Mijn weave van Signature Hair, Stylez by Nancy

Zoals jullie weten ben ik nog steeds in de transitioning fase. Ik wacht denk ik tot na de zomer voor een big chop. Hartstikke spannend. Ondertussen vind ik het leuk om verschillende haarstijlen uit te proberen. Na mijn crochet braids en box braids, werd het nu dus tijd voor een weave. De laatste keer dat ik dat heb gedaan is alweer 4 jaar geleden.
De perfecte weave
Weaves, wigs, lacewigs…ze zijn overal te vinden. Maar omdat het vaak zo veel geld kost, vind ik het belangrijk om haar van goede kwaliteit te kopen. En tegenwoordig hoeft duur haar ook niet perse van goede kwaliteit te zijn. Dus is het belangrijk om –voordat je veel geld besteedt – het haar goed kan bestuderen en eventueel reviews kan lezen. Want als ik ergens wel een hekel aan heb, is het weave dat heel veel haren los laat of bijvoorbeeld te korte banen heeft.
What’s your Signature look?
Via de webshop www.signaturehair.nl heb ik weave ontvangen. Ik koos voor krullend haar, omdat ik dat nooit eerder heb geweaved. Ik heb altijd steil haar gehad, maar nooit echt lang, omdat ik vond dat het altijd ging klitten. Volgens mij gebeurt dat met krullen minder snel en als het wel gebeurt, valt het minder op.
Signature hair is ‘hair heaven’ voor liefhebbers van weaves. Eigenaresse Dirgni verkoopt 100% menselijk haar van de hoogste kwaliteit. Toch was ik best nieuwsgierig hoe wij als consument nou kunnen weten of het echt ‘echt’ haar is. Dirgni: Als consument kan je het zien omdat het haar niet zo „glanst” als het synthetische haar. Het voelt ook zachter aan. Qua kwaliteit zie je het ook aan de dikte van het haar. Signature Hair is double drawn, dat betekent dat het een gelijke dikte houdt tot aan de punten. Je moet er met je vingers doorheen kunnen gaan, zonder dat het stroef aanvult. Je merkt het ook als je het haar gaat verven. Het moet zijn zachtheid behouden, niet stroef worden en er moet geen rookvorming ontstaan tijdens het blonderen. Dan krijg je ook een mooiere volle kleur in plaats van het koperachtige blond. Als je het wast, mag het niet klitten of veel haarverlies lijden.”
Daarnaast is het ook goed om erbij te vermelden dat Signature hair virgin hair verkoopt. Dat is onbewerkt haar. Maar hoe zit het met krullend haar? Dirgni: “Koop je krullen, dan zijn deze krullen niet op een chemische manier (permanent, curly) in het haar verwerkt. Men doet dit via een steaming proces. Het haar wordt in krullers gezet en meerdere malen gestoomd. Dit zorgt voor de verschillende haartexturen; kinky, curly en bodywave die te verkrijgen zijn. Daardoor kan het zijn dat de krul na een tijd -afhankelijk van de verzorging van je haar- uitrekt of minder wordt. Maar het zou nooit helemaal steil mogen worden.”
Heel fijn om dit allemaal van te voren te weten. Eigenaresse Dirgni heeft zelf heel veel ervaring met kwalitatief slechte weaves. In haar zoektocht naar de beste haarsoorten, leerde ze de slechte producten van de goede te onderscheiden en wist ze inmiddels wat ze wel en niet kon gebruiken. Ze ontving heel wat complimenten over haar mooie weaves en besloot op een gegeven moment zelf haar te verkopen. En zo was Signature Hair geboren.
Eigenlijk is Signature Hair een soort van full service webshop. Je kunt er niet alleen je haar bestellen – en eventueel op afspraak komen bekijken en voelen – je kunt ook direct via de webshop een kapster zoeken om je weave te laten plaatsen. Harstikke handig voor als je nog geen adresje hebt.
Stylez by Nancy
signature_hair7
Voor het plaatsen van mijn weave ging ik naar een partner kapper van Signature Hair in Eindhoven. De salon heet Stylez By Nancy en de eigenaresse Nancy is een van de weinigen in Eindhoven met een salon waar ook black hair wordt behandeld. Al het haar dat op Signaturehair.nl wordt verkocht, kun je ook bij haar kopen. Nancy: “Dirgni en ik zijn al jarenlang vriendinnen en helpen/steunen elkaar graag als vrouwelijke ondernemers. Signature hair is van goede kwaliteit, de houdbaarheid is optimaal, je kunt het langdurig gebruiken en kan elke kleur geven die je wilt, zonder dat de kwaliteit terug loopt. De banen zijn stevig en de lengte die besteld wordt, voldoet aan de eisen. Kortom goed haar.”
Ik voel me hartstikke welkom in de kapsalon en kan direct plaats nemen in de stoel. Bij Stylez by Nancy staat een goede service van een enthousiast team voorop. Zij streven naar maximale tevredenheid. Nancy vertelt: “Wij zijn een luisterend oor voor de vraag waarmee de klant binnen komt en daardoor probeer je de verwachtingen te overtreffen. Wij volgen de laatste trends op haargebied zodat we altijd vernieuwend kunnen zijn naar onze klanten. Sinds steeds meer vrouwen natural gaan, heb ik ook veel klanten die speciaal bij mij komen knippen, een haarmasker behandeling ondergaan of bijvoorbeeld gaan twisten. Daarnaast komen veel ouders met hun kinderen die kroeshaar hebben langs voor advies en/of het vlechten van het haar.”
Nancy’s specilaiteit is verven, knippen en weaven. Dat doet zij het meest. Daarnaast maakt ze ook nog eens pruiken. En nu heeft ze dus mijn haar geweaved.
Ik koos voor 18 inch Peruaans haar. Signature Hair biedt twee haartypes: Peruaans en Maleisisch. Peruaans haar heeft een dikkere haarstructuur en is het beste te combineren met relaxed of ontkroest haar. Maleisisch haar is wat sluiker en kun je het beste combineren als je gemixt haar hebt of sluik haar.
Het haar wordt in bundels van 100 gram geleverd. Dit betekent: hoe langer het haar, hoe korter de baan én hoe korter het haar, hoe langer de baan. Ik had 3 bundels nodig, maar als je het voller wilt, kun je natuurlijk meer bundels kopen.
signature_hair1_1
 
Allereerst begint Nancy met het föhnen van mijn haar, zodat het makkelijker is in te vlechten.
 
signature_hair1_2
Ik wil mijn haar niet dicht weaven, dus laat ik een klein deel van mijn haar aan de voorkant eruit.
 
signature_hair1_3
Oke! Het weaven kan beginnen.
 
signature_hair1_4
signature_hair1_5
signature_hair9
 
Het resultaat
 
signature_hair1_6
Het haar voelt echt super zacht aan! Om mijn eigen haar goed te kunnen matchen met de weave, vlecht of twist ik het ’s avonds voor het slapen gaan. Soms gebruik ik ook weleens een krultang als ik lui ben geweest. Maar ik vind dat een twist het mooiste resultaat geeft.
 
signature_hair1_7
Inmiddels heb ik de weave 4 weken in en mijn haar al een aantal keren gewassen. Ik heb gemerkt dat het wekelijks wassen goed werkt om het haar mooi te houden en klitten tegen te gaan. Ook heb ik echt een super spray gemaakt die goed werkt tegen het jeuken. Want tja, dat is wel echt een ding als je weave in hebt. De onderstaande foto is de meest recente foto van mijn weave.
 
signature_hair1_9
Zoals Dirgni al voorspelde zouden de krullen iets uitzakken. Dat is ook gebeurd. Maar dat vond ik niet zo’n probleem. Van uitval heb ik geen last, tenzij ik het ga kammen. Maar dat kammen doe ik dus niet vaak, ik ga er liever met mijn handen doorheen. Om pluizen te voorkomen gebruik ik een mix van water en conditioner die ik elke ochtend in mijn haar spray. Toch best lastig om dat tegen te gaan. Op warme dagen moet ik dit wel twee keer doen. Ook argan olie helpt goed tegen pluizen.
Ik ben heel tevreden met mijn weave. Het haar is van goede kwaliteit, valt nauwelijks uit en kan ik hierna gewoon nogmaals gebruiken!
Korting bij Signature hair & Stylez by Nancy
Wil jij ook graag je haar weaven? Dan mag je dit aanbod niet missen:
Bij aankoop van 3 of meer bundel, krijg je maar liefst 20% korting op haar en 20% korting op het weaven bij Stylez by Nancy. Vul voor je online bestelling kortingscode MBH20 in.
Deze actie is geldig t/m 31 oktober 2014
 
Meer info en bestellingen:
Signature Hair www.signaturehair.nl
Stylez by Nancy www.stylez-by-nancy.com