Black Hair

Must have producten voor het losmaken van je twists

Over het maken van twists vind je heel veel verschillende tutorials. Je kunt namelijk grote twists maken, dunne twists of flat twists. Op internet zijn er tal van filmpjes en blogs te vinden waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je de perfecte twist maakt. Heel interessant natuurlijk, omdat de kwaliteit van de twists die je maakt, bepaald hoe jouw twist-out eruit komt te zien. Het gebruik van een goede krulpudding of krullencreme kan hierbij een belangrijke rol spelen. In dit artikel vind je drie verschillende producten die je voor je krullen zou kunnen gebruiken. Minstens net zo belangrijk als het maken van je twists, is het losmaken van je twists voor een perfecte twist out. Om ervoor te zorgen dat je twist out er gedefinieerd en goed gemoisturized uit ziet, kun je voordat je het losmaakt twee soorten producten gebruiken: een leave-in conditioner (of moisturizer ) en een olie.

 

revitalizing-leave-in-conditioner

1. Leave-in conditioner: Revitalizing Leave-in Conditioner van Jane Carter Solutions (€11,50, te koop via OhMyHair.nl)

Zijn je twists droog? Maak ze dan weer vochtig door ze te moisturizen. Omdat het best lastig is om dat ‘per twist’ te doen, is het gebruik van een hair spritz aan te raden. Wanneer ik mijn twists een nacht lang heb laten drogen (‘ s avonds gebruik ik daarvoor de ‘Ananas-methode‘), spray ik ze ’s ochtends in met de Revitalizing Leave-in Conditioner van Jane Carter. Liever zelf een hairspritz maken? Dan kan ook! Lees daar hier meer over.

JBCO

 

2. Sealen: Jamaican Black Castor olie (236 ml, €22,95 , te koop via supernaturals.nl)

Nu is het tijd om de twists los te maken. Dit kun je eigenlijk met iedere olie doen. Mijn favoriet is castorolie. Dit is een dikke olie, die ook wel wonderolie wordt genoemd, en uitstekend werkt op mijn type 4 haar. Castorolie staat er om bekend dat het de haargroei kan stimuleren. Daarnaast is het een geschikte moisturizer voor ieder haartype. Het kan zijn dat jij de olie te vettig vindt, of te ‘zwaar’. Mix de castor olie dan met amandelolie. Ik gebruik twee soorten castorolie: Jamaican Black Castor Olie (JBCO) en normale castorolie. Met de JBCO verzorg ik mijn haarlijn. Deze olie is momenteel nog steeds erg populair. Het is een dunnere en lichtere olie dan de normale castorolie. Hier kun je meer lezen over het verschil tussen JBCO en normale castorolie. Nu is het tijd om je twists eruit te halen. Dit kun je als volgt doen:

  • Verspreid de castorolie over je vingertoppen en pak de eerste twist tussen je duim en wijsvinger.
  • Smeer  eerst een beetje licht de castor olie op je hoofdhuid
  • Vervolgens draai je de twist los door met de vingers aan je ene hand de twist vast te houden, terwijl je met je duim en wijsvinger van je andere hand, de twist losdraait. Dit kun je doen door het in de tegengestelde richting te draaien.

Herhaal deze stappen bij iedere twist die je losmaakt. Het resultaat? Prachtige krullen die er gevoed en gezond uit zien!

Welke producten gebruik jij om je twists los te maken?

 

Vond je dit artikel interessant? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt elke week dé blackhair & beauty nieuwtjes!

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies