Black Hair

MyBlackHair Diary | Vj Aineko #29

Met een mooie bos vol natuurlijke krullen, een modellencarrière en een creatieve baan als VJ, heeft Kristel Doest (VJ Aineko) het maar druk! En hoe leuk is het om heerlijk mee te genieten van de activiteiten van deze naturalista en een kijkje achter de schermen te nemen? Dat het leuk is, bewijst Kristel in haar eigen MyBlackHair Diary, waarin zij haar maand van week tot week met ons deelt.

Zoals jullie weten is Kristel deze zomer getrouwd. Een huwelijksreis kan dus niet ontbreken. Samen met haar man bezocht Kristel het mooie Marrakech. Kijk en geniet mee van haar romantische reis!

Honeymoon part 1

aineko29_1 aineko29_2

Ondanks dat we 1 juni zijn getrouwd, was het door o.a. werk, pas mogelijk om in september op huwelijksreis te gaan. En na bijna 2 jaar sparen voor de bruiloft en daarom niet op vakantie gaan,wilde ik natuurlijk ergens naar toe waar ik nog nooit ben geweest: Magisch Marrakech!

aineko29_3 aineko29_4

 Ons hotel Imperial Holiday was echt super mooi: Marrakech ligt niet aan zee, dus ik was erg blij dat het een eigen zwembad had.

aineko29_5

Ik heb mijn haar met een stijltang steil gemaakt. Niet te veel zodat de kroeze textuur en het volume van mijn haar blijft.

aineko29_6

Iedere ochtend hadden we een heerlijk uitgebreid buffet met van alles. Verschillende soorten broodjes tot warm ontbijt, breakfast cereals, Marokkaanse koffie en thee.

aineko29_7 aineko29_8

In de avond aten we lekker buiten het hotel. Marrakech is erg betaalbaar en al snel hadden we ons favoriete restaurant: Elite

Cyber Park

aineko29_9

 We hebben gewandeld door het Cyber Park van Marrakech. Het is een is een prachtig park met wifi spots, waar je dus gratis op internet kunt. We kregen te horen  dat jonge koppeltjes hier stiekem buitenhuis afspreken: How romantic!

Koutoubia moskee

aineko29_10

 We zijn langs de bekende toren van Koutobia moskee gelopen. Het is de grootste moskee van Marrakech. De bouw begon in 1150 (!) en de toren is 69 meter hoog. Het is in de buurt van de oude stadsmuur, wat niet ver is van Djemaa el Fna.

 Djemaa el Fna en e Bazaar

aineko29_11

We zijn kort het overdekte markt gedeelte in gegaan, maar we werden zo overspoeld met marktverkopers dat we na snel afdingen voor een zonnebril de bazaar snel verlieten.

aineko29_12 aineko29_13

 Als je op het plein aan komt zie je veel straat artiesten. Er waren slangen bezweerders en zo, maar ik was groot fan van de man met de gebitjes. Hij had met al zijn getrokken tanden en kunstgebitjes toch wel de meest aparte tafel.

 aineko29_14

 Onder dwang kreeg ik een henna versiering. Mijn mond viel open door het verkooppraatje van de gesluierde vrouw: “It’s good voor sex, it’s good for sex!”.
Om af te koelen zijn we een drankje gaan doen op een terras wat een goed uitzicht over het plein heeft.

aineko29_15

 Na de bazaar zijn we verder gaan wandelen. We kwamen langs een gebouw met een prachtige ingang. De muren en het plafond waren echt mooi betegeld.

 aineko29_16

We liepen naar binnen en kwamen erachter dat er op de binnenplaats  allemaal leuke winkeltjes van artiesten waren. Er was een man die schilderijen met prijzen erbij verkocht: Eindelijk een plek waar ik niet hoefde af te dingen! 😀 Daar heb ik dus mijn souvenirtje gekocht.

 Jardin de Majorelle

aineko29_17

Ook hebben we – wat voor mij de mooiste plek van Marrakech is-  bezocht: De Majorelletuin.

Het is een stuk land met prachtige gebouwen en tuinen waar de modeontwerper Yves Saint Laurent van 1980 tot 2008 heeft gewoond. Het ene moment loop je door een bos van meters hoge bamboe, daarna langs prachtige vijvers of een cactussen tuin.

aineko29_18

De gebouwen op het terrein zijn omgebouwd tot souvenirs en boekenwinkels en een café. In 1 gebouw is er het Berber Museum waar je geen foto´s mag maken. Er is daar een prachtige kamer met verschillende Berber klederdracht. De kamer is donker vol spiegels en kleine lichtjes die je de illusie geeft dat je naar een sterrenhemel kijkt.

 Dakar Challenge

aineko29_19

 Blijkbaar waren de teams van de Dakar Challenge rond dezelfde tijd in Marrakech.

Je kunt je dus wel voorstellen dat we onze ogen uit hebben gekeken: Zoveel toffe, slicke, dure, snelle auto´s reden door de stad.

Het nieuwe stadsgedeelte

aineko29_20

In het oude gedeelte van de stad heb je de bazaar, maar in het nieuwe gedeelte van de stad heb je veel grote winkels en malls waar je leuk kan shoppen. Ook bekende winkels als Zara en H&M zitten hier.

aineko29_21

Restaurant Azar

aineko29_22

aineko29_23

Op nog geen 5 minuten van ons hotel was er nog een restaurant: Azar. Hoewel de prijzen wat hoger waren, was het het absoluut waard om daar te eten. Als je binnen komt is de aankleding van het restaurant op z´n minst gezegd: Impressive. Een stijlvol restaurant waar traditioneel met modern word gecombineerd en de service on spot was. Buiten hadden ze een loungeruimte waar je na kon tafelen met koffie en een waterpijp.

aineko29_24

 3 manieren om een lange jurk te dragen 🙂

aineko29_25

 Grote flat twist rondom het hoofd met bloemenkrans

 Laatste dag Marrakech

aineko29_26

 De laatste dag was het uitslapen en ontbijten/lunchen aan het zwembad.

 aineko29_27 aineko29_28

 In de avond at ik Harira (een gevulde Marokkaanse soep) bij Elite en deden we cocktails en hapjes bij Azar. Er was daar een muzikant die live muziek speelde: Een mooie afsluiter voor Marrakech. 🙂

aineko29_29

BDAY!!!

Terug in Nederland heb ik toch maar besloten om mijn verjaardag te vieren.
Ik ben niet zo een feestjes gever, maar als je 30 word moet je daar toch iets mee doen.

 aineko29_30

Links mijn zelfgemaakte flyer en rechts mijn Dirty Thirty outfit

 aineko29_31 aineko29_32

 We begonnen bij Rosa´s Cantina met drankjes en “to die for” nachos. Ik had mijn favoriete chocolade taart als toetje meegenomen.

aineko29_33 aineko29_34 aineko29_36

Daarna gingen we los bij Encore. Tot mijn verassing was er een VIP tafel voor ons gereserveerd waar een fles Hennesy voor ons klaar stond. Thank you mijn Encore familie! 😀

 In mijn volgende blog:

Honeymoon part 2 &  Halloween 😀

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm