Black Hair

MyBlackHair Diary | Het jaar van Aisha & Megisa

Dit weekend bekeek ik (Meg) op mijn laptop wat oude foto’s van dit jaar. Alhoewel het jaar altijd weer zo snel voorbij lijkt te gaan, had ik tijdens het bekijken van de foto’s, steeds zo’n “oh ja, dat was ook dit jaar” – moment. Eigenlijk is er in dit jaar best veel gebeurd en veel veranderd voor ons. Om nog eens terug te blikken, maakte Aisha en ik een foto overzicht, die we graag met jullie willen delen.

flip_book_2013_20Vorig jaar december vloog Megisa naar Suriname om Aisha op te zoeken. Samen met onze gezinnen en andere familieleden en vrienden namen we een boottochtje om dolfijnen te spotten. Omdat de dolfijnen niet zo erg actief waren, besloten we op een vissers eilandje te gaan uitwaaien. Dat was op 29 december 2012. We schreven in het zand ‘Happy New Year’ en deden een jump foto.

 

flip_book_2013_1

En we bezochten ook de dierentuin. Hier had Aisha haar eerste twist out!

 flip_book_2013_3Onze oma (79 jaar) was na zo’n  20 jaar weer terug in haar geboorteland Suriname. Het liefst bleef ze gewoon thuis op het balkon zitten, maar we wilden haar graag meenemen het land in. Hier gingen we naar Nieuw Amsterdam. Ook met het dolfijnen spotten was ze mee op de boot. En onze tante heeft haar ook meegenomen naar haar geboorteplaats Coronie (een district in Suriname). Op 29 december (tijdens het dolfijnen spotten) was het de laatste dag dat we onze oma actief hebben mogen meemaken. De volgende dag kreeg ze een beroerte. Vanaf toen waren we eigenlijk elke dag in het ziekenhuis. Alhoewel we alle hoop hadden dat het goed zou komen, werd de situatie met de dag slechter. Op 1 februari 2013 overleed ze op 79 jarige leeftijd. Best verdrietig, zo’n begin van het jaar. We waarderen de tijd die we hebben kunnen doorbrengen met haar en zijn echt blij dat we zo hecht zijn opgegroeid met haar.

flip_book_2013_19Eenmaal terug in Nederland ging Megisa voor hele lange box braids. Super mooi, maar ook heel erg zwaar. Plus: het lange zitten..pfff

flip_book_2013_18

En Aisha kon eindelijk een high puff maken.

IMG_1996 IMG_2002

In Suriname kun je heerlijke tripjes naar het binnenland maken. Dit jaar koos Aisha voor het plaatsje Danta Bai in het Boven Suriname gebied. Je kunt er tegenwoordig gewoon met de auto of bus naar toe rijden en bent er binnen een paar uur. Dit soort plekken zijn echt heerlijk om te relaxen, lekker in de stroomversnellingen (sula’s) in het water te gaan zitten of juist actief te worden (er zijn kabelbanen, je kunt bootjes huren of de dorpjes van de bewoners bezoeken). Hartstikke leuk om te doen, mocht je ooit op vakantie gaan naar Suriname!

 

flip_book_2013_17

En toen was het tijd om aan onze webshop te beginnen. We gingen op zoek naar leuke modellen, visagisten, kappers en natuurlijk een goede fotograaf. We wilden namelijk graag eigen foto’s gebruiken in onze shop. We hadden echt hele goede hulp gekregen en met het resultaat zijn we ook heel erg blij.

flip_book_2013_16

We hadden vier modellen, met allemaal verschillende haartypen. Dit is Valery, een vriendin van ons. Ze heeft fantastisch mooie dreads. Natural hair kapster Anoeska Schmidt is echt geweldig. Ze maakte een hanenkamp en een bob kapsel van de dreads. Als je op zoek bent naar een creatief kapsel of sowieso een kapster die natural hair kan behandelen, dan moet je echt bij haar zijn. Zie: www.thenaturalnation.com en Instagram: @anoeskaschmidt.

flip_book_2013_11

Er komt zoveel kijken bij een webshop. Naast modellen fotograferen, moesten we ook wat producten fotograferen. Dank aan Sasa hiervoor! Instagram: @Sasamiletic

 

OhMyHair PHOTOSHOOT from OhMyHair.NL on Vimeo.

Tijdens de shoot is er ook een filmpje geschoten. En de edit is zo mooi! thnx Mercedey!

flip_book_2013_22

En toen was onze shop live! We hadden wat leuke tasjes laten bedrukken voor promotie. Bij iedere bestelling kreeg de klant een tas. Super leuk om dan foto’s te zien op Instagram van meiden met de tas!

 

IMG_2433

 Regentijd in Suriname! Heeeeeeel veel tropische regenbuien. Heerlijk hoor, maar in Suriname betekent dat: heel veelstraten die onder water liggen…pffff

IMG_2895

IMG_3034

 

De Suriname rivier! De bovenste foto is genomen vanaf de Waterkant in Paramaribo. De onderste foto toont de ‘Bosje’ brug vanaf het district Commewijne.

flip_book_2013_15

Megisa werd door L’Oréal Mizani uitgenodigd om een presentatie te geven over het gebruik van social media voor kappers. Dat was echt heel leuk om te doen. Ze had de presentatie met Prezi gemaakt. Kennen jullie dat? Je kunt er echt hele mooie presentaties mee maken. De presentatie ging goed. Al was ze natuurlijk wel wat zenuwachtig, aangezien de laatste keer dat ze voor zo’n groep stond, op school was. Na de presentatie kreeg ze hele leuke feedback van de kappers.

flip_book_2013_14

En dan: Megisa startte met haar goede voornemen om te gaan sporten. Niet in de sportschool, maar gewoon thuis de Insanity training doen. Niet perse om af te vallen hoor, gewoon om weer een beetje conditie te krijgen. We hebben vroeger echt heel veel gesport en waren altijd met zoveel activiteiten bezig. Meg heeft de ‘gekte’ 2 maanden volgehouden. Misschien weer een nieuw voornemen voor 2014?

flip_book_2013_12

Begin van dit jaar wilden we ook heel graag een nieuwe lay out voor MyBlackHair.nl. De vorige vonden we een beetje out-dated en had ook beperkte mogelijkheden. De nieuwe lay out is overzichtelijker en ook mobiel vriendelijk . We vonden het ook belangrijk dat jullie gemakkelijker kappers konden opzoeken. Nu kun je gewoon je woonplaats invullen en komen er verschillende kappers uit en direct een mooie plattegrond. Als je trouwens een kapperzaak hebt of kent die er niet in staat, kun je gewoon een mailtje sturen naar redactie@myblackhair.nl, dan plaatsen we het erin.

flip_book_2013_13The Black Hair Box was echt heel erg leuk om te doen. We deden dit samen met de eigenaressen van Wiewathaar.nl en CurlsOfNature.com. Het is heel goed voor de ervaring en contacten die je opdoet met grote bedrijven. Ook hebben we veel geleerd van samenwerken met anderen en wat er allemaal bij komt kijken. We hadden niet verwacht dat het zo snel zou gaan, maar het was echt binnen twee dagen uitverkocht. Er kwamen ook veel reviews online van de box. Die hebben we echt allemaal bekeken. Goed om van te leren, want naast veel lovende mailtjes en reacties, waren er uiteraard ook wat kritiek puntjes.

flip_book_2013_7Zwanger! Aisha maakte deze mooie schaduw foto van haar growing belly en beautiful ‘fro

 

IMG_0167

 In augustus vierde Suriname samen met de Caribische (ei)landen feest: Carifesta. 10 dagen lang feesten en leuke activiteiten door het hele land. Voor de gelegenheid werd het Presidentieel Paleis op het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo omgetoverd tot het hoofdpodium. Hier traden onder meer Wycleaf Jean en gospelzanger Donnie McClurkin op. Prachtig idee en ook mooi om te zien. Je kunt  het openingsfilmpje (op dit hoofdpodium) van het Carifesta Festival hier bekijken

  flip_book_2013_9 flip_book_2013_8

En nu was het Aisha’s beurt om Nederland te bezoeken. De kou vond ze heerlijk. hahha…die buik maakte alles veel te warm in Suriname. Deze foto’s zijn gemaakt tijdens de eerste Black Bloggers Meeting, georganiseerd door Nadia van Beautyinlife.nl. Echt een hele leuke middag gehad en we hebben zoveel leuke bloggers ontmoet. (op de foto: Macblogster en Chantilie)

flip_book_2013_29 flip_book_2013_26 flip_book_2013_28 flip_book_2013_27

Beetje gek doen op het treinstation in Almere.

flip_book_2013_6 flip_book_2013_5

We stonden voor het eerst op een beurs. In samenwerking met Pearl Event, creëerden we een MyBlackHair Plein. Hier kon het publiek kennis maken met Black hair, beauty & fashion ondernemingen. Het waren twee hele lange dagen, maar echt super leuk! Meg heeft veel lezeressen ontmoet en natuurlijk beauty vlogger Taren Guy mogen interviewen. Lees hier het hele verslag terug >>

flip_book_2013_30

 

De Pearl Black Hair & Beauty Box! Deze stond in het teken van Pearl Event en zat vol met hair & beauty producten + entreekaart voor het event.

flip_book_2013_21

Yeaaaaah it’s a girl! Op 23 november werd Saira Joy geboren. Meg is een trotse tante hoor!

flip_book_2013_31

We zijn druk bezig om MyBlackHair.nl bij de kappers te krijgen. Binnenkort meer info…

flip_book_2013_32

Naast de maandelijkse diary van Vj Aineko, kregen we er nog een diary bij. Namelijk die van SBS presentatrice Nana!

flip_book_2013_24

De fotoshoot van begin dit jaar smaakte naar meer. We kwamen op het idee om een kerstfilmpje te maken met de modellen van OhMyHair.nl. Gewoon een sfeervol filmpje over vriendinnen die samen kerst en oud & nieuw vieren.

flip_book_2013_23

En dit was het dream team! Thnxxxx..

Check het resultaat hieronder

Merry Christmas & A Happy New Year with OhMyHair.nl from OhMyHair.NL on Vimeo.

Laatst zei iemand tegen Megisa: “Ik lees heel vaak jullie artikelen. Op maandagochtend open ik ook altijd de nieuwsbrief en als hij iets later komt, dan vraag ik mij af: waar blijft het?” Echt zo leuk om te horen! Super bedankt. Ook de mensen die niet de nieuwsbrief lezen of geen comment plaatsen. Thank you. Het was een heel leuk jaar, samen met jou. Wij wensen je echt alle geluk van de wereld. Hopelijk wordt 2014 een jaar waarin je dingen gaat doen/voortzetten die je echt leuk vind, waar je passie ligt en waar je gelukkig(er) van wordt. Live your dream and share your passion!

Bossies en brasa’s vanuit Suriname en knuffels vanuit Nederland.

xoxox

Aisha & Megisa

p.s: in 2014 bestaat Myblackhair.nl 5 jaar 🙂 We hebben hele leuke ideeën om dit met onze lezeressen te vieren. Dus meer info volgt gauw!

 

Q || Hoe was jouw jaar? En waar kijk je echt naar uit in 2014?

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm