Black Hair

MyBlackHair Dairy | Vj Aineko #9

Met een bos natuurlijke krullen, een modellen carrière en een creatieve baan als VJ, heeft Kristel Doest (VJ Aineko) het maar druk! En hoe leuk is het om heerlijk mee te genieten van de activiteiten van deze naturalista en een kijkje achter de schermen te nemen? Dat het leuk is, bewijst Kristel in haar eigen MyBlackHair Diary, waarin zij haar maand van week tot week met ons deelt.

We gaan weer even terug naar de zomer, waarin Kristel het Kwaku Festial tijdens Black Hair Day bezoekt, kapsels met Cantu producten uitprobeert en haar babyshower viert met familie en vrienden. Wat een heerlijke maand! Lees gauw verder…

Kwaku Black Hair Day

Zondag 3 augustus stond Kwaku in het teken van Kroeshaar met hun eerste Black Hair Day. De organisaties Sheado en Miss Black Hair Nederland demonstreerde wat er allemaal mogelijk is met kroeshaar. In Kwaku’s tentpodium Pompei werden lezingen, voorlichting en haarshows gegeven. Ik en mijn zusje waren er erg vroeg, dus begonnen we lekker met een hapje: saté!

aineko9.1 Daarna zijn we naar de gratis Sheado workshop gegaan.

Dominique Chantal Snip (de eigenares van Sheado) had zeker handige tips voor het verzorgen van kroes haar. Ik vond het fijn om te zien dat haar tips vooral handig zijn voor dames met haartype 4.

Microsoft Word - Blog nr 9 augustus.docx

Hier zijn een paar tips:

 • 1 x in de week of 1 x in de 2 weken haren wassen. Ons haar kost veel tijd en hoe langer het niet gewassen is, hoe meer het haar stretched en wat vettiger wordt. Daarom stellen we het soms te lang uit. Dat is op den duur niet goed voor het haar. Met de juiste producten en technieken droogt je haar niet uit.
 • Gebruik een clarifying shampoo als je de build up op je hoofdhuid en haren wil verwijderen en een moisturizing shampoo als je meer behoefte heb aan een vocht inbrengend product.
 • Verdeel je haar in stukken als je het gaat wassen of kammen. Maak bij het wassen een neerwaartse beweging. Zo voorkom je klitten. Bind daarna je haar weer vast.
 • Gebruik altijd een moisturizing conditioner na het wassen van het haar, het liefst een deep conditioner.
 • Gebruik 1 x in de maand een proteine conditioner. Gebruik je vaak hitte op je haar of kleur je jouw haar? Gebruik dan vaker een proteine conditioner, om je haar textuur gezond en veerkrachtig te houden.
 • Ze zei ook dat door build up je droger haar krijgt en producten dan minder kunnen werken. Dat zette me aan het denken. Ik zal haar Honey Hair Milk daarom opnieuw een kans geven.

In mijn blog nummer 6 vond ik dat mijn haar toch droog aan bleef voelen, maar misschien kwam het wel door de build up van andere producten. Lees het hier terug.

aineko9.3

Nog meer handige tips:

 • Heb je geen dure steamer? Ga dan met een plastic kapje onder de droger zitten (dat doe ik ook), of warm een natte doek in de magnetron op en doe die dan om je hoofd.

Ze gaf heel veel informatie over:

 • Het weinig reinigende vermogen van baking soda en appelazijn.
 • De verschillende oliën en hun verschillende voordelen.
 • Het verschil tussen banding en threading.
 • En nog veel meer!

Ze eindigde met een voorproefje van haar haarshow die later op die dag plaats zou vinden. De haarstyliste liet op 1 van de modellen (een kandidaat van Miss Black Hair NL) zien hoe je een vintage pin up kapsel zelf kon maken.

Microsoft Word - Blog nr 9 augustus.docx Microsoft Word - Blog nr 9 augustus.docx

Ik raad je zeker aan om een keer een lezing/workshop van haar te volgen. Er was zoveel informatie die naturals een goede simpele basis in haar verzorging kan geven. Ook ontkracht ze bepaalde haarverzorgingsmethodes die we hebben aangeleerd, maar ons haar helemaal niet helpen.

Na de haarworkshop ging ik nog wat kraampjes af. Rondom de Pompei tent was het kroes haar walhallah. Er waren tenten van o.a. AfroChic, Sheado, Nomi by Naomi, Divine Beauty. Ook de meiden van myblackhair.nl waren er. Het was echt prachtig om de samenwerking tussen al deze zelfstandige ondernemende dames te zien. Ik keek mijn ogen uit: Er waren zoveel mooie naturals aanwezig!

Microsoft Word - Blog nr 9 augustus.docx aineko9.7 Microsoft Word - Blog nr 9 augustus.docx Microsoft Word - Blog nr 9 augustus.docx

Aan het einde liep ik nog een rondje met de familie. Kwaku was echt amazing georganiseerd (van parkeren, tot kaartjes kopen en goed op het terrein rond lopen op duidelijke paden). Ik haalde nog een Virgin Mojito (alcoholvrij) en ging toen samen met mijn man en twee bakken roti weer naar huis. 😀

aineko9.10 Microsoft Word - Blog nr 9 augustus.docx Microsoft Word - Blog nr 9 augustus.docx Microsoft Word - Blog nr 9 augustus.docx

Evolution of the Black Woman event

 Donderdag 7 augustus was in SouthEast in Amsterdam het evenement: Evolution of the Black Woman. Dit werd georganiseerd door Miss Black Hair NL en New Urban Collective. De avond begon met een spoken word optreden en werd daarna vervolgd met een discussie over de stelling: Ben jij jouw haar? In het panel zaten o.a. Dominique Chantal Snip van Sheado en activist/rapper Darryl Moensker.

aineko9.14

Toen begon Andrew … The Investigator zijn lezing.

Hij had echt superveel energie waarmee hij het publiek op hypte. Hij begon met een leuke quiz waarin we verschillende haarstijlen aan het juiste land in Afrika moesten linken. Dat was niet altijd even makkelijk.

aineko9.15

Hij vertelde over hoe haarverzorging een groot onderdeel van de verschillende Afrikaanse samen uit maakt. Van family bonding tot kapsels die je status binnen de stam aangeven.

Microsoft Word - Blog nr 9 augustus.docx

Hij had het over Hatshepsut die 1 van de meest succesvolle farao’s van Oud Egypte was. Harriet Tubman die in Amerika als gevluchte slaaf meerdere keren terug ging naar de plantage waar ze als slaaf moest werken om 70 andere slavenfamilies te helpen met ontsnappen.

aineko9.17

Microsoft Word - Blog nr 9 augustus.docx

Er was zoveel informatie dat de lezing een half uur uit liep, ondanks dat hij een deel weg had gelaten.

Het publiek ging geïnspireerd met een hoofd vol nieuwe kennis weer naar huis. Hier is een korte reportage gemaakt door Bijlmerenzo:

Cantu leave in conditioner repair cream

 

Ik ben maar eens die Cantu Leave-in Conditioner Repair gaan proberen. Ik was nog geen 4 uur bezig met mijn haren twisten. Voor mijn doen is dat redelijk kort. 🙂

 • Haar opdelen in 6 secties. 10 min
 • Wassen met cleansing shampoo dr organics tea, twist weer vastmaken. 30 min
 • Haar mayonaise inmasseren, twist weer vastmaken. 30 min
 • 15 min onder droogkap met plastic kapje, 15 minuten laten af koelen.
 • Uitspoelen en uitkammen onder de douche, weer in twist vastmaken. 30 min
 • Cantu insmeren en 12 twist maken. 1 uur
 • Banding. 30 min

Eindresultaat: heerlijk zacht haar, geen roos. Ziet er niet droog uit, maar was ook weer niet vettig. Kan heel goed werken voor meer gedefinieerde stijl.

Hieronder zijn verschillende kapsels (met het gebruik van Cantu en olijf olie) en outfits:

aineko9.19

Oorbellen van Nomi by Naomi

aineko9.20

Always chique: Black and white

aineko9.21

Strepen op 2 verschillende manieren.

aineko9.22

Prints

aineko9.23

Funky street style

aineko9.24

Voor meer fashion en haar ga naar mijn Pinterest account.

aineko9.25

Bantu knots op grote 2-strand twists: Smooth effect bereikt met Cantu, maar het slaapt niet lekker me gigantische knotten op je hoofd.

Babyshower

Op 30 augustus was mijn babyshower. Het was bij mijn ouders thuis en super gezellig. Familie, schoonfamilie, vriendinnen en collega´s kwamen langs. Er waren verschillende hapjes van finger sandwiches, mini cupcakes tot broodjes pom.

Het was heerlijk weer waardoor de kinderen lekker in de tuin konden spelen.

aineko9.26 Microsoft Word - Blog nr 9 augustus.docx aineko9.28 aineko9.29 aineko9.30 aineko9.31 aineko9.32 aineko9.33 aineko9.34

In mijn volgende blog schrijf ik over mijn laatste baby voorbereidingen.

Tot de volgende keer!

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm