Mini Keratine Behandeling bij kapsalon Chokka's

mini_keratine_chokkas
In juni lanceerden we de Black Hair Box. Een box vol met haar- en beauty producten voor vrouwen met kroes en krullend haar. In één van de boxen zat een gouden envelop met een hele grote prijs. Lucky girl Judy-Ann Blanken vond deze envelop in haar box en won hiermee een Mini Keratine behandeling bij kapsalon Chokka’s in Amsterdam!
gouden_envelop
 
Wat is een mini keratine behandeling?
Iedereen weet wel wat een keratine behandeling is. De behandeling is erg populair, maar er bestaan ook veel mistverstanden over. Haarstylist Soelema legt uit wat de mini keratine behandeling inhoud: “De mini keratine behandeling is eigenlijk het zusje van de ‘normale’ behandeling. De structuur van je haar zal niet veranderen. Deze behandeling geeft je haar een extra laag en laat je haar meer glanzen. Eigenlijk kun je het zien als een intensieve vitamine behandeling.” 
Dat klinkt hartstikke goed! Judy-Ann is al een hele poos natural en haar haar kan wel wat voeding en glans gebruiken. We nemen eerst een before foto:
chokkas-before
 

De krullen van Judy-Ann

chokkas_1

Allereerst werd haar haar gewassen.

chokkas_2

Hiervoor werd gebruik gemaakt van het merk Kerabond. De shampoo zorgt ervoor dat de haarschubben zich openen, zodat de keratine erin kan worden gedaan.

” Kerabond Keratherapy bevat een exclusieve formule van aminozuren, pure keratine en natuurlijke fruitextracten die snel in het haar trekken, het haar intensief verzorgen, verzachten, glans geven en een beschermende werking geven. Fruitextracten uit de Amazone en pure keratine helen en herstellen het haar, terwijl de aminozuren pluis aanpakken en zelfs het meest weerbarstige haar gladder en makkelijker handelbaar maken. Kerabond versterkt het haar en maakt het krulpatroon grover, het creëert zachtheid en een gezonde glans. En de producten van Keratherapy bevatten geen formaldehyde.” (bron)

chokkas_3

De shampoo werd met door het haar gekamd met een Tangle Teezer

chokkas_4

Daarna moest de shampoo even intrekken.

chokkas_5

Toen was het tijd om de keratine in het haar te spuiten…

chokkas_6

…en goed door het haar te kammen.

chokkas_7

Daarna werd het haar uitgespoeld en met een föhn droog gemaakt.

chokkas_8

chokkas_9

chokkas_10

Om het haar goed droog te krijgen, ging Judy-Ann nog even onder de droogkap.

chokkas_11

chokkas_12

Het haar werd getangd.

chokkas_13

Een kwart stijl haar.

chokkas_14

chokkas_15

En klaar!

chokkas_16

Alleen nog even de dode puntjes verwijderen..

chokkas_18

Eind resultaat!

chokkas_17

De nieuwe look van Judy-Ann!

Judy-Ann is zichtbaar blij met haar nieuwe look. Wel is het even wennen om haar haar weer stijl te zien. Kapster Soelema adviseert Judy-Ann nog om geen ‘gekke’ dingen te doen met haar haar de eerste week. Zo mag ze geen sulfaten shampoo gebruiken en moet ze het de eerste paar dagen nog helemaal niet wassen. Verder kan ze wel gewoon oliën e.d. gebruiken en eventueel het haar tangen als het nodig is.

We waren benieuwd of Judy-Ann na een week nog steeds zo tevreden zou zijn over de resultaten, dus namen contact met haar op.

Judy-Ann:

“Omdat ik niet wist wat een mini keratine behandeling inhield, had ik geen hoge verwachtingen. Maar ik ben echt super blij met het resultaat. Mijn haar ziet er gezond uit en voel lekker zacht en licht aan. De kapsters bij Chokka’s waren echt vriendelijk. Zij hebben mij, voorafgaand aan de behandeling, alles goed uitgelegd. Ok tijdens de behandeling gaven zij mij steeds aan wat zij gingen doen. De sfeer in de kapsalon is ook lekker ontspannen en gezellig. 

Nu, een week later, zit mijn haar nog net zo goed als een week geleden. En dat zelfs na vier dagen sporten en fietsen naar het werk! Ik had verwacht dat ik mijn haar zou moeten bijwerken met de tang, maar gelukkig is dat niet voorgekomen. Voor het slapen gaan breng ik twee druppels argan olie in mijn haar, vervolgens doe ik er rollers in. Ik ben heel erg benieuwd hoe mijn natuurlijke krul eruit ziet, wanneer ik mijn haar vanaf volgende week weer natuurlijk zal dragen. 

Ik ben nu al van mening dat als mijn natural friends hun haren willen steilen, zij dat beter kunnen doen in combinatie met een mini keratine behandeling. Als volgende week blijkt dat mijn haar in natuurlijke staat ook zacht is en minder droog, dan wil ik dit wel meerdere keren per jaar doen.”

Wil je meer informatie over de mini keratine behandeling bij Chokka’s? Klik hier of neem dan contact op!

Chokka’s Black Hair Academy
Nieuwezijds Voorburgwal 266
1012 RS Amsterdam
www.chokkas.nl
facebook.com/chokkas.blackhair