Black Hair

My Dreadlock Journey #8 || Haarstijlen met korte dreadlocks

hat 7 months

Ik sprak afgelopen week met een follower van mijn Instagram (@spontaneousempress). Ik probeerde zoveel mogelijk vragen te beantwoorden gezien zij nogal twijfelachtig haar lockjourney startte. Ik sprak als brugman, maar natuurlijk kan je op verschillende manieren dreadlocks starten en is iedereens journey toch wel even wat anders. Van de één locked sneller dan van de ander, de één heeft meer haarproducten nodig om zijn/haar hoofdhuid goed te verzorgen etc. In the end: we all have beautiful natural dreadlocks!

Ze haalde een heel goed punt aan en ook iets waar ik een beetje tegen aan liep. Er zijn weinig leuke foto’s te vinden van vrouwen met korte dreadlocks. Al die dames en modellen hebben locks tot op hun schouders en langer. “That’s quite discouraging!”, zei ze. Dat kon ik begrijpen, maar voor mij was het juist ook wel ENcouraging om de volgende twee redenen.

  • Je weet dat het niet uit maakt door welke fases je zal gaan, jouw haar zal er aan het einde van de rit net zo mooi en smooth uit zien. Ik let nu bijvoorbeeld heel erg op de bobbeltjes die mijn haar maakt in mijn dreadlocks. Soms heel erg storend, maar als ik op afstand ernaar kijk begint mijn haar er ook al smooth uit te zien. So… you’ll get there!
  • Kapsels met lange dreadlocks kun je vaak genoeg ook toepassen met je korte locks. Natuurlijk ziet het er anders uit, maar tenminste heb je weer een nieuwe hairdo ontdekt. En elke keer ontdek je dat je meer en meer kunt doen. Die locks worden toch echt langer!

Ik wil jullie twijfelaars of ‘rookies’ even een hart onder de riem steken. Kop op en wees creatief. In mijn vorige blog gaf ik al wat tips over bepaalde accessoires die je kunt gebruiken om wat leuke kapsels te maken met je korte locks. Frizzy of niet, they always do the trick! Kijk gewoon wat jouw stijl is en schaf ze aan. Oh en wat handig is om te weten… probeer eens je haar een beetje nat te spuiten voordat je een kapsel maakt. Het stretched je dreadlocks waardoor je bijvoorbeeld plotseling een (varkens)staartje kan maken ;-).

Ik deel graag mijn hairdo’s met mijn locks vanaf 6 maanden (toen gingen namelijk mijn lockextensions eruit). Laat me weten of je er wat aan hebt gehad. Volg me ook op Instagram want daar probeer ik wel eens wat uit.

 

scarf 7 months

ander soort kuifje

Beetje wild

 

 

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

 

Haarband en toetje

 

6 mpnths

 

9 months

 

IMG_6470
kuifje again

 

 

 

 

Ik was Ms. Mijn-haar-zit-altijd-netjes en nu ben ik Spontaneous Empress met mijn baby-dreadlocks! Een contrast tot wat ik vroeger had, maar veel krachtiger - because I am my hair! Ik houd van positieve veranderingen en mijn haar is er een van. Mijn andere uitdagingen en veranderingen (en vooral ook van andere generatie-genoten) deel ik op mijn motivational platform EqualsPositivity.com! Op MyBlackHair.nl schrijf ik over mijn 'rebel-ish' lock journey in de hoop jou te motiveren om uit te stralen wie je werkelijk bent!