk is het om heerlijk mee te genieten van de activiteiten van deze naturalista en een kijkje achter de schermen te nemen? Dat het leuk is, bewijst Kristel in haar eigen MyBlackHair Diary, waarin zij haar maand van week tot week met ons deelt.

Afgelopen maand was het heerlijk weer en spendeerde Kristel haar dagen op het strand, terasjes en bezocht ze Keti Koti. Ook ging ze aan de slag met de Wash & Go methode van Anthony Dickens. Maar of dat een succes was…?

Keti Koti Festival

Wat begon juli toch goed! Prachtig weer tijdens het vieren van Keti Koti. Het tegenkomen van familie, vrienden en more gorgeous people.

aineko8.1

Het zien van mijn familienaam op de zuilen waarop 11.000 slaven op staan vermeld, was heel apart en deed mij wel stilstaan bij het nare verleden. Aan de andere kant was het ook mooi om te zien hoe er (hoewel het overgrote deel van het publiek zwart was) ook meer mensen van niet-Afrikaanse afkomst er rond liepen.

aineko8.2

Het was een week van vieren, maar ook stilstaan bij wat voor weg we nog hebben af te leggen:

  • Keti Koti en de slavernijgeschiedenis van Nederland werd niet benoemd in de media.
  • De VN werkgroep was in ons land op bezoek en kwam met een lange lijst waar Nederland op het gebied van racismebestrijding nog hard aan moet werken. Ook dit werd nauwelijks in het nieuws uitgelicht…
  • De rechter gaf de aanklagers gelijk dat Zwarte Piet voor de Nederlanders van Afrikaanse afkomst beledigend kan zijn, wat een stap vooruit lijkt, maar wat betekend dat nou echt? Luister hier naar Anousha´s betoog. En luister hier wat de uitsprak van de rechter nou echt betekent.

Voor mij was het simpelweg het negeren van dit gedeelte van de Nederlandse geschiedenis inderdaad een reden om in het zwart gekleed te gaan.

Wash & Go…a big NO NO!

De natural girls onder ons zijn al een tijdje op zoek naar die perfecte wash & go, maar vaak lijken de methodes die we online zien niet te werken voor de dames met 4b/c haar. Persoonlijk geloof ik er niet in, maar de Anthony Dickey method maakte me wel nieuwsgierig.

Ik wilde deze  proberen om  twee redenen:

  1. Mijn haar zou niet droog worden;
  2. En ik zou een bepaalde lengte behouden, wat voor mij betekend dat mijn haar minder zou krimpen en klitten.

Kruldefinitie is voor mij niet zo belangrijk en ik vond het jammer dat die vrouw deed alsof type 4 haar zonder kruldefinitie niet mooi is…

aineko8.3

Dus ik ben aan de slag gegaan en heb mijn haar met een clarifying shampoo van Dr. Organic gewassen. Het gaf mij een heerlijk fris gevoel en de build up was na het wassen zichtbaar minder. 😀

Daarna begon ik met het tweede gedeelte: Veel conditioner in het haar doen om je krullen de definiëren. Ik heb echt een HEEL flesje conditioner van Motions gebruikt en het voelde wel lekker zacht, maar er kwam nauwelijks een krul definitie.

aineko8.4

Nu kwam het laatste onderdeel dat de Anthony Dickeys methode zo speciaal maakt: Veel stylingproduct in het haar en het haar daarna weer nat maken, zodat door het gewicht van het water je haar ‘gestrecht’ blijft. Ik gebruikte de moisturizer van Motions waarme ik meestal mijn twistouts maak, maar toen begon de drama:

Mijn haar begon in te krimpen en het product bleef erg zichtbaar. Hoewel 4C haar natuurlijk ook wel een krulpatroon heeft (heel kleine krullen of zigzag patroontjes) begon het allemaal bij elkaar te klitten. Ik heb mijn haar uiteindelijk toch in grote twists moeten zetten, zodat het niet te veel bij elkaar kromp.

Conclusie: Voor mij was de wash and go dus een fail!

– Het duurde een eeuwigheid!

– De conditioner met water droop de hele tijd langs mijn nek, wat superglibberig was, waardoor ik geen kleding aan kon aantrekken en het huis niet uit kon.

– mijn haar droog toch uit en begon te krimpen/klitten.

Misschien moest ik het proberen met andere producten, maar ik betwijfel dat een ander product het probleem zal oplossen. Hierdoor blijf ik bij mijn standpunt: Wash and Go´s werken niet voor meiden met 4C haar. In ieder geval niet bij mijn haar wat een behoorlijke dikte en lengte heeft. Sorry girls, we cant have it all…

Haarworkshop van Sisay

Eindelijk een haarworkshop in Almere! Deze was van Sisay en ik ging met mijn moeder en een vriendin van haar, naar de Kemphaan. De informatie die ze gaf was super interessant. Ze maakte een duidelijk verschil tussen het gezond groeien van ons haar en onderhouden van ons haar. Want eigenlijk begint het verzorgen van het haar al voor dat je haar uit je hoofd groeit. Hoe je eet, slaapt, of bijv. stress in je leven hebt heeft al effect op je haar. Wat wij meestal doen of zien bij de vloggers is het uiteindelijk gezond bijhouden van ons haar.

aineko8.5

Ze gaf een mooi voorbeeld die bij mij insloeg als een bom:

Als je een kind wil, zorg je toch ook al voor je kind als het 9 maanden in je buik is? Je eet en drinkt gezond, slikt foliumzuur, rust op tijd uit, vermijd stress en gaat regelmatig naar de dokter. Dit doe je zodat bij de geboorte je baby zo gezond mogelijk is. De verzorging van de baby begint niet pas bij de geboorte, maar al in het lichaam als je het kind nog niet kan zien en vasthouden.

Hetzelfde geld dus ook voor je haar: Het “halve werk” doe je door goed voor je lichaam te zorgen, zodat je haar gezond uit je hoofd groeit.

Daarna legde ze een goede haar/was routine uit waarin het gebruik van een clarifying shampoo, conditioner, moisturizer en sealer werd uitgelegd.

aineko8.6

Ze vertelde over hoe je door extra vitaminen binnen te krijgen gezonder haar groeit, dat sterker is en gesloten schubben heeft, die de proteine in de kern van je haar goed beschermt tegen bijvoorbeeld het kammen, stylen van het haar en het wisselend weer van buitenaf.

Daarvoor verkoopt ze onder andere een shake in 4 smaken (de vanille shake is heerlijk). We kregen kleine testmonstertjes van al haar producten om te kijken wat het beste op ons haar werkte.

Voor het behouden van gezond haar (zorgen dat je proteine behoud, het verkomen van haaruitval en het behouden van gesloten schubben) heb ik op haar advies de okra moisturizer gekocht, omdat de laatste tijd mijn haar extreem droog is.

Voor haar volgende workshop kun je hier kaarten bestellen:

WORKSHOP HAARWELLNESS – HANDS-ON WORKSHOP

ZONDAG 31 AUGUSTUS 13:00 – 17:00

STADSBOERDERIJ DE KEMPHAAN- ALMERE

De 1ste paal is geslagen!

Al een tijdje houd ik jullie op de hoogte over hoe ik en mijn man een huis gaan bouwen in Almere via het IBBA project.

aineko8.7

Na de inschrijving, het kiezen van de kavel, woonbegeleider, architect, ontwerpen van het huis, financiele begeleider en het tekenen van nog meer papieren (ja, er komt heel wat bij kijken :D) is het dan eindelijk zover: De bouw is officieel gestart!

Microsoft Word - Blog nr 8 augustus 2014.docx

Na een speech van de directeur, mochten een paar bewoners met een ouderwetse heipaal de eerste paal in de grond slaan. Dit deden we door een gwicht met een touw op te trekken en daarna lost te laten en dit een paar keer te herhalen.  Er was nog een helmpje over dus ik bood me als vrijwilliger aan. Toch heel speciaal om mee te doen. 🙂

Life is a beach!

In mijn vorige blog hoopte ik op bikini weer en ik moet zeggen: Ik mag niet klagen, wat hebben we toch een goede zomer!

Microsoft Word - Blog nr 8 augustus 2014.docx Microsoft Word - Blog nr 8 augustus 2014.docx aineko8.11 aineko8.12 aineko8.13

Ik ben lekker twee keer naar het strand gegaan. De eerste keer was er op Almere Strand ook het festival “Gestrand”. Het was gratis en terwijl ik lekker in de zon aan het bakken was genoten we van de lounge muziek die op het festival terrein werd afgedraaid.

Microsoft Word - Blog nr 8 augustus 2014.docx aineko8.15

Ik heb 4 bikini´s gekocht bij Primark! De meeste kostte ronde de 5 euro. Mijn bikini met luipaard print kostte maar 3 euro. Zo kon ik toch variëren zonder te veel geld uit te geven aan kleding in een maat die ik waarschijnlijk maar 1 zomer zal hebben. Hoewel, ik weet natuurlijk niet of ik volgende zomer de zwangerschapskilos kwijt zal zijn. ;D

Dagje Amsterdam

Microsoft Word - Blog nr 8 augustus 2014.docx aineko8.17

Het was 30 graden en na een lange tijd ben ik met mijn zusje Amsterdam centrum in gegaan. Even strandvolleybal gekeken en lekker geshopt. Zo blij dat er nu ook een  Forever21 in Nederland is. Lang hielden we het niet vol in de 30 graden zon, dus na 3 uurtjes ging ik weer terug. Lekker in de trein afgekoeld met een frapochinno van de Starbucks.

 Rashleighs verjaardag

aineko8.18 aineko8.19

Meestal houd mijn man met zijn neefje een verjaardagspicknick in het park, maar vanwege de kans op onweer hebben we het toch maar bij zijn tante thuis gedaan. Het was heel gezellig. Mijn broertje, zusje (met haar man en newborn) waren er ook bij. Het was er ook echt een verzameling van babys en peuters, zo schattig!

Terrasjes pakken in Almere en in Amsterdam

aineko8.20

Eindelijk mijn zomerdrankje gevonden: Een virgin mojito!

aineko8.21

Na een lange tijd zag ik m’n girls Mina en Wendy weer. Wendy heeft de meest adorable Thaise babyschoentjes van haar vakantie als souvenirtje voor me mee genomen. 😀

Hair care

Door de hete zomer (of misschien ook door de zwangerschap), is mijn haar erg droog. Ik heb de Okra Moisturizer van Sisay al een paar keer gebruikt en het schijnt heel goed te helpen en het ruikt echt amazing. Nog een pluspunt is dat het je haar zacht maakt zonder dat het vettig of olieachtig aanvoelt.

Alleen ga ik met mijn dikke haar toch snel door het product heen, ookal heb ik er niet veel van nodig.

aineko8.22

Wat volgens mij ook werkt is dat ik wat meer tijd heb om mijn haar te doen.

  • Bijna elke avond maakt ik mijn haar een beetje nat met een waterspray.
  • Elke avond maakt ik mijn haar weer vast in 4 tot 8 twists, zodat het niet uit droogt.
  • En ik slaap met een satijn kapje op om schade en uitdroging door mijn katoenen kussensloop te voorkomen. Hierdoor hoef ik veel minder moisturizers en olie te gebruiken.

aineko8.23

Ook gebruik ik al een paar weken de banding techniek.

  • Het geeft mijn haar een gestretchte fluffy look, die door het droge weer ook lang goed blijft.
  • Het zorgt ervoor dat mijn haar minder bij elkaar gaat klitten.

 Preggo fashion

Hieronder een mix aan outfits, die geen zwangerschapskleding zijn. Door normale kleding in een paar maten groter, of met stretch te kopen, kun je die nog steeds prima dragen met een grotere buik.

aineko8.24 aineko8.25 aineko8.26 aineko8.27

Denk aan losse kimono’s en kafta’s, jurken met elastiek onder de borst (empire waist), broeken met een low waist (zo drukt de band niet op je buik), maar ook maxi rokken die prima te combineren zijn met de cropped top trend.

In mijn blog in augustus schrijf ik o.a. over:

Kwakoe en hun Black Hair Day ( met de focus op de haarworkshop van Sheado)

En… mijn babyshower…. 🙂

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm