Black Hair

MyBlackHair Diary | Vj Aineko #10

Met een bos natuurlijke krullen, een modellen carrière en een creatieve baan als VJ, heeft Kristel Doest (VJ Aineko) het maar druk! En hoe leuk is het om heerlijk mee te genieten van de activiteiten van deze naturalista en een kijkje achter de schermen te nemen? Dat het leuk is, bewijst Kristel in haar eigen MyBlackHair Diary, waarin zij haar maand van week tot week met ons deelt.

Vorig jaar is Kristel bevallen van haar zoontje Maxwell Musiq. In deze blog neemt ze je nog even mee naar de laatste loodjes van haar zwangerschap.

De laatste voorbereidingen…

Zwangerschapseducatie

Microsoft Word - Blog nr 10 september.docx

Zwangerschapseducatie was een reeks van lessen waarin je tips krijgt om bijvoorbeeld bepaalde pijnen te verminderen. Hoe sta je  goed op zonder je buikspieren over te belasten. Tips tegen maagzuur. Wat zijn de eerste tekenen dat je gaat bevallen en wat moet je dan doen? Hoe werkt kraamzorg?

Bij de een na laatste lessen komen de partners erbij en wordt de beknopte versie door genomen. De mannen krijgen tips over hoe zij zichzelf nuttig kunnen maken.

Bevallingsplan

vj_aineko10.2

Verschillende organisaties noemen de vele voordelen van borstvoeding op, maar de baby aan de borst gaat niet altijd van zelf. Tijdens deze cursus kregen de aanstaande ouders tips over hoe je de baby borstvoeding kan geven en dingen die je dan liever kunt vermijden.

Rondleiding ziekenhuis

Microsoft Word - Blog nr 10 september.docx

Ik heb altijd gezegd dat ik in een ziekenhuis wil bevallen en hoewel het natuurlijk voor iedereen verschillende voor- en nadelen heeft, heb ik het altijd gewild omdat ik het gevoel heb dat alles aanwezig is mochten dingen toch anders lopen dan gepland.

In de lezing kwamen o.a. pijnbestrijding, maar ook keizersnede aan bod.

Microsoft Word - Blog nr 10 september.docx

Aan het einde mochten we een kijkje nemen in de kraamsuites. Ze hadden allemaal een uitklapbed voor de partner, eigen douche en koelkast. Eentje had zelfs een bad om in te bevallen.

De babykamer

Omdat we waarschijnlijk in minder dan een half jaar gaan verhuizen hebben we besloten om de babykamer simpel en lowbudget te houden. Het is toch zonde om leuk behang op te hangen als je het na een paar maanden ook weer moet verwijderen?

Hoe maak je dan toch een leuke kamer?

Dip dye trend

Microsoft Word - Blog nr 10 september.docx

Dekbed linnen met wolf print: Bynord

Microsoft Word - Blog nr 10 september.docx

Het afgelopen jaar heb ik het bij verschillende meubilair voorbij zien komen: De dip dye trend. Het idee dat een deel van bijvoorbeeld een stoel in verf gedoopt is, terwijl de rest onbeschilderd blijft.

Kleur in meubilair en textiel

vj_aineko10.8

Voeg een kleuren thema toe door dingen zoals lampenkappen, kastdeurtjes en kussenslopen in de gekozen kleur te kiezen. Denk aan accessoires voor in de kast, zoals in dit geval een zwarte Barbabob, wit lampje en donkergroene Boedha (die eerst hot pink was).

vj_aineko10.9

Deze H&M kussensloop was roze, maar met mintgroene textielverf heb ik het passend bij de rest van de kamer gemaakt.

Just like his daddy

Microsoft Word - Blog nr 10 september.docx

Met Star wars, London Police en Banksy elementen is het een kamer geworden waar zowel ik als mijn man het ook in kunnen uithouden. ;D

Praktisch

vj_aineko10.11

Deze deurhanger heb ik bij de Blokker gekocht. Zo hebben we alleen het plankje boven de commode echt met schroeven moeten bevestigen. Na de geboorte bevestigen we met dubbelzijdig tape de letters van ons kind naam boven de ledikant.

Rashleigh´s DIY Banksy commode

vj_aineko10.12

Mijn man had nog de commode waarop hij vroeger is verschoont. De bovenkant van de commode was alleen beschadigd, het was veel te laag en kon een goede laag verf gebruiken.

Microsoft Word - Blog nr 10 september.docx

Met een beamer projecteerde we de Banksy afbeelding op de commode zodat het silhouet makkelijk over te trekken was.

Microsoft Word - Blog nr 10 september.docx

Daarna was het met de hand inkleuren.

Microsoft Word - Blog nr 10 september.docx

Het eindresultaat mag er wezen!

In oktober vorig jaar ben ik bevallen. Binnenkort nog een laatste blog over mijn bevalling en natuurlijk mijn zoon.

Meer Aineko?
Volg haar op Twitter 

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm