Black Hair

MyBlackHair Diary | Vj Aineko #5

Met een mooie bos natuurlijke krullen, een modellen carrière en een creatieve baan als VJ, heeft Kristel Doest (VJ Aineko) het maar druk! En hoe leuk is het om heerlijk mee te genieten van de activiteiten van deze naturalista en een kijkje achter de schermen te nemen? Dat het leuk is, bewijst Kristel in haar eigen MyBlackHair Diary, waarin zij haar maand van week tot week met ons deelt.

Bouncy twist-out

aineko5.1

Ik ben nu sinds 2004 all natural, maar zo als ik vaker schrijf, ben ik niet de meest zorgzame voor mijn haar. Door de jaren heen breken draden af door het invlechten, gebruiken van een stijltang of gewoon simpel weg uitkammen en wassen van het haar. Hoewel m´n haar blijft groeien worden de punten toch dunner, vergeleken met de rest van mijn haar. Omdat ik er nog niet klaar voor ben om de punten flink bij te knippen heb ik een simpel trucje bedacht om over de gehele lengte  m´n haar even vol te laten lijken.

  1. Maak de twists zoals je ze altijd doet (moisturize de punten goed)
  2. Draai het  uiteinde van de twist (waar het wat dunner is dan de rest) om het begin van de twist (de wortel).

aineko5.2

 

Als je klaar bent, heb je een hoofd vol twists die in de vorm van lussen naar beneden hangen. Als je haar droog is draai je het uiteinde voorzichtig los van de wortel. Je zult zien dat er een extra krul aan het einde van de twist is. Als je het haar voorzichtig uit elkaar haalt, zul je zien dat die extra krul er voor zorgt dat je haar aan de onderkant voller lijkt. Het voordeel is dat je gewoon kan slapen en dat het haar niet zo strak gedraait is als bij een Bantu knot. Een nadeel (voor sommigen) kan zijn dat je haar wat korter lijkt. De punten hebben door de extra krul ook de neiging om eerder te klitten.

 Weer in de schoolbanken

aineko5.3

Omdat ik de Game opleiding van ROCva les in 3D studio max ga geven, vond ik het wijs om zelf weer een opfris cursus te krijgen. Via het ROCva heb ik dus deze maand een cursus gevolgd die elke donderdag van 9:00 tot 16:00 uur duurde. De eerste dag gaf Rashleigh me een lift vanaf Amstel station, omdat ik niet precies wis waar het was en de locatie nogal afgelegen op een bedrijfsterrein ligt.

aineko5.4

 

Eenmaal in de les was het echt fantastisch. Er was maar 1 andere cursist, waardoor er veel aandacht was voor onze extra vragen. Vroeger op de HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) vond ik de 3D lessen echt vreselijk, omdat ik veel liever 2D animatie wou doen, maar nu ik er meer van wilde leren, was het echt een heerlijke les. Er ging echt een wereld voor me open. Ik ging aan het einde van de dag kapot en met een vol hoofd, maar erg tevreden naar huis.

Familie feestjes

 

aineko5.5 aineko5.6
Het eerste weekend van april had ik twee familiefeestjes. Eerst ging ik langs bij ouders voor een neven en nichten zitje, waar we groenten met kip uit de oven aten.

Gestreepte cropped top H&M € 7,95 Vintage rok 2dehands.

ainkeo5.7

aineko5.8 aineko5.9
Daarna ging ik door naar de nicht van Rashleigh, haar zoontje werd 1 jaar. Maar er werd ook een suprise babyshower voor de vriendin van zijn neef georganiseerd. Dus dubbel feest! Daar aten we soato met lontong. Voor de babyshower waren er leuke bakjes popcorn en een vrolijke spekkoek.

Met openbaar vervoer naar ROCva

aineko5.10

Het is niet cool om van Almere naar Amsterdam Noord met het openbaar te gaan als je gewend bent aan je eigen autootje, maar die stond in de garage, dus ik moest wel. Dingen die me dan wel weer erg blij maken: Mijn naam goed geschreven op m´n Starbucks beker (zonder dat ik het voor ze hoefde te spellen :D), de rare melding bij de meisjes wc in het ROCva gebouw en de vrolijke tekeningen op het bord toen ik de klas binnen kwam. Overall: it was a great day!

aineko5.11

 

In Almere is er een nieuw restaurant: Woodstone. Prachtig ingericht en heerlijke, betaalbare gerechten. Het was een heerlijke lunch met relaxte jazz en soul muziek op de achtergrond, waarin ik natuurlijk Rashleigh zijn Pasta kip pesto weer lekkerder vond dan mijn gerecht.

www.woodstonepizza.nl/

Bro´s Bday

aineko5.12

Mijn kleine broertje is al weer 21 jaar geworden. Het feestje was simpel: Lekker thuis bij m´n ouders en eten van Kam Yin besteld.

www.kamyin.nl

 Naar het platteland

aineko5.13

 

Na een lange tijd gingen we weer op bezoek bij Rashleigh´s vader. Lekker in the middle of nowhere waar je meteen tot rust komt. Buiten in het zonnetje aten we kippasteitjes met spinazie en kip. Eenmaal binnen begonnen we met bloemkoolsoep (die tot mijn verassing echt amazing smaakte) als voorrgerecht. Als hoofdgerecht aten we frietjes, sla en biefstuk.

 Pasen suprise ei!

aineko5.14

 

The word is out: Ik ben zwanger!

Pasen leek ons een leuk momentje om het bekend te maken. Wat is het heerlijk om niet meer geheimzinneig te moeten doen! Op een gegeven moment gelooft waarschijnlijk toch niemand het als je 3 weken lang zegt dat je griep hebt. XD

Sranang cooking

aineko5.15

 

Misschien is het omdat ik zwanger ben, maar de laatste tijd heb ik erg veel trek in Surinaams eten. Ik heb daarom deze maand voor het eerste gele pesi moksi alesi met bakkeljauw en amsoi met zoutvlees gemaakt. Mijn moeders eten vind ik toch altijd het lekkerst en ik wil dat later ook voor mijn kids kunnen maken. Beide gerechten zijn goedgekeurd door mijn man en broertje. 😀

Laatste dag 3D studio max cursus

aineko5.17

 

Tijdens de lunch van de laatste cursus dag waren er weer interessante cursisten. Er waren mensen die bij een architectenbureau werkten, maar ook een man en zijn vrouw die een Rhino cursus volgen. Hij wil dat software programma’s gitaren ontwerpen die dan zo door gestuurd kunnen worden naar de fabriek voor productie. Ook lieten ze na de lunch zien hoe een 3D printer te werk gaat. Binnen 15 minuten had het deze Chineze draak uitgeprint. De cursus en de docent waren echt goed:  www.3dstudio.nl

Eten bij Ida

aineko5.16

 

Donkerblauwe kimono met geborduurde pauw op de achterkant H&M € 15,- (uitverkoop)

aineko5.18 aineko5.19
Mijn zusje heeft haar GGD diploma deze maand ontvangen. Omdat ik de cursus moest volgen, kon ik daar helaas niet bij zijn. Om het extra te vieren was er daarna een etentje bij Sushi restaurant gepland, waar ik gelukkig weer wel bij kon zijn.

5.19

Nu denk je misschien: “Sushi, rauwe zalm, mag dat wel als je zwanger bent?” Rauwe zalm, mag zeker! Maar het moet vers zijn, dus mag niet voorverpakt zijn. Omdat mijn zusje ook zwanger is, had haar man dat van te voren uitgezocht: Bij Ida kun je als zwangere vrouw dus gewoon sushi eten.

www.restaurantida.nl

Lunch met mam

5.20

 

Nu de eerste 3 maanden van mijn zwangerschap voorbij zijn, voel ik mij weer stukken beter en zul je in de blog van deze maand merken dat ik weer van alles eet. Daarom kon ik na een lange tijd weer gezellig lunchen met mijn moeder. Bij La Place bestelden we een pizza die we met z´n tweeen op het buitenterras in het zonnetje op aten.

Koningsnacht

aineko5.21

 

Na de lunch met mijn moeder, ging in naar de markt in Almere Buiten die elk jaar de avond voor Koningsdag wordt gehouden. Ik ging daar even langs om mijn vriendin Jedina te zien. Zij verkocht prachtig werk van haar vriend Habib Idris.  Ga voor meer van zijn werk naar: musiqrepubliq.nl/HabibIdris/

Koningsdag

aineko5.22

 

Nu ben ik niet zo een koninghuis persoon, maar de eerste Koningsdag moet je toch vieren en het was lekker weer. In mijn langestreepte jurk van de H&M zie je toch al een hele kleine babybump. 😀

aineko5.23 aineko5.24

Het was gezellig in Almere centrum. We hebben even met mijn ouders gewandeld en bara´s en telo mee naar huis genomen.

 Vriendinnendag

aineko5.25

De laatste zondag van april organiseerde mijn moeder een vriendinnendag. Ik was er als “technicus” even om de laptop met geluid aan te sluiten. Alle dames hadden iets te eten en drinken mee genomen. Jurk H&M €39,95

aineko5.26

De middag begon met een presentatie van Vanessa Emanuels over Sisterlocks. Zij is 1 van de 3 erkende Sisterlocks kapsters in Nederland die een officieel Sisterlocks certificaat heeft. Wil je goede Sistelocks, dan moet je dus bij haar zijn. Ze gaf veel informatie over de herkomst van Sisterlocks, het proces en de kosten. Ze startte ook een interessant gesprek met de groep met als onderwerp: “Waarom manipuleert de donkere vrouw het meeste haar haren vergeleken met blanke en Aziatische vrouwen?” Er kwam een interessante discussie over slavernij, maar ook de media van nu die nog steeds een eenzijdig beeld van steil haar als schoonheidsideaal neerzet. Ik vond het heel interessant dat Vanessa ook een stukje bewustwording in haar presentatie mee nam. Voor meer info ga naar: www.sisterlocks.com

Wil je meer info of jouw haar bij Vanessa laten locken? Dit zijn haar gegevens:+ 31 06 55 95 51 46 of v_angela2hotmail.com

aineko5.27

 

Tot volgende maand!

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm