Beauty

Monday Hairstyle Inspiration | Kawaii Hair

Een paar weken geleden postte zangeres Dawn Richard onderstaande foto met de tekst: Kawaii. Ze draagt lange vlechten. Een aantal van de vlechten zijn omwikkelt met gekleurd haar. Nieuwsgierig als ik was, ben ik meteen gaan opzoeken wat ze met de tekst ‘Kawaii’ bedoelde.

Schermafbeelding 2015-09-20 om 21.56.35 Schermafbeelding 2015-09-20 om 21.56.18

Kawaii is een Japanse term voor mooi, schattig, liefelijk en alles in die trant. Het wordt veel gebruikt in de manga en anime cultuur (die Japanse strips…). Als je Kawaii intikt in Pinterest of Google, zie je meteen wat het inhoudt: schattige meisjes met grote, onschuldige ogen, roze haar en heel veel strikjes. Maar ook Picathu (Pokémon), Hello Kitty en baby unicorns. Allemaal in pastel kleuren. Heel erg vrolijk en meisje-meisje dus.

Het haar van Dawn Richard is eerder stoer, dan liefelijk. Alleen de kleuren kun je nog wel Kawaii noemen. Wil je echt schattig haar en een Kawaii haarstijl? Dan zijn dit goede voorbeelden:

kawaii_hairstyle1

 

kawaii_hairstyle2

 

kawaii_hairstyle3

 

kawaii_hairstyle4

kawaii_hairstyle5

 

Beetje gewaagd hè? Zou jij je haar zo dragen?

foto’s: pinterest, click on photo

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm