MyBlackHair Diary | Vj Aineko #14


Deze week was Aineko druk bezig met allerlei VJ projecten en was ze aanwezig bij de opening van een pop-up store in Almere. Ook heeft ze een nieuw haarproduct uitgeprobeerd, maar helaas had het een teleurstellende bijwerking… Bekijk haar diary hier!

22 september was er Ladies Night @ Encore. Helaas was ik ziek, maar gelukkig konden m´n VJ chicks (VJ Flirt en V-Jaay) van Girls Playground voor me invallen. 😉

Voor mij was het dus even goed uitzieken. Dus veel soep eten en uitrusten op de bank. Het kijken van de nieuwe animatie serie van The Thundercats was een fijne afleiding!

Verder in die week ging ik naar Barneveld bij SHOESTRA, waar Sijmen me een interessant software programma genaamd Coolux liet zien.

Het vieze herfst weer begint te komen, dus ik droeg mijn haar in een beschermende haarstijl. Ik heb mijn vlechten in elkaar gedraaid, waardoor de uiteindes van het haar beschermd worden door regen en wind en dus minder snel uitdrogen. Daarna heb ik m´n kapsel af gemaakt met een baret: Oui, oui!

Op vrijdag 28 september kwam Bart van Dans/Theatergroep Dont Hit Mama langs voor een last minute opdracht. Hij vroeg of ik ze over een week visueel zou willen ondersteunen tijdens hun producties “Father, Father” en “Sacred Cypher”. Het concept klonk interessant en dit was eindelijk mijn kans om een keer met hen samen te werken, dus natuurlijk zei ik: Ja!

29 september was de opening van de City Sjopping Mol, een pop up store die tot en met 31 december is gevestigd in Schutterstraat 24 in Almere Centrum.

Om 14:00 uur was de officiële opening en 14:10 uur werd mijn expositie “geopend” met een  interview door de pittige tante Samantha. Omdat ik daar totaal niet op voorbereid was heb ik volgens mij ontzettend zenuwachtig lopen brabbelen. :-S

De foto´s zijn door de winkel verspreid, zodat de bezoekers ze tijdens het winkelen kunnen bekijken.

Daarna kon het publiek weer verder shoppen, onder het genot van Gemberbier en Surinaamse cake van Mama´s Koelkast, terwijl DJ Kool lekker verder draaide. Er zijn veel verschillende producten te koop: Leuke gadgets uit Thailand, funky bow ties van Label 1382, Surinaams oorbellen, Mexicaanse worstelmaskers en nog veel meer!

Ik ben naar huis gegaan met een mod-style jaren 60 zonnebril en een oldskool camera case voor m´n iPhone.

Voor mijn haar had ik, voor de opening van de City Sjopping Mall, Smooth –n- Hold pudding van Organic Root Stimulator gebruikt. Ik had mijn haar al een paar dagen in twists en smeerde in de ochtend de pudding over de niet losgemaakte twists. De twists maakte ik pas los nadat de pudding ongeveer een uur in mijn haar heeft kunnen intrekken.

Het resultaat: Bij het los maken waren mijn twist outs ontzettend gedefinieerd!

Ik kon de plukken met mijn vingers uit elkaar blijven halen, waardoor door de dag heen mijn haar een vollere bos werd zonder de krulvorm van de losse plukken haar te verliezen.

Het enige nadeel: Ze noemen het op z’n Engels “flaking”!

Vaak zie je het niet als het product in je natte haren hebt gesmeerd, maar zodra het droog is zie je witte stukjes in je haar. Vreselijk! Het lijkt alsof je met haarroos rond loopt! Hoe meer je je handen door je haar haalt, hoe meer het op je schouders begint te “sneeuwen” en je haar gaat er dof uit zien. Misschien werkt deze pudding gewoon niet goed met mijn andere producten, maar ik lees er op verschillende blogs over.

Uit de reacties op een post van Curly Nikki  heb ik wat handige tips gehaald, zoals bijv. wat olie over je haar smeren, maar een bijwerking daarvan kan weer zijn dat de grip van het product op je haar verzwakt…

Weet jij een goeie tip hoe je fixerende producten zoals gel kan gebruiken zonder dat je flakes in je haar krijgt? Plaats die in een reactie onder deze post, ik ben erg benieuwd hoe de Myblackhair lezers hier mee om gaan.

Tot volgende week!

6 REACTIES

 1. Ik gebruik altijd ‘lock and twist gel’ voor m’n twistouts. Nooit last gehad van flakes ondanks het ook van hetzelfde merk is…
  Probeer maar ’s uit:)

 2. Ecostyler gel is een hele goede. Deze gel bevat geen alcohol en je krijgt er geen flakes van.
  Je hebt ze in verschillende kleuren, zoals krystal, olive oil, en argan oil. Ik heb zelf de grote pot argan pil en die werkt goed, misschien zou je dat kunnen proberen!
  ps: op youtube kan je er ook wat reviews over vinden

 3. Hi,
  Dankjewel voor de tips.
  Ik heb zelf al een tijdje ecostyler gel in mn badkamer staan, maar ik durf het niet aan. :s op youtube komt die namelijk ook voorbij als ze het over flaking hebben. Ik heb wel laatst gehoord dat je dat probleem kunt verhelpen door, de gel op droog haar aan te brengen…

 4. ik gebruik ook ecostyler ( 5 soorten) en heb helemaal geen flakes. nooit gehad zelfs.
  ik maak mn haar nat met water, dan doe ik er olijfolie in en dan de gel, zodat de gel mn haar niet uitdroogt. die arganoil is wel mijn favoriet!

 5. @ Christa: wat voor olijf olie gebruik je en wat voor haartype heb je? Want ik wil jouw routine wel een keer gebruiken. 🙂
  Zelf heb ik ook de Argan ecostyling gel. Ik ging er vanuit dat ik met mijn 4B/C haar wel een gel met veel hold kan gebruiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul je reactie in!
Vul hier uw naam in