Black Hair

My Dreadlock Journey #6| Must Haves voor korte locks

IMG_5822

If you go natural, there are always must-haves! Ik heb ze al eerder aangegeven, maar ik zal er in deze blog dieper op ingaan met een voorbeeld.

Vaak denk je dat je met kort haar niet veel kan, maar haarpennetjes en nog wat must-haves maken het allemaal stukken interessanter. Voordat ik je vertel wat je allemaal aan kan schaffen, wil ik graag aangeven dat je mijn voorbeelden slechts als inspiratie kan gebruiken. Ik heb naar zoveel YouTube video’s gekeken en maar wat geprobeerd. Ik kwam niemand tegen die exact dezelfde lengte locks als ik had, dus dan maar even wat proberen. Dat adviseer ik jou dus ook! Wat staat jou het beste?

 

IMG_5769

Bobby pins: Deze zijn handig om de locks die uitsteken naar beneden te duwen. Soms heb je er heel veel in je haar, maar het lijkt dan wel alsof alles bij elkaar zit. Stel dat je een half staartje wil maken, maar de helft past niet eens in je staartje. Bobby pins are the key! Ik kan tot nu toe geen staartje maken, maar die bobby pins doen me goed. Er gaan overigens steeds meer locks in mijn staartje ;-).

 

IMG_5768

 

IMG_5802

Haarpennetjes: Deze zijn handig als je haar los blijft, maar je een paar locks relatief strak naar achteren wil. Schuif ze dan ook technisch! Daarmee bedoel ik dat je ten eerste je locks naast elkaar zet want anders is de schuifpen te wijd en blijft je haar niet plat en ‘strak’. Ten tweede moet je ervoor zorgen dat het einde goed in je new growth vast gaat zitten. Dit alles draagt dus bij aan het perfectioneren van je kapsel.

IMG_5813

Haarband: Makkelijkste en mijn favoriete tool voor kort haar. Ik denk dat het bij alle lengtes wel leuk is, maar vooral wanneer je haar nog heeeel kort is. Je hoeft dan ook niets meer te doen. Ik spuit altijd wel een beetje water zodat de locks wat ‘volume’ krijgen. Wellicht lijkt mijn achterhoofd plat als ik dat niet doe.

IMG_5777

Sjaaltjes: Eigenlijk zijn sjaaltjes ook een van mijn favoriete tools. Alleen kan ik ze niet altijd combineren met mijn kleding of kom ik net even te ‘speels’ over terwijl ik bijvoorbeeld zakelijk moet zijn. Het hangt er ook maar net van af hoe je je sjaaltjes bindt hè.

IMG_5787

 

IMG_5791

Elastiekjes: Elastiekjes gebruikte ik liever niet toen mijn haar nog niet gelocked was. De kans is dan groot dat je net een haartje los trekt en je veel meer haar verliest. Natuurlijk is het niet je hele lock, maar wel een centimeter. Ja… het kost meer tijd om te locken dan om het los te krijgen. Ik ben nu wel in een fase waarbij ik de elastiekjes kan en wil gebruiken. Dan nog gebruik ik liever die dikke elastiekjes. Die dunne snijden overigens ook veel sneller.

De elastiekjes zijn handig als je een kapsel maakt waarbij je meerdere locks bij elkaar zet. Met bobby pins lukt het ook, dus is het is maar net wat je prefereert. Elastiekjes zijn soms gewoon wat handiger als je met een ‘complex’ kapsel bezig bent. Met bobby pins gaat het soms snel los en maak je er een troep van. Of je hele kapsel gaat sneller los.

 

elastiek

Overige accessoires: Hoedjes en lappen stof zijn leuke accessoires die je kan gebruiken als je haar opstandig is in de ochtend. Je kan gemakkelijk een doek op je hoofd binnen als je haar helemaal niet mee werkt. Wat leuke bijoux en je kan de deur uit 😉

Heb je genoeg inspiratie gekregen? Laat mij dan zien hoe jij het aanpakt. Met locks of zonder! Ik ben benieuwd. Have fun!

Ik was Ms. Mijn-haar-zit-altijd-netjes en nu ben ik Spontaneous Empress met mijn baby-dreadlocks! Een contrast tot wat ik vroeger had, maar veel krachtiger - because I am my hair! Ik houd van positieve veranderingen en mijn haar is er een van. Mijn andere uitdagingen en veranderingen (en vooral ook van andere generatie-genoten) deel ik op mijn motivational platform EqualsPositivity.com! Op MyBlackHair.nl schrijf ik over mijn 'rebel-ish' lock journey in de hoop jou te motiveren om uit te stralen wie je werkelijk bent!