MyBlackHair Diary || VJ Aineko


Met een mooie bos vol natuurlijke krullen, een modellencarrière en een creatieve baan als VJ, heeft Kristel Doest (VJ Aineko) het maar druk! En hoe leuk is het om heerlijke mee te genieten van de activiteiten van deze naturalista en een kijkje achter de schermen te nemen? Dat het leuk is, bewijst Kristel vanaf nu elke week in haar eigen MyBlackHair Diary, waarin zij haar week van dag tot dag met ons deelt. Enjoy!

“Over een paar weekjes gaat mijn zusje trouwen en qua haar en make up moeten we de laatste puntjes op de i zetten. Zaterdag hebben mijn moeder en ik dus mijn zusje´s haar gedaan. Ik had daarna nogal moeite met de curlformers (extra long & wide) die ik al een tijdje wou proberen. Mijn haar bleef maar niet in het oogje van de haak zitten, dus vroeg aan mijn zusje hoe het moest.  De truc is: 1) Heel veel olie! 2) Je haar bij de wortels bij elkaar te draaien zodat er geen losse haren ontsnappen en alle haartjes netjes door de curlformer worden getrokken.”


“Daarna ging ik met mijn moeders make up aan de slag.”


“Op de eerste foto is mijn haar met een 3 dagen oude twist out. Op foto 2 is het effect van de curlformer: Een gladde pijpenkrul.”

“Maar omdat ik duidelijk niet genoeg curlformers heb, zal ik dit een andere keer uit moeten proberen. Aan mijn moeder heb ik een stijltang (van het merk Whal) gevraagd om stijlen voor de eerste keer uit te proberen. Ik probeer dat uit op een oude twist out (waarschijnlijk niet het meest slimme, want er zitten nog veel dikke krullen in met moisturizer en olie). “


“En na 3uur is dit het eindresultaat. Niet verkeerd voor een eerste keer, maar ik ben niet fan van de geur van brandend haar. Op youtube pleit een vrouw voor veel olie tijdens het stijlen, maar daardoor komt er verdacht veel rook van mn haar: Hoort dat? Heb jij een paar handige tips voor het stijlen van kroes haar en de naverzorging daarvan, hoor ik ze graag! Post ze gerust bij dit artikel.”


“Met koninginnenacht was ik aan het wachten op het vuurwerk in Almere centrum aan het weerwater. Na 45 minuten was er nog steeds niks, dus ben ik maar weg gegaan. Maar een biertje aan de Grote Markt plein terwijl Real El Canario draaide was ook gezellig.

Tot volgende week!”

Volg Kristel Doest!

Website: www.vjaineko.nl

Twitter @vjaineko