Events

Must go to: I Love Suriname event

 SU waaier_Darren fotografie

Toen ik bijna vier jaar geleden naar Suriname verhuisde, had ik er niet bij stilgestaan dat ik onder een van de velen Surinaamse Nederlanders viel die (re)migreerde naar het warme land. Inmiddels weet ik wel beter en ben ik bijna niet meer verbaasd wanneer ik weer iemand tegen kom op straat en ik vrolijk te horen krijg dat hij of zij ook naar Suriname is geëmigreerd (of geremigreerd). En nee, dat zijn niet allemaal gepensioneerde mensen, juist de jongere generatie verruild Nederland steeds vaker voor het Zuid-Amerikaanse land . Suriname is hot! Logisch toch? Elke ochtend die heerlijke zonneschijn door je ramen, heerlijk eten, genieten van de natuur en lekker feesten. Wie wil dat nou niet?

I Love Suriname

In Nederland bevindt zich een grote groep mensen die bezig is met hun (r)emigratie naar Suriname. Sommigen zijn er al jaren mee bezig, anderen zien er nu pas het nut van in. Maar hoe doe je dat, emigreren naar Suriname? Wat komt er allemaal bij kijken en waar liggen jouw kansen in Suriname? Wil je daar antwoord op, dan moét je op Zaterdag 10 oktober zeker een bezoekje brengen aan de bijeenkomst ‘I Love Suriname’, georganiseerd door Tori Oso Utrecht.

Tijdens deze bijeenkomst komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals:

  • Crowdfunding. Crowdfunding is hot….maar wat is het nou eigenlijk? Wat kun je ermee bereiken en voor wie is het interessant? Apura Networks vertelt je er alles over!
  • Remigreren naar Suriname. Het Nederlands Migratie Instituut (NMI) geeft infomratie over remigratie en de remigratiewet. Welke voordelen (en nadelen) heeft deze wet voor jou?
  • Ondernemen. Stephen Deul van Resultaat op maat vertelt over de do’s & don’ts op het gebied van ondernemen met of in Suriname.
  • Vrijwilligerswerk in Suriname. Wat is er allemaal op dit gebied en wat is het nut van vrijwilligerswerk in Suriname? Hoe kan je vrijwilligerswerk gaan doen in Suriname? Jord Huffels van Stichting Papaya Projects informeert je hierover.
  • Storytelling: Daan Goppel, schrijver van het boek Liften naar Suriname deelt zijn verhaal en vertelt hoe hij vanuit Nederland liftend naar Suriname is gereisd. Een jongensdroom die uit is gekomen.

Het belooft een interessante middag te worden met voldoende gelegenheid tot ontmoetingen en het stellen van vragen. Hier vind je meer informatie over het programma. 

Aanmelden voor de bijeenkomst?
Wil je hierbij aanwezig zijn? Meld je dan eerst aan via torioso@gmail.com (dit is verplicht). Je betaalt slechts €10,-. Naast de interessante sprekers, zijn er enkele standhouders met leuke goodies én word je onbeperkt koffie, thee en water aangeboden.

Win 2 vrijkaarten voor I Love Suriname!!!

In samenwerking met Tori Oso Utrecht geven wij twee vrijkaarten weg voor I Love Suriname. Wil je er kans op maken? Doe dan het volgende:

1. Deel deze post over I Love Suriname via je Facebook profiel. Je kunt de link van dit artikel gebruiken of de post op onze Facebook pagina delen (zie: )

2. Mail vervolgens je naam en achternaam naar torioso@gmail.com. Vermeld erbij dat je hebt meegedaan een de winactie via MyBlackhair.nl.

Succes!

Nog even de belangrijkste info:

I Love Suriname wordt georganiseerd door Tori Oso Utrecht

Datum: zaterdag 10 oktober 2015
Locatie: Meeting Plaza Utrecht in Hoog Catharijne
Tijd: 11.00 – 16.30 uur
Adres: Godebaldkwartier 20, 3511 DX Utrecht

Voorwaarden deelname winactie

  • Deze winactie eindigt op maandag 5 oktober om 23.59 uur
  • De winnaars krijgen van Tori Osso per e-mail bericht op dinsdag 6 oktober
  • Om deel te nemen aan deze winactie moet je de bovenstaande stappen hebben uitgevoerd
foto: via Tori Osso Utrecht

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies