comb applicator bottle
Black Hair

Musthave voor olie behandelingen: Comb Applicator Bottle + WIN! [GESLOTEN]

Natuurlijke oliën voor in het haar zijn super populair onder vrouwen met kroes en krullend haar. Niet gek ook. Het gebruik van olie zorgt ervoor dat het vocht in je haar blijft en houdt je haar gezond. Populaire oliën voor het haar zijn kokosolie, olijfolie en castor olie. Afhankelijk van wat je wil bereiken (bijvoorbeeld meer moisture of glans), kies je de olie die daarbij past.

Het aanbrengen van haarolie deed ik tot voor kort gewoon met mijn handen/vingers, maar toen kreeg ik de Comb Applicator Bottle van RootsOnly toegestuurd. En wat een uitvinding zeg! Zo simpel eigenlijk. Deze applicator heeft als dop een kam. De tanden van de kam hebben allemaal gaten, waar de olie (of iets anders) uit kan vloeien. Op deze manier kan je heel gemakkelijk bij je hoofdhuid komen en veel gemakkelijker de olie verspreiden over je hoofdhuid. Ideaal toch!

comb-applicator-bottle2

Niet alleen voor olie

De Comb Applicator Bottle kun je nog voor veel meer behandelingen gebruiken dan alleen een olie behandeling(zoals een hot oil treatment) of het insmeren van je hoofdhuid met olie. Oorspronkelijk was dit product namelijk ontwikkeld om uitgroei van de haarkleur op een gemakkelijke manier bij te werken. Maar het bedrijf dat het product produceert, ontdekte dat veel bloggers en vloggers de Comb Applicator Bottle ook nog op andere manieren gebruikte. Zo wordt het gebruikt om (speciaal voorgeschreven)shampoo en conditioner op de hoofdhuid aan te brengen, verschillende oliën en dus haarkleur.

comb-applicator-bottle3

Voordelen en nadelen

Ik heb het gebruikt voor het aanbrengen van olie op mijn hoofdhuid, voor een hot oil treatment (met kokosolie) en voor het sealen van mijn haar(met castor olie) nadat ik een leave-in conditioner had gebruikt. Ik ontdekte de volgende voordelen:

  • Door de kam die erop zit, kun je veel gemakkelijker bij de haarpunten komen dan met je vingers. Als ik veel tijd had, verdeelde ik mijn haar in 6 secties en bracht dan de olie aan op mijn hoofdhuid. Maar ook zonder een verdeling kun je gemakkelijk je hele hoofdhuid bedekken.
  • Mijn haarolie is minder snel op! Voorheen deed ik wat olie in mijn handpalmen en dan in mijn haar, maar dan verspil je veel olie. Met de Comb Applicator Bottle breng je precies voldoende aan. Je kunt namelijk heel lichtjes knijpen in de fles en de olie verspreid zich. Hoe harder je knijpt, hoe meer olie eruit komt. Doe het rustig aan en je bespaart echt veel olie.

Alhoewel ik vind dat elke vrouw dit wel in haar haarverzorging kan gebruiken, heb ik uiteraard ook wat kritische punten:

  • Zorg ervoor dat je het kammetje van de applicator bottle goed schoonhoudt. Anders gaat het verstoppen. Vooral als je een wat dikkere substantie gebruikt, zoals shampoo of conditioner. Of als je verschillende oliën met elkaar mixt. Ik maak het simpelweg schoon met afwasmiddel. Ik doe wat water en afwasmiddel in het flesje, het kammetje erop en schudden. Om de verstopte kanalen van het kammetje te reinigen, knijp ik in het flesje zodat het sop al het vuil eruit spuit.
  • Als je van DIY’s houdt en verschillende oliën wilt mixen voor een behandeling, zou het handiger zijn als er nog een extra gesloten dop voor de applicator bottle beschikbaar zou zijn. De gaatjes in de kammetjes laten alle vloeistof door als je het schudt. Dit is wel op te lossen door gewoon je hele handpalm over de kam te plaatsen en dan te schudden. Daarnaast is een gesloten dop ook handig als je op reis gaat!

comb-applicator-bottle4

Wel of niet aanschaffen?

Jazeker! Deze olie is een musthave voor iedereen die bezig is met een healthy hair journey. Ik heb dit niet getest met een haarkleur, maar lees online veel goede reviews over het gebruik van de comb applicator bottle voor het kleuren van de haarwortels. Dus ook daar kun je het voor gebruiken. Daarnaast denk ik dat het voor kinderen met lang haar ook gemakkelijk te gebruiken is. Ook mannen(met zowel kort kroes haar als lang haar of dreads) die van haarolie houden is dit aan te raden Het maakt de verzorging dus makkelijker, je kunt effectiever je hoofdhuid bereiken en je bespaart heel veel olie doordat het zuinig in gebruik is!

De Roots Only Comb Applicator Bottle is verkrijgbaar bij Supernaturals.nl voor €14,95.

WIN! Comb Applicator Bottle

Wil jij graag de Comb Applicator Bottle zelf uitproberen? Doe dan mee aan deze winactie en misschien ben jij wel de gelukkige winnares van deze handige must have!

 

[WINACTIE GESLOTEN]

 

Voorwaarden

  • Deze winactie eindigt op woensdag 3 mei 2017 om 23.59 uur
  • De winnares krijgt per e-mail bericht op donderdag 4 mei 2017
  • Om deel te nemen aan deze winactie moet je het formulier volledig hebben ingevuld
  • Zorg ervoor dat je een juist e-mailadres invult.
  • De winactie is voor alle nieuwsbrief-abonnees van Myblackhair.nl. Wil je ook meedoen aan de win-actie, maar ben je nog geen nieuwsbrief-abonnee? Dan wordt je dat wel wanneer je het bovenstaande formulier invult. Je ontvangt dan wekelijks de leukste blackhair nieuwtjes in je inbox.

 

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm