Black Hair

Must Have book voor Transitioners

transitioning hairstyle

De natural hair movement blijft een interessant onderwerp. Steeds meer vrouwen kiezen ervoor de relaxers weg te doen en hun eigen kroeshaar of krullen te dragen. En hoewel dat heel simpel klinkt, blijkt dat dragen van je eigen natuurlijke haar soms helemaal niet zo simpel. Wanneer je jaren lang gewend was om een relaxer te gebruiken en dus ook je steile haar te verzorgen, blijkt de verzorging van je krullen toch echt andere koek te zijn. Want hoe doe je dat precies? Welke producten moet je gebruiken en welke juist niet? Moet je nieuwe borstels aanschaffen? Dit zijn enkele vragen waar je wellicht antwoord op wilt hebben.

Juist hierom zijn er veel vrouwen die ervoor kiezen langzaamaan over te stappen van een relaxer naar natuurlijke krullen. Dit doen zij door een transitioningfase in te stappen. Heel simpel gezegd houdt dit in dat zij stoppen met de relaxer en deze eruit laten groeien. Het gevolg? Twee verschillende haarstructuren – je krullen en je uitgegroeide relaxer – moeten verzorgen. En tja, ook dat vraagt om een specifieke aanpak. In het boek The Science of Transitioning :A Complete Guide to Hair Care for Transitioners and New Naturals (geschreven door Audrey Davis-Sivasothywordt stap voor stap uitgelegd hoe je je haar tijdens deze periode kunt verzorgen.

science of transitioning

Het boek is bedoeld voor transitioners, ‘newly naturals’ (max. twee jaar) en vrouwen die overwegen natural te gaan. Het biedt informatie over de producten die je kunt gebruiken, welke technieken je kunt toepassen om je haar zo gezond mogelijk te houden en voorbeeld haarverzorgingsschema’s die je zelf kunt gebruiken. Uiteraard wordt ook uitgebreid toegelicht wat de nadelen zijn van een relaxer.

Op Amazon.com kun je alvast de eerste paar hoofdstukken van het boek lezen. Vervolgens kun je hem bestellen voor ongeveer €20,- 

 

Audrey Davis-Sivasothy schreef trouwens al eerder het boek The Science of Black Hair: A Comprehensive Guide to Textured Hair Care. Dit boek gaat voornamelijk over de verzorging van kroeshaar, maar ook over de verzorging van haar dat is gerelaxed of geverfd. Over dat boek, dat in 2011 verscheen, schreven wij destijds al iets op deze site.

 

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies